::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

KURALLARA UYUN

04 Mayıs 2020 Pazartesi 12:14

Koronavirüs hayatı durdurdu. Herşey allak bullak oldu.

Ama bu böyle gitmemeli.

Sağlık Bakanlığının aldığı kararlar ile ülkemizde salgının artması önlendi. Bu olumlu ve güzel. Ama uyan az.

Mesela bizim yaşadığımız kentimize bakıyorum.. Marketlerin önü, PTT önü, bankaların önüne bakın çok kalabalık. Sosyal mesafeye uyan yok gibi. KORONAVİRÜS SALGINI YOK SANKİ... İnsanlar kendi sağlıklarını hiçe sayıyor.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı zorunlu evde. Ben bile 45 günde bir kez dışarı çıktım. Onda da hasta olunca doktora gittim. Yazılarımı evden cepten yazdırıyorum. Yazılarımızı sanal ortamda da çok kişiyle paylaşıyoruz. Çünkü hayat devam ediyor.

Bizlerde gazeteci olarak uyarılarımızı yapıyoruz

ESNAF ZOR DURUMDA

Devlet esnafların zor gününde yanlarında olmak için uğraşıyor

Esnaf bankalara gidiyor kuyruklarda bekliyor.

Ama istekleri olmuyor.

İşi olmadan çözüm bulamadan geri dönüyor. Zaten bankalarda içeri girmek bir sorun, dışarı çıkmak ayrı bir sorun.

Bakın bugün yine bankaların ve PTT önü, marketlerin önü çok kalabalık olacak. Bunlara dikkat edelim diye bir kez daha uyarıyorum

 

Böyle günlerde el ele vermek lazım.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. HALUK BOZDOĞAN da bu- günlerde sıkıntıları aşmamız için halka daha çok hizmet ediyor.

Çiftçilere de destek oluyor. Köylülere de. Tarlaya gidiyor, orada üreticiden kabak, domates, patates, biber, karnaba- har gibi ürünleri bizatihi gidip alıyor. Ekibi ile bunları üre- ticiden tüketiciye ulaştırıyor.

Yani Bozdoğan, hem üreticiyi sevindiriyor, hem de fakir fu- karanın tenceresinin kaynamasını sağlıyor.

Bu ürünleri belediyeye getirtip temizletiyor, poşetletiyor, paketletiyor ve mahalleleri gezerek ihtiyaç sahiplerine da- ğıttırıyor. Allah başkan HALUK BOZDOĞAN'a da sağlık sıhhat versin.

Vatandaşlarımız 153 nolu telefonu arasınlar, oradan bilgi alıp ihtiyaçları varsa istekte bulunsunlar.

Yine süt üreticilerinin de fabrikalara sattığı fiyattan başkan Bozdoğan süt alıyor. Hatta fabrika fiyatının üzerinde bile fiyat veriyor. Süt üreticileri ürününü belediyeye vermek için adeta yarışıyor. Belediye üreticiye hakkını tüccardan daha iyi veriyor. Süt üreticisi ve köylüler bu alış verişten de memnun. Süt ucuz, yem ve giderler pahalı. Bu durum- da süt üreticileri başkanın alım yapması nedeniyle mem- nun ve zararını kurtarıyor. Yine maske ve dezenfektan da- ğıtımı devam ediyor.

Ben köylünün ve çiftçinin, süt üreticisinin malının para et- mesinden, belediyenin destek olmasından dolayı memnu- num.. Bu nedenle başkan BOZDOĞAN'ı Kutluyorum. İnşallah gelecek günler iyi olur.

Bu dertler ve sıkıntılar biter. Ama yapılan yardım ve iyilik- ler unutulmaz..

OKUYUCULARIMIZA

Gazetemiz 40 yıldır yayınlanıyor. Ama bu Koronavirüs sal- gını gibi bizi olumsuz etkileyen zaman olmamıştır. İnanın ben bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Okuyucularımızdan özür diliyorum. Eskiden haftada 6 gün çıkarken bu Koronavirüsten dolayı bugünlerde geçici bir süre haftada 2 gün çıkıyoruz.

Çoğu gün sokağa çıkma yasağı var. Belki zaman zaman sizlere ulaşmada ve dağıtımda sorun olabiliyor. Bu neden- le sizlerden özür diliyorum. Yazı işleri müdürümüz AHMET CAN ERDOĞAN gazetemizin ulaşamadığı yerle- re whatssaptan ve elektronik ortamdan gazetelerimizi ulaş- tırıyor.

Kendisine teşekkür ediyorum.

Yeni haftaya girerken ülkemizin milletimizin ve tüm insan- lığın Koronavirüsten kurtulmuş olmasını temenni ediyorum.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI