::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

KİMSE BAHANE ARAMASIN

17 Nisan 2019 Çarşamba 10:56

Gün gelecek  tarih  Tarsus'a hizmet edenleri de, hizmeti engelleyenleri de yazacak.

Tarsus Eğitim Vakfı (TEV) genel kurulu  aylar önce toplandı.

TEV'e ait binanın Tarsus Üniversitesine devri için karar alındı. Bunun içinde yönetime yetki verildi. Ama bu yönetim binayı Tarsus Üniversitesi'ne nedense vermiyor.

O zaman genel kurulun bir hükmü kalmadı. Burası,  daha önceden bir özel okula kiraya verilmiş.

Daha önceki yıllarda kaç bin liraya verilmiş, şimdi kaça oturuyorlar? Biz orasında değiliz. Zaten o konuda da bir sürü spekülasyon  var. Ama biz işin orasından çok binanın Tarsus Üniversitesine verilmesinden yanayız.

TEV yönetimi devir yaparsa sakıncalı  olur diye çekincede kalıyor.

Vakıflar Genel müdürlüğünden buranın devrinde sakınca yoktur” diye yazı istiyorlar. Yetkililerde devirde sakınca yoktur diye yazı da gönderdi.

 Ama TEV yönetimi başka bahaneler arıyor.

SİZ BURAYI KİME DEVREDİYORSUNUZ?

Vakfın malını devlete devrediyorsunuz. Bunun daha ötesi yok.

 Bu konuda nazarı dikkatinizi çekiyorum. Siz burayı şahsa, şirkete değil devlete ait bir Üniversiteye devredeceksiniz. Türkiye Cumhuriyetinin Tarsus Üniversitesine vereceksiniz.

Lütfen..  Bu nedenle bahane bulmaya çalışmayın.

Ben  TEV yönetimini bir kez daha sağduyuya davet ediyorum.                   

Yoksa bu  vebalin altından kalkamazsınız.

ÖĞRENCİ VE EKONOMİ

Biz yıllardır bu türküyü çağırdık. Yeter ki Tarsus Üniversitesi açılsın, buranın ekonomimize katkısı olsun dedik. Bir Aksaray ilinde 25-30 bin üniversite öğrencisi var.

Düşünün öğrencilerin ve üniversitenin o ile katkısını.

Niğde ilinde de  üniversite ve öğrenciler o kente hayat veriyor. Mersin Üniversitesinde 40 bine yakın öğrenci var. Öğrenciler birçok ilin nüfusu kadar.

Tarsus Üniversitesinin açılması ile bu kente büyük faydası olacaktır. Yorumu  TEV Vakfı yönetimine bırakıyorum. Suyu yokuşa vurmayın beyler.

ODALAR SES VERSİN!

Bu kentte Tarsus Üniversitesinin ve yeni fakültelerin açılması ile en çok esnaflar yararlanacak.

Esnaf odaları neredesiniz?

Mesela Bakkallar Odasının üyeleri için neden sesi çıkmıyor? Lokanta ve Cafelere yararı olacak, terzi, berber gibi tüm esnaflara yararı olacak. Bu nedenle tüm esnaf odalarının başkanlarının ve yönetimlerinin de bu konuya destek vermesini istiyoruz. Bu odaların başkanları neden sessiz kalıyor. Yine dolmuşçusu ulaştırma işi yapanlar bile öğrencilerin çoğalmasından  yararlanacak.

Evi olup kiraya verenler neden sesiniz çıkmıyor?

TSO VE TBB

Çok sesli olmalarına rağmen TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)  ve Borsa gibi büyük kuruluşlarda Tarsus Üniversitesinin yeni fakülte binalarına kavuşması için çalışıyor.  RUHİ KOÇAK  bey ve  MURAT KAYA da  bu konuya önem veriyor. Ama daha çok sesleri çıkmalı, seslerini yükseltmelerini istiyoruz. Biraz sesinizi yükseltin ne olur. TSO ve TBB gibi kurumlar büyük esnaflarımızı temsil ediyor. Düne kadar katkıları büyüktü, ama yine seslerini biraz daha yükseltsinler.

BELEDİYENİN DESTEĞİ

Çiçeği burnunda eğitime, sağlığa spora büyük önem veren bir belediye başkanımız oldu.

Sayın Başkan Dr: HALUK BOZDOĞAN..

Sizde Tarsus Üniversitesinin binasına kavuşması için gerekli ilgiyi göstereceğinize inanıyorum. Sizde bu Vakfın bir üyesisiniz. Sizinde gerekli katkıyı sağlayacağınıza inanıyoruz. Tarsus insanı ve Tarsus gençliği size güveniyor. Siz eğitime büyük önem veren bir belediye başkanısınız.

Tarsus Üniversitesinin kurulması için bir hayaliniz vardı. İşte Tarsus Üniversitesi kuruldu. TEV Vakfı da şu an bir kolejin kiracı olarak oturduğu binaları verdiği takdirde gelecek yıl öğrenci alabilecek.

Biz ve Tarsus halkı sayın Belediye Başkanı Dr. HALUK BOZDOĞAN'a güveniyor. TEV'in bu binaları Tarsus Üniversitesine devrinde size büyük iş düşüyor.

Yazık, bu  üniversite başka kente gitmeden gerekli binalar temin edilmeli ve eğitime kazandırılmalıdır

 

BİR ANEKDOT:

Tarsus'tan Mersin Büyükşehir Belediyesi meclisine giden  iki Mehmet  dikkati çekiyor. İki Mehmet Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümen üyesi oldu. Biri MHP'li MEHMET ÇELİK diğeri Ak Partili  MEHMET YILDIZ. Bakalım Mersin'de ne yapacaklar? Kendileri Mersin'de tam aradıklarını buldular.

Ne yapıp ne edeceklerini ise bekleyelim görelim.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI