::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

KÜÇÜK MİNARE CAMİSİ

28 Eylül 2020 Pazartesi 09:35
7 aydır kapalı kalan Tarsus Küçük Minare Camisi’nin durumu ne olacak? Belli değil.
Şu anda kapalı olan Küçük Minare Camisi  bu gidişle bir sene daha kapalı kalır. Bugüne kadar  Camide kapandığından bu yana hiçbir işlem yapılmadı. Öyle kapalı kaldı. Caminin girişinde bir duvarda küçük bir çatlak var denilerek tadilata alınacağı belirtildi ve cami kapatıldı. Tarsus Müftüsü ALİ CAN bey  bu konuda ne yapıyor bilmiyorum.
Bu cami merkezi bir cami. Yaz aylarında kapalı kaldı, kış geliyor. Kışın o çevredeki esnaf ne yapacak. Bu camide Cuma günleri en az 3 bin kişi toplu namaz kılardı. Ama burası 7 aydır kapalı.
Bize bu caminin ne zaman tadilatının yapılacağını ve açılacağını soran sorana..  Vatandaş ve çevre esnafı bu caminin ne zaman açılacağını soruyor.
 
BİR BAŞKA KONU. 
Cami, 7 aydır kapalı dedik.. 
Ama geçen hafta  5 bin 500 TL elektrik borcu gelmiş.  Bu cami zaten kapalı, bağışta toplanamıyor. 
Eskiden sergi yapılır ve bağış toplanırdı. Şimdi kapalı camiye 5 bin 500 TL elektrik borcu gelmiş. Bu faturaya itiraz edilmiş. İnşallah bir hayırsever çıkarda bu borcu kapatır. 
Bu konuda da Müftü  ALİ CAN  bey ne düşünür bilmiyorum.  
Müftü bey açıklama yaparsa onu da buradan dile getiririz..
 
DİYANET KIZ ÖĞRENCİ YURDU 
BAŞTARAFI 1’DE- Geçtiğimiz Cuma günkü Tampon köşemde bir yazı yazmıştım. Tarsus Ticaret Borsasının eski binasını Diyanete devrettiğini yazmıştım. Bu hususta bazı sorularım oldu.  Ama bu konuda da  Müftü ALİ CAN  beyden bir açıklama yok.  Kendisini göremez olduk.. Hatta  Müftü beyi Cuma Hutbelerinde dahi göremiyoruz. Gören varsa bana söylesin. 
Bu konuda fazla yorum yapmıyorum.  Nokta..
 
ÇAMLIYAYLA'DA EZAN!..
Tarsus'taki sorunlar gibi Çamlıyayla'da da vatandaşın istek ve dilekleri var. Bu konuları bana anlatıp bir yaz boyu bana söylediler. Bende onları dinledim. Ama maalesef hiç ilgilenen olmadı. 
Bana “Mustafa bey , Camilerde ezan okuyanların sesi ya çocuk gibi, yada güzel değil. Bu konuyu niye yazmıyorsun” diyenlerde oldu. 
Çamlıyayla Müftüsünün kulakları çınlasın. Ne olur,  burada vatandaştan gelen talepleri yerine getirin. Ben başta Çamlıyayla kaymakamı ve Çamlıyayla Müftüsüne  konuyu iletiyorum. Çamlıyayla'da yaşayanlar  ezan okunurken, sesi  güzel insanlar okusun diyorlar. Ezanı çocuklar mı okuyor, sesi güzel olmayanlar mı okuyor belli değil. Camide güzel ezan okunursa insanlara davet güzel olur, camiye gidenlere şevk gelir. Bunu  Çamlıyayla'da yaşayan vatandaşlar adına konuyu Kaymakam ve Müftü beye iletiyorum. Sesi güzel olan din görevlisi yoksa, gönüllü olarak ezanı okuyacak güzel sesli insanlar var. Aslında ben dini konulara fazla girmek istemezdim. Ama  halktan  gelen talep üzerine konuyu gündeme alıp Çamlıyayla Müftüsüne hatırlatayım istedim.
 
BAŞKAN VE ODA BAŞKANLARI
Tarsus'ta TALAT DİNÇER'in daveti ile Tarsus'taki Oda başkanları belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN ile bir araya gelmişler. Şelale Otağında sabah kahvaltısında bir araya gelmişler. Kahvaltıdan sonra sohbette, eski Maliye Binasına belediyenin yaptırdığı odaların kullandığı yazıhaneleri hakkında görüşme yapılmış. Başkan da söz vermiş, Koronadan dolayı mağdur olan esnaflara belediyenin yardımcı olacağını söylemiş. İnşallah güzel ve olumlu konularda  görüşme olmuştur.
Şelale Otağındaki bu  kahvaltılı toplantı sonrası hatıra fotoğrafı çekilmiş.
Bu gibi toplantılar güzel ve olumlu olur. İnşallah devamı gelir. Bu kahvaltılı toplantıya başkanlık eden Belediye Başkanı DR. HALUK BOZDOĞAN ve MESOB Başkanı TALAT DİNÇER ile yöneticilerine, katılım gösteren Oda başkanlarına teşekkür ederim.  Kararların esnaf yararına olmasını canı gönülden dilerim.
 
      BORSA'DAN AÇIKLAMA
Tampon köşemde  Borsa eski binasının bitişiğinde Akaryakıt istasyonu olması nedeniyle ruhsat verilmediğini dile getirip bazı sorular sormuştum. Tarsus Ticaret Borsası Başkanı  MURAT KAYA,  25 Eylül 2020 cuma günkü Tampon köşemde yer alan  eski Ticaret Borsası  binasının satışı ile ilgili sorularıma kısa bir açıklama göndermiş.  Kaya açıklamasında “Eski Ticaret Borsası binası, Türkiye Diyanet Vakfı veya Tarsus Müftülüğüne  Kız Öğrenci yurdu olarak kullanılması ve öğrenci yurdunun isminin Türkiye Diyanet Vakfı, Tarsus Ticaret Borsası Kız Öğrenci Yurdu olması şartıyla satışının gerçekleştirildiğini” söyledi. Murat Kaya'ya ilgisi ve verdiği bilgiler için teşekkür ediyorum.
Artık bu bina bundan sonra nasıl değerlendirilecek, nasıl kullanılacak, onu da zaman gösterecek..
Ne diyelim? Bekleyelim görelim. Ne olacaksa hayırlısı olsun..
Bugünlük bu kadar.. 
Yeni Haftanın herkese sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini temenni ediyorum..
 
 
Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI