::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

NE İŞ OLSA YAPARIM ABİ!' DÖNEMİ GEÇTİ

10 Mart 2017 Cuma 11:48

Bunu  Borsa Başkanı Murat Kaya’ya sorduğumuzda  hayli ilginç  cevaplar alıyoruz.

“NE İŞ OLURSA YAPARIM ABİ!”

Kaya  iş istihdamının mutlaka artırılmasını  istiyor.a şunları söyledi:

”Sayın cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay işadamlarıyla bir toplantı yaptı. Orada tüm işadamlarından yeni işçi alımı konusunda fedakarlık istedi. Bizlerde bu çağrıya olumlu yanıt veriyoruz. Mesela ben kendi işyerine yeni iki eleman daha aldım. Herkes 2”şer 3’er, 5’er yeni ek eleman alsa işsizlik  büyük ölçüde önlenir. İşkur Müdürü 8 bin talep aldık bunlardan iki binini işe yerleştirdik diyor. Mesleki anlamda bu işsiz insanlara sorsanız “Ne iş olursa yaparım diyor. Oysa ne iş olursa yaparım diyenlerin çoğu  masa başı iş istiyor ve bir meslekleri yok. O nedenle mesleki anlamda iş öğretilecek. Böylece daha çok insana iş ve aş sağlanabilir.

Gün fedakarlık günüdür ve dayanışma içinde olunmalıdır.

Türkiye genelinde olduğu gibi, Mersin’de de, Tarsus’ta da her işadamı bu iş istihdamı konusunda ciddi olarak destek olmalıdır. Bu sağlandığı takdirde, herkes kurumuna birer, ikişer, üçer eleman daha aldığında işsizlik oranı önemli ölçüde  azalacaktır. Bu konuyu ben çok önemsiyorum. Tarsus’taki tüm işadamlarımızda önemsemelidir.

Soya tesisine eli anahtar tutan eleman arıyoruz. Ama anahtarı tutmasını bilen eleman bulamıyoruz. Tarsus’a giren para genellikle tarımsal ürünlerden giriyor. Tarım sanayine önem vermeliyiz.”

ŞELALEYE YENİ OTEL

“Tarsus Şelale bölgesine turistik anlamda yeni büyük otel yapılması şart. İnsanlar Adana ve Mersin’e gidiyor.  Tarsus neden bu konuda geri kalıyor?

Bölgemizde yapılacak  olan büyük toplantılara ev sahipliği yapabileceğimiz bir otel ve salonumuz yok. Bu en kısa zamnanda gerçekleştirilmeli..

Örneğin  Şelale çevresindeki  Hasbahçe bölgesine büyük ve modern turistik anlamda bir otel yapılmalı. Ayrıca başka yeni otellerinde yapılamsını istiyor ve destekliyoruz.”

Başkan murat Kaya “Tarsus Ticaret Borsası olarak İşkur ile bir büro açtık. Bu hususta girişimlerimiz var. Yine kim işçi alacaksa bizim açtığımız veb sitesine giriyor. Yine işçi arayanlarda burada kendilerine hangi vasıfta eleman lazımsa yazıyor ve biz iş arayanla işçi arayanı bsanal alemde buluşturup herkesin sıkıntısını gidermeye çalışıyoruz.

Baraj mevkiine 20’şer kişilik villa tipi  misafirhaneler yapılabilir. Bu yapılırsa turnizmde gelişir, Otel sıkıntısıda belli bir ölçüde gideriylir. Bu turistik açıdanda önemli. Turizmciler  Tarsus’u beğeniyor ve bizlere ‘Tarsus çok güzel ve önemli bir şehir. Siz kıymetini bilmiyorsunuz. Kıymetini bilseniz ve yatrırım yapsanız bunun kaymağını yersiniz diyorlar.

Tarihi Tarsus Evlerimiz var, atıl duruyor. Bu konuda geçtiğimiz günlerde  Kalkınma bakanımız sayın Lütfi Elvan’a konuyu ilettik. Bakan beyde bu atıl kalan evlerin değerlendirilmesi için çalışma başlatacağını ve ilgileneceğini söyledi. Bu konuda da umutluyuz”

BÖLGESEL HAVA ALANI

Tarsus sınırları içerisindeki Çukurova Bölgesel havaalanının önümüzdeki yıl mutlaka bitirileceği sözünü almıştık.

Bunun takipçisi olmamız lazım.

Başkan Kaya “Yeni havaalanı bitecek ama buraya giden yollar mutlaka yapılmalıdır.. Bu bozuk yollar veya açılmamış yollar mutlaka iyileştirilmeli. Tuzla yolu da en kısa zamanda yapılmalı. Bu konudaki projeye bakan  Lütfi Elvan da önem veriyor. Sanırım bakan beyin kendisi burası bir proje hazırlatıyor.” Diyerek bu işlerin olacağına olang üvenini belirtiyor.

MAKAMDAKİ YER

Makam Camisi Tarsus’un en önemli ve en güzel ibadethanelerinden biri. Burada Hz. Danyal A.S. makamı var. Ama çevresinde bazı olumsuzluklar var. Örneğin Kubat Paşa medresesi dediğimiz binanın yanında insanlar kahvehane gibi yollarda oturup çay içiyor. Orası kahvehanemi? Bunun önlenmesi lazım. Çünkü buraya gelen turistlerde rahatsız oluyor, kadınlar da oradan geçemiyor.”

“Biz Tarsus’un gelişmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınması, işsizliğin azaltılması için elimizi her zaman taşın altına koyduk, bundan sonra da koyarız. Bu kent bizim ve bu kentin gelişmesi için işadamları olarak  Borsa olarak destek veriyoruz”

Sohbet nedeniyle Borsa başkanı Murat Kaya’ya teşekkür ederken, “keşke herkes Murat bey gibi sorunlara duyarlı olsa” diyoruz.

NOT:  Tarsus’un menfaati için elini taşın altına koyanlar yazımızda zaman zaman yine diğer oda ve dernek başkanlarını da yazacağız.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI