::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

LİSTELER BELLİ OLDU

21 Eylül 2015 Pazartesi 18:32

 

1 Kasım tarihinde yenilenmesine karar verilen genel seçimler öncesinde aday listeleri bir kez daha YSK’ya verildi..

Bundan üç  ay öncede  milletvekili aday  listeleri verilmişti. Şimdi listeler verildi. Gözler kulaklar Ankara’ya çevrildi..

Listeler açıklandı ve kıyamet koptu.

Kimse listelerden memnun değil. Herkes  ‘listede ben niye yokum diye soruyor.

Bizde Mersin bölgesi milletvekili aday  listesine baktık.

Milliyetçi Hareket Partisinde pek bir değişiklik yok. İlk üç sıra aynı.

MHP’de  Oktay Öztürk, Baki Şimşek ve Ali Öz aynı yerde.

İktidarda olan Ak Partide ise ortalık karıştı. Bu partide listede değişiklik olması sürpriz isimler gelmesi ortalığı karıştırdı..

İlk sıraya bakan Lütfi Elvan getirildi. İkide Yılmaz Tezcan ve üçte kamuoyunun bilmediği Tarsuslu Ali Cumhur Taşkın var. Mustafa Gültak çizik yemiş.

CHP yine aynı. Tek değişiklik 4. Sıraya 5’ten Serdar Kuyucuoğlu getirilmiş.

Ama burada yapılacak olan ve kamuoyunun istediği tek bir şey vardı. Listede Tarsus’lu bir adayın seçilecek yerden listeye girmesi. Genel merkeze bu konu duyuruldu. CHP Tarsuslu adayı 4’e getirdi.

Yani MHP’de bir, CHP’de bir ve Ak Partide bir Tarsuslu ilk 4 içinde var. Hayırlı olsun.

BAKİ BEYİN AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2. Sıra Mersin Milletvekili Adayı Baki Şimşek, listeler verildikten sonra  bir internet sitesine değerlendirmelerde bulunmuş..

MHP listesinin Mersin’de diğer partilere göre daha genç bir kadro olduğunu belirten Şimşek şöyle demekte..

‘’Sayın Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin takdiriyle aday olduk. Zor bir görev, zor bir yola çıktık. Aynı şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Öncelikle Mersin’de partimizi birinci parti yapacağız, daha sonra geçen seçim Mersin’de 5 hedefi koyduk tutturamadık ama bu seçimde, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu şartlarda, bu hedefe ulaşacağımızı ümit ediyorum. Gerçekten güzel bir liste oldu. Diğer partilerin listeleriyle karşılaştırıldığı zaman Milliyetçi Hareket Partisi’nin listesi genç bir kadro, güzel bir liste oldu. İnşallah iyi bir netice alacağımızı umuyorum.

Türkiye’nin sorunları ile Mersin’in sorunları çarpı iki. Şuan plan projeden önce Mersin’in Türkiye’nin bu terör belasından kurtulması gerekiyor. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı yapan, başbakanlık yapan, parti genel başkanlığı yapan kişinin ayrı ayrı şahıslar olmasının sağlanması, gerçek manada herkesin yasalara uyacağı bir ülkenin yaratılması gerekiyor. Biz öncelikle bunun mücadelesini yapacağız.

 Mersin’imizde sorun çok. Mersin her gün göç alıyor. Doğu’da terör oluyor insanlar Mersin’e geliyor, Suriye karışıyor insanlar Mersin’e geliyor. Mersin kendi işsizliği ile başa çıkamazken, göç dalgası ile karşı karşıya kalıyor. Türkiye’nin her yerinde olan sorunların en az iki üç katı Mersin’de var.Bunların çözülmesi ile ilgili partimiz iktidar olduğunda mutlaka çözüm önerilerimiz olacak.

 Değerli Mersin halkımızın önümüzdeki Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Analar ağlamasın diyorum. Ülkemize öncelikle huzur gelsin diyorum. Mersin halkımız rahat huzurlu olsun istiyorum.’’.

MHP listeden memnun.

Ama iktidar partisinde memnun olmayan çok.

Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek?

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI