::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

MİLLİ DAYANIŞMA İÇİN

06 Nisan 2020 Pazartesi 09:38

Çin'in Wuhan kentinden çıkıp dünyayı esir alan koronavirüs  belası ülkelerin, milletlerin, şirketlerin, hatta tüm kişi ve kuruluşların ekonomisini sarstı.

Bu koronavirüs ülkemizde ve Tarsus'ta da  etkisini gösterince  ekonominin ne durumda olduğunu anlatmamıza gerek yok.

Sokağa çıkmama konusu ile birlikte işletmeler zorda kalınca, ister istemez çalışanları da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Ülkemiz genelindeki 83 milyon insanın her birinin değişik sorun ve sıkıntıları var. Ancak  bu ülkenin fakiri olduğu gibi zengini de var. Ve insanoğlunun böyle zor günlerde yardımlaşma duygusu ön plana çıkıyor.

Bu yardımlaşma ve insanların birbirini görüp gözetme, fakir ve yardıma muhtaç olanlara destek için zaten bazı kişi ve kuruluşlar gerekli yardım ve destekleri yapmaya başlamıştı. İlk başta Belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile çok acil durumda kalanlara yardımlar yapılmaya başlanmıştı. Tarsus'ta Belediyemiz Vakıftan isim ve adreslerini aldığı 30 bin kişiye yardım kolilerini bizzat ulaştırmaya devam ediyor. Yine Tarsus  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığında oluşturulan Vefa Destek Grupları da  yaşı 65 üzeri olanlara yardım elini uzatarak ihtiyaçlarını tedarik ediyor.

Ancak bu  koronavirüs  belasının dünyaya ve dolayısıyla ülkemize ve kentimize verdiği hasar giderek büyüyor. İnsanlar canlarını kaybediyor. Sayı önce 100'ü geçti, sonra 168 oldu, ardından 200'ü geçti.. Bu rakamın  binleri bulmasından korkuyoruz. İnşallah daha fazla can kaybı olmaz.

xxxx

HAYDİ DAYANIŞMAYA..

Ülkemizin sıkıntılı bu dönemlerinde Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip  Erdoğan 'ın 7 aylık maaşını vererek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası devam ediyor. Bu kampanyaya inanıyorum ki  Mecliste bulunan 600 milletvekili canı gönülden katılacaktır. Yine Belediye Başkanları, siyasetçiler, maddi durumu iyi olan işadamları, sanatçılar, sporcularda destek verecektir.

Bu gibi yardımlaşma günlerinde lütfen siyaseti ve  birbirimizi suçlamayı bir kenara bırakalım. Yardım yapmayabilirsiniz, yapamayabilirsiniz. Ama  insanlığın her gün can verdiği böyle bir günde, birbirimizi karalamak ve kötülemek yerine  Milli Dayanışma içinde olsak ne kaybederiz.

Eğer yaptığınız veya yapacağınız yardımların yerine ulaşması adına bir şüpheniz varsa bile insani olarak düşünüp yardımlarınızı bizzat kendinizde yapabilirsiniz. Çevrenizde, yakınınızda, yaşadığınız kentte bir kuru ekmeğe bile muhtaç olan, sokağa çıkamayan, yardım isteyemeyen yakınlarınızı, yada tanımadığınız kişileri bile gözetmek sizin elinizde..

Ne oldum demeyin..

“Yarın ne olacağım” diyerek ekmeğinizi çevrenizdeki yardıma ihtiyacı olanlarla paylaşın.

Unutmayın ki..

İnsan insana her zaman muhtaçtır.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI