::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

MOTORSİKLET TUTKUNLARINA BAZI UYARILAR

16 Ağustos 2018 Perşembe 09:01

Bugünlerde birçok motorsiklet kazasını duyuyoruz.

Yurdun dört bir yanında meydana gelen kazalarda insanlar hayatını kaybettiği gibi Mersin’de ve Tarsus’ta da yine motorsiklet kazası sonucu hayatını kaybedenler oluyor.

Önceki günkü kazada ise 22 yaşında bir gencimiz  ile bir yaya hayatını kaybetti.

Yani iki gencecik insan  motorsiklet kazası sonucunda hayata gözlerini yumdu. Kolay değil bunu kabullenmek. Bu nedenle bizde çok üzgünüz..
Elbette Motorsiklete binmek güzelde, çok dikkatli olmak gerekiyor..
Özellikle yaz aylarında motorsikletler daha çok kullanıldığından kazalarda artıyor. Ve motorsikletinizle bir kaza yaptığınızda hayatınızın kaymaması için mutlaka KASK takmanız gerekiyor.
Bunu defalarca yazdık. Yine yazıyoruz..

Motorsiklet sürücüsünün hayatı pamuk ipliğine bağlı oluyor. Bir dikkatsizlik sonucu yada motorsikletinize başkasının çarpması sonucu da kaza yapabilirsiniz. Bu kazada hayatta kalma şansınız  yüzde 50’nin altında. Bu şansınızı yükseltmek için  mutlaka kask takmanız gerekiyor.

Pazar günkü kazada motorsikleti kullanan genç Ziraat Mühendisi kardeşimiz Nakıp Keklik  yönetimindeki motosiklet D400 karayolunda  Girne Mahallesi  mevkiinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan Mehmet Yaşar'a (16) çarpıyor.  Ve motoru  devriliyor. Çarpmanın etkisiyle  sürücü ve yaya yere yuvarlanıyor, tabi ağır yaralanıyorlar. Her iki kazazede ambulansla  hastaneye kaldırılmalarına rağmen hayatlarını kaybediyorlar.

Bu olayda da görüldüğü gibi motorsiklet kazalarında ölüm riski yüksek. Motorsiklet sürücüsü Nakıp Keklik, kask takmasına rağmen kazada ağır yaralanıp  hayata gözlerini yumuyor.

Takdiri ilahi böyleymiş diyerek kazada hayatını kaybeden iki hemşehrimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

YILLAR ÖNCEKİ BİR KAZA!..

Bundan 5 yıl önce  Tarsus  Reşadiyespor genel koordinatörü Tuncay Beyceoğlu da motorsikleti ile kaza yapmıştı.
Öyle ki kendisine çarpan otomobil, onu 15-20 metre sürüklemişti. Tuncay Beyceoğlu yere düştüğünde kolunu koymuş ama başını da yere vurmuş. Kendisi o güne kadar kaskı yanında olmasına rağmen pek takmazdı.. Olay gününden bir gün evvel,yine polisler kendisini uyarmış
"Lüften kaskını tak" diye..
Beyceoğlu da  olay gününden bir gün evvel kaskını koluna değil, kafasına takmaya başlamış.
Ve ansızın başına gelen kaza ile taktığı kask sayesinde hayatı kurtulmuş. Bereket versin o gün Kaskını takmış. Alimallah kaskını takmamış olsaydı, bugün aramızda olmayacaktı..
Beyceoğlu  5 yıl önceki kaza anında motorsikletinin  vites kolu sol ayağına ortadan girmiş ayağını dilimlemiş. Görseniz bakamazsınız. O ayak ki,kırılsaymış daha çabuk iyileşirmiş.
Tuncay Beyceoğlu o gün  KASK takmamış olsa, bugün Tuncay Beyceoğlu ölmüş olabilirdi.
Öleninde arkasından 3-5 gün ağlıyoruz o kadar sonra unutuveriyoruz. O kazadan Tuncay Beyceoğlu ölseydi, bugün  dostum dediği birçok insan tarafından  unutulacaktı..
Dün Beyceoğlu ile görüştüm. 5 yıl önceki kazada yarılan ayağı yeniden ağrı sızı yapmaya başlamış. Yani 5 yıl önceki kazanın izleri bugün bile kendini gösteriyor.

Benim özet olarak diyeceklerime gelince..

Sizlerde mobilet kullanıyorsanız lütfen kaskınızı takın öyle trafiğe çıkın.

Yine otomobil  veya başka bir araç kullanırken de yine emniyet kemerinizi takın.

Geçen Ramazan bayramının ikinci günü kaybettiğimiz Kuvayi Milliyeci Şaban Eren kardeşimiz de yavaş gitmesine rağmen  kaza geçirip devrilen aracının içinde başını vurduğu için hayatını kaybetmişti. O kazada Şaban kardeşimiz Emniyet kemerini takmış olsaydı, hayatta olacaktı. Çünkü araçtaki diğer yolculara bir şey olmamıştı.

Sonuç olarak diyeceğim.

Trafikte araç da sürseniz, yaya da olsanız, mobilette kullansanız kurallara uyun. Mobilette sürücü ve arkasında oturan kişiler mutlaka kask taksın. Araç sürücüleri ve yanındaki yolcularda Emniyet kemerini takarak hayata tutunsun.

Bayram öncesi kaza yaparak sevdiklerinizi üzmeyin..

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI