::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

MİLLİ BAYRAMLARIMIZ

22 Mayıs 2017 Pazartesi 16:04

Milli Bayramlarımız kurtuluş savaşı başlangıcında ve sonucunda milletimize malolmuş tarihi olaylardır.Milli Bayramlarımızın ilkini 19 Mayıs 1919 oluşturur.Bu tarihin önemi Kurtuluş savaşımızın başlangıcıdır. Bu başlangıcında sağlayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür. 15 Mayıs Yunanlıların İzmir'e çıkışıdır...16 Mayıs Mustafa Kemal ve arkadaşlarının  İstanbul'dan ayrılışları ve 19 Mayıs'ta da Samsun'da karaya çıkmalarıdır.

Savaş kazanıldıktan  ve Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk 19 Mayıs 1919”u bayram olarak kabul etti.Ve bu bayramı da Türk gençliğine armağan etti.Türkiye Cumhuriyetinin yaşamasının geleceğini gençlerde gördüğü içindir ki, genç neslin büyümesi gibi Cumhuriyeti geliştirip büyüterek bunların olduğunu gördüğü için “Gençlik ve Spor Bayramı” adını verdi.

23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük  Millet Meclisi kuruldu. Bu mecliste her şey tartışıldı. Kurtuluş savaşı bu Meclisle başarıldı. Yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelleri atıldı. Eski idare kaldırıldı.Mustafa Kemal Atatürk bu 23 Nisan gününüde bayram  olarak kabul etti...Bugünü  de  yine geleceğin çocuklarına armağan ederek bu bayramı çocuk bayramı olarak kutlanmasını istedi.Çocuğun yetişmesinin önemiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yetişmesinin yetiştirilmesinin öneminin vurgulanması olarak algılanması olarak düşünüldüğüdür.30 Ağustosta 1922' de düşman ve düşman güçleri yenildi. Kapitalizme ve emperyalizme karşı yapılan bu savaşta Türk Ordusu büyük başarılara imza attı. Bu meydan savaşının kazanılmasında  olsun Kurtuluş savaşının mücadelesinde ordunun öneminin büyük olduğudur. 30 Ağustos zaferi Türk Ordusunun büyük mücadelesi sonunda kazanıldı.Mustafa  Kemal Atatürk Bugünü de  zafer bayramı olarak kutladı. Bu bayramın kutlanması da ordu tarafından büyük bir coşkuyla halkla beraber kutlanmasıdır.29 Ekim 1923 Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelinin atıldığı gündür. Bugün devletin geleceğini simgeler, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulması Ortadoğu'da bir ilki oluşturur. Bu devletin temellerini Milliyetçilik, Laiklik ve Halkçılık anlayışı oluşturur. Devletin  laik oluşu, Cumhuriyetin ve demokrasinin geleceğini  oluşturduğur...Cumhuriyet  Devletinin kurulması  bir  bayram bir  şölen  oluşturur...Bu bayram Misaki milli sınırları içerisinde yaşayan herkesin herkesimin bayramıdır. Cumhuriyet herkesi ve herkesimi koruyan ve kollayan ulusal bir devlet ve millet yarattığı için buna herkes sahip çıkar ve kutlar.Türk Milletini millet yapan bu milli bayram olduğudur. Bu bayramlar dünyada  tekleri oluşturur. Diğer devletlerde ne gençlik ve spor bayramı ne çocuk bayramı nede ordu bayramı vardır. Kurtuluş savaşında dünyada ilki oluşturur. Kutladığımız her milli bayramlarda ilkleri oluşturur. Bu milli bayramlar bizim birleşimimiz ve bizlerin geleceğidir.Milli bayramları ve mahalli bayramları bir coşkuyla kutlarız. Çünkü bu bayramların oluşumunda Türk Milletinin alın teri gözyaşı ve akan kanı vardır. Bunun için Milli Bayramlar Türk Milletinin olmazsa olmazı olduğudur.Ne mutlu bizlere, bu bayramları yaşatan insanlara   sahip olduğumuzdur.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI