::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

KAYMAKAMIN ŞİFRELİ MESAJI

20 Eylül 2021 Pazartesi 09:30

Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar  Derneğinin geçen gün  düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldım.  Toplantıya   kaymakam  Kadir Sertel Otcu, TÜED Genel merkez mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz, Ankara Tarsuslular Derneği  (TADER)  Başkanı Semih Özsu ve bazı köy ve mahalle muhtarları katıldı. Birde Adana ve Mersin’den 3 ayrı Muhtarlar dernek başkanı misafir olarak gelmişlerdi. Amaç kahvaltı yapmaktan çok, birlik ve beraberliği pekiştirmek, sorunları irdelemekti.

Açılışta  Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar  Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü konuştu. Ardından  Türkiye Emekliler TÜED Genel Merkez Mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz  ve TADER Başkanı Semih Özsu  konuştu.

Ama benim pür dikkat dinlediğim kaymakam Kadir Sertel Otcu sürpriz ve hoşumuza giden açıklamalar yaptı. Kaymakamın konuşmaları içinde bizlerin tüylerini diken diken eden bir konu ve şifreli bir mesaj vardı.

Kaymakam Otcu   “Muhtarlar Demokrasinin olmazsa olmazı, hatta mihenk taşı gibidir. Muhtarlarımız  parti amblemi olmadan halk tarafından doğrudan seçilmiş kişilerdir. Pandemiden önce sizlerle  belli aralıklarla toplantılar yapıyor ve sorunları dinliyorduk. Pandemi nedeniyle toplantılara biraz ara verildi. İnşallah Ekim ayından itibaren muhtarlarımızla sık sık bir araya gelip sorunlarını konuşup çözüm yolları arayacağız” derken bu sözler muhtarlarımızın duygularını okşadı.

Otcu, Tarsus’un büyük bir kent olduğunu ve artık il olmayı çoktan hak ettiğini belirten sözlerine başlarken biz basın mensupları kulaklarımızı  açıp heyecanla dinlemeye başladık.

Kaymakam bey konuştukça bizlerin çözmesi gereken bir şifre ortaya çıkıyordu. Otcu  “Tarsus’un nüfusu 350 binlerde diyoruz. Ama önemli olan bundan çok bizim bu kentimiz hangi illerden ve kaç ilden daha çok tarımsal ve hayvansal üretim yapıyor? Bakın 2019 yılında Tarsus’ta 4.5 milyar liralık, 2020 yılında ise 5.5 milyar liralık üretim yapılmış.  Bu demek oluyor ki, Tarsus 35-40 ilden daha fazla  tarımsal ve hayvansal üretim yapıyor. Yani Tarsus özel ve güzel bir kent. Elbette bu kent il olmayı çoktan hak ediyor.  Kaymakamlık Konağı 2022 yılının ilk aylarında hizmete açılacak. Birçok ilçeye nasip olmayan ve İskenderun ile birlikte Tarsus’a nasip olan bir devlet üniversitemiz var.  Rektörümüz sayın Orhan Aydın iyi çalışıyor ve üniversitemize yeni bölümler açtırıyor. Bu demek oluyor ki, bu kente daha çok öğrenci gelecek. Yeni Devlet Hastanesi tamamlandı, iç tefrişi ve alet edavatları getirilip hazırlanıyor. Hastane hakkında çıkarılan dedikodular asılsızdır. Kimse merak etmesin, bu hastanemiz en kısa zamanda hizmete açılacaktır. Çukurova Havaalanı da ilçemiz sınırları içine yapıldı. Altyapısı ve pistleri tamamlandı. Üstyapıda bir yıla kadar bitirilip açılacaktır. İnşallah 2022 yılında ilk uçak Çukurova Bölgesel Havaalanına inecektir. Bu kente çok güzel bir müze kazandırıldı. Sağlıklı köyü bölgesine 2 Organize Sanayi Bölgesi yapılıyor.  burası ile ilgil15 günde bir valimiz başkanlığında toplantılar yapılıyor, bende toplantılara katılıyorum. Ciddi yatırımlar yapılıyor ve  çalışmalar hızla ilerliyor. Birası iş açısından ciddi istihdamlar sağlayacak. Hatta ileriki yıllarda 3. hatta 4. OSB ihtiyacı doğacak.  Bu kent ihracat için limana çok yakın. Çok cazip bir konumumuz ve durumumuz var. Bu nedenlerle de olsa Tarsus’un il olmak hakkıdır. Zaten il olması için tüm yatırımlar yapılıyor. Artık Tarsus’un il olması gerekiyor. Bu kent il olunca daha çok yatırım gelir. Zaten bugüne kadar yapılan yatırımlar boşa yapılmıyor. Tarsus’a yapılan yatırımları ve Tarsus’un potansiyelini küçümsemeyelim. Tarsus’ta daha iyi işler ve daha güzel şeyler olacak. İnşallah Tarsus il olacak!”

Kaymakam beyin anlattıkları ve kulaklarımızla gözlerimizi dört açan bu açıklamalar beni hayli umutlandırdı. Kaymakam bey böyle konuştuğuna göre bunun şifresinin çözülmesi gerek diye düşünüyorum. Bu hükümetin  şu an 81 olan il sayısını 100’e tamamlama ve “100 İL PROJESİ” olduğunu zaten duyuyorum. Temennim bunun gerçekleşmesi.. Zaten bu 19 yeni il içinde Tarsus ilk sıralarda yer aldığına göre, en kısa zamanda Erdoğan’dan müjdemizi bekliyorum.

 

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI