::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

KEŞKE HEP BAKAN VE LİDER GELSE

25 Şubat 2022 Cuma 09:17

Tarsus’un caddelerinin durumu malum..

Caddelerimiz zaten dar.  Birde sağlı sollu araçlar park edilince koca caddenin ortasından bir araç zor geçiyor.

Hele hele Atatürk caddesinin  Hükümet konağından dönüş başlangıcından itibaren Bankaların olduğu bölüme gelince çıldırmamak elde  değil.

100 metre alan içinde tam 7 banka faaliyet gösteriyor. Haliyle insanlar çarşıya gelip bankada işini görürken araçlarını caddeye park ediyor. Buna belli süre müsaade ediliyor. Ama sürücüler de artık işin cılkını çıkarmış!  Çünkü araçlar caddenin kenarında sabahtan akşama kadar park etmiş durumda. Bu yetmezmiş gibi birde ikinci sıra oluşmuyor mu? Hükümet konağı istikametinden gelip Yeni Müze yönüne gedecekler tek araçlık boşluktan bile zorla geçiyor. Bir de Müze istikametinden ters yön olarak mobilet ve bisikletliler gelince durumun vehametini varın siz hesap edin..

Kentimizin en büyük sorunlarından biri otopark olunca ve yeni otoparklar açılamayınca, Ticaret Odası yanına da proje halindeki çok katlı otopark yapılmayınca insanlar araçlarını park edecek yer bulamıyor. Tarsusluların maşallahı var. Nüfus 350 bin, araç sayısı elektrikli mobiletlerle birlikte 150 bin.Yani nerdeyse iki kişiden birinin bir aracı var. Bu kadar araç sayısı bu kentin caddelerini kaldırmıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen cadde üzerinde bir sıra araç parkına müsaade edilirken ikinci sıra da ne demek oluyor? Allah aşkına işin cılkını çıkarmayın, başkalarının yol geçiş hakkına tecavüz etmeyin.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI