::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

KÜLTÜR MERKEZİMİZ

18 Ekim 2021 Pazartesi 08:57

Yanılmıyorsam yıl 1999 idi.

Tarsus’a dönemin    Kültür ve Turizm Bakanları  Mersinli Fikri Sağlar ve daha sonra  Tarsuslu hemşehrimiz M. İstemihan Talay tamamlayarak bir Kültür Merkezi yapımını sağladılar.

Yani  2000 öncesi  hükümetlerde görev alan Mersin milletvekillerinden  önce Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ın başlattığı, ardından yine Tarsuslu olan Mersin Milletvekili  İstemihan Talay’ın girişim ve destekleriyle tamamlanan Tarsus Kültür Merkezi’nin başına gelenleri biliyorsunuz.

Yanılmıyorsam yıl 1999 idi ve 75. Yıl Kültür Merkezimiz tamamlanarak hizmete açıldığında ne kadar mutlu olmuştuk.

Tam da Tarsus gibi il olmaya aday bir kente böyle bir Kültür Merkezi şarttı ve  açıldığında Tarsus’a çok yakıştırmıştık.

Sonraki yıllarda bu merkezin zemininin su alması, duvarların ve bodrumdaki odaların tahrip olmasını üzüntüyle izledik. Ve ardından salonlardaki  koltuklar, klimalar ile aydınlatmaların eskiyip kullanılamaz olması sonrası  Tarsus Kültür Merkezi  tadilat yapılacağı gerekçesiyle kapatıldı. 

O zaman takvimler  2018 yılının Mayıs ayını  gösteriyordu. Merkez kapanırken, en kısa zamanda tadilatına başlanır diye ümit ediyorduk.

xx

İşte  o kapatmanın üzerinden  bugün 3.5yıl, hatta 4 yıla yakın zaman geçti.

Merkezin tadilatı  için ihale yapıldı. İşi alan firmaya yer teslimi yapıldı. Ama sanıyorum dövizdeki dalgalanmadan olsa gerek  işi alan firma bir türlü tadilata başlamadı ve tadilat bir türlü yapılamayınca ve sonradan tasarruf tedbirlerine takılınca, Tarsus  Kültür Merkezi kapalı kalmaya devam etti.

xx

BOZDOĞAN İSTEDİ VE ALDI!

Ancak Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bakanlık ile yaptığı görüşmeler sonunda Tarsus Kültür Merkezinin belediyeye devrini istedi. Karşılığında ise şimdiki yeni müzenin bitişiğindeki mülkiyeti belediyeye ait olan  Antik Yolu verdi. Yani bir nevi takas oldu diyebiliriz.

Böylece Tarsus Kültür Merkezinin tadilatı için yeniden ümit doğdu. Bu konuyu geçen gün Meclis’te başkan Haluk Bozdoğan gündeme getirdi ve halkımıza müjdeli haberi verdi.

Kültür Merkezinin belediyeye devri için protokol imzalandığını söyledi. İnşallah yakında Kültür Merkezinin tadilat projesi başlayacak. Belediyenin bu Merkez için ilk etapta 14 milyon TL parayı harcamayı göze aldığını öğrendik.

Tarsus'ta 3-4  yıldır tadilat bekleyen 75. Yıl Kültür Merkezi'nin yeniden ayağa kaldırılması için belediyenin bakanlık ile görüşmelerinin neticelenmesi bizlere teselli kaynağı oldu.

Tadilat işinin Projelendirilip, ihaleye çıkılması ve ihale sürecinin en kısa zamanda sonuçlandırılıp işinin ehli firmalara tadilat işinin verilerek neticelendirilmesini bekliyoruz.

Aslına bakarsanız, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın seçim öncesi verdiği  büyük bir Kültür Merkezi lapımı ve en az 1000 kişilik bir modern  salon yapımı gerçekleştirilebilse daha iyi olurdu. Ancak, devir işleminin uzun sürmesi ve  seçimlere 2 yıldan az biraz fazla süre kalması sonucu Kültür Merkezinin ayağa kaldırılması da biraz zaman alacak.

Biz Kültür Merkezinin şimdiki haliyle tadilatının yapılıp kullanılır hale getirilmesine de razıyız. Bunu başarmak için çalışan Başkan Haluk Bozdoğan ve ekibine kolaylıklar ve başarılar diliyoruz. Kültür Merkezimizin bir an evvel tadilatına başlanarak   etkinliklere açılması ve eskiden olduğu gibi,  konferanslar, toplantılar, müzik, tiyatro, bale gibi sergilere ev sahipliği yapmasını özlemle bekliyoruz.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI