::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

MEDİCAL

27 Mayıs 2016 Cuma 10:43

MEDİCAL

Geçen gün Tarsus’taki özel hastanelerden Medical Park Tarsus Hastanesi  genel müdürü

 Ahmet Egin’le sohbet ederken sordum:

‘’Hastalardan muayene ücretleri konusunda şikayet var.  Hastalar alınan paranın  biraz yüksek  olduğunu söylüyor. Bu ücretleri biraz düşüremez misiniz?”

BİR DOKUNDUM, BİN AH İŞİTTİM MİSALİ

Müdür bey “Bende  isterim daha düşük fiyatla muayene yapalım. Hatta 20-25 TL alalım isterim, çünkü bende bir köylü, bende bir fakir çocuğuyum. Ama gelin görün ki işin içinden çıkamıyoruz. Şartlar çok ağır. Sen bu konuyu köşenden devamlı yazıyorsun ama ben  size bugün gerçekleri söylüyorum” dedi.

Sonra devam etti.

“Hastane binası için ayda 225 bin TL kira ödüyoruz. Yılda 2 milyon 700 bin TL  eder. Bunun stopajı hariç.

Yani yılda  stopajı ile birlikte 3 milyon TL kira bedeli ve vergi ödeniyor. Burası 10 tane doktorun.”

Bitmedi. Devam etti.

“Ayda 830  bin TL, personel giderimiz var. Fazlası var eksiği yok.Ayrıca ayda doktor giderimiz 880  bin TL. Yaklaşık 1 milyon TL.

BAŞKA SÖZE GEREK YOK.

Bunun içinde sigorta primleri, vergiler, aydınlatma gideri, su gideri ve diğer alımlar ve giderler yok. Yemek gideri bunun içinde değil. Aylık 1 milyon 885 bin TL yani 2 trilyonu aşan bir aylık masrafımız var.

SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ?

Bu rakamlar dile kolay geliyor. Ama bu rakamı karşılamak kolay değil. İşte bunun için o kadar çok sıkıntılıyız ki.  Giderlerimiz ve girdiler pahalı. Bir doktorun maaşını bile sormayın bana. Hekim çalıştırmak, kalifiye eleman çalıştırmak da çok zor. Bakın bünyemizde kaç tane profesör, kaç tane operatör kaç  tane uzman doktor ve hemşire var?

Bölgede özel hastane olarak en önde giden kurumuz. Tarsus Medical olarak Tarsuslulara ve bölge, ülke insanına hizmet etmekten onur duyuyoruz. Halkın sağlığı bizim için çok önemli.”

Yukarıdaki rakamları Ahmet bey sayınca inanır mısınız,  küçük dilimi yutacaktım. Hiçbir şey söyleyemedim. Sadece “Haklısınız” diyebildim,  sonra kendisiyle vedalaştık.

DEĞERLİ OKURLAR.

Hakikaten böyle büyük bir kurumu idare etmek çok zor.

Medical Park Hastanesi genel müdürünün söylediği rakamlar yenilir yutulur değil. O nedenle şu anki fiyatları indiremiyorlar. Onun için bende aldığım bu bilgiyi sizlerle paylaştım. Sizlerde bu kurumun nasıl ayakta durduğunu bilin istedim.

Başta genel müdür Ahmet Egin ve  yardımcısı Orhan bey olsun, diğer baştabipler ve doktorlar olsun, hepsi gece gündüz bu kurumu ayakta tutup vatandaşlara ve hastalara hizmet etmek için seferber olmuşlar.

BENDE DİYORUM Kİ MEDİCAL PARK HASTANESİNİN MÜDÜRÜNDEN DOKTORUNA KADAR HERKESİN ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN. Bu kadar gider karşısında yükün altından kalkmak çok zor. Aylık 2 milyon TL yi geçen giderler içinde sigorta ve vergi yok, yemek gideri, temizlik gideri gibi küçük gözüken kalemler yok. Bu kurumun aylık gideri 2 milyon TL’nin üzerinde. Bu kadar gelirin olmazsa, bu hastane nasıl yaşayacak.

Gerçekten zor.

Sevgili genel müdür Ahmet bey ve ekibinin Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum ve kendilerine görevlerinde başarılar, kolaylıklar diliyorum.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI