::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

KİM KAZANIR?

30 Mart 2019 Cumartesi 11:15

Önemli günlerin bir iki gün öncesine arefe derler ya.. İşte bende diyorum ki, bugün arefe yarın bayram misali.. ARTIK SEÇİM KAPIDA...

Övünmek gibi olmasın. Seçim tahminlerini çok iyi yapan bir kişiyim. Bu konuyla ilgili geçmiş yıllarda  iddialara girdiğim olmuştur ve bu iddialardan  hayli yemek, kravat kazanmıştım. Seçime bir gün kala bakıyoruz da bugünlerde bahse giren girene…

Ama  ben  artık bahislerin dışındayım.

1984 yılından beri yaptığımız tahminlerin hemen hemen hepsi çıktı. Bu tahminlerde ölçüyü kaçırmaya gerek yok.  Örneğin otomobiline, parasına, elbisesine iddiaya girilmesi bir yana “Ben falan aday kazanırsa eşek gibi anırırım” diyenlerde mevcut. Hele hele daha da ileri gidip “Filan kişi seçimi kazansın, ben kendimi asarım” gibi sözleri söylemeye hiç gerek yok.

Elbette seçimin galibi de olacaktır, mağlubu da. 10 tane de aday olsa bu adaylardan birisi kazanacaktır. İnsanların da kalbini kırmaya hiç gerek yoktur.

Hani  adamın biri berbere gitmiş.

Koltuğa oturmuş. Berbere sormuş:

-Benim saçım ak mı, kara mı?

Berber cevap vermiş:

-Az sonra ak mı, kara mı önüne düşünce belli olur.

Bende diyorum ki bir gün bekleyin, seçimi  kim kazanır kim  kaybeder onu öğreniriz.  Ama seçimi kazanan da kaybeden de bu memleketin evladıdır.

Onun için seçimi kavgasız gürültüsüz geçirmek gerek.

**

SON SÖZ:

Herkes bu seçimlerde oyunu kullanmalı. Herkes vatandaşlık görevini yapmalı. Gideceği yeri iyi hesap etmeli. 5 yılda bir gelen seçimde herkes oyunu iyi kullansın ve heba etmesin. Kazanacak yere oyunu versin. Genel kanı bu..

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI