::
19 Mart 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

NE YAZSAM BOŞ

08 Mart 2021 Pazartesi 09:16

Niye böyle oluyor bilemiyorum.

Vatandaşın sorunlarına cevap veren yok.

Mesela son 15-20 gündür yazdığımız yazıları gözden geçirelim.

Tarsus’ta tarihe ışık tutmuş, 100 yılı aşkın ayakta olan bir saatimiz var. O saati yaptıran hayırseverin varisleri bu saatin yeniden ses vermesini istiyor.  Biz bu isteği duyurduk, buna hiçbir açıklama gelmedi.

xx

Tarsus’ta ilk elektriğin yandığı yeri yazdık. Burayı kimse bilmiyor dedik. Oysa yeri geldiği zaman “Türkiye’de ilk elektrik Tarsus’ta üretildi ve kullanıldı” diyoruz. Ancak yeni gençlik ve Tarsus ile kent dışından gelenler bu yeri bilmiyorlar. Bu konuyla ilgili hiçbir açıklama yok. Kimin yetkisine giriyorsa bu konuya duyarlılık gösterilmeli.

xx

Yarenlik alanını bir düzene sokun dedik.

Oradaki dev ağaçları bu işin ilmini bilenlere havale edip budayın dedik. Ortalık ağaçlardan dolayı  karanlık kalıyor dedik. Bir yol geçen hanı gibi oldu dedik. Yarenlik sanki trafiğe açık da araçlar, motorlar, bisikletler geçiyor, buna engel olunsun dedik.

Hiçbir açıklama yok.

xx

Tarsus’ta araç sayısı 110 bini buldu dedik.

Bu kente mutlaka bir Araç muayene istasyonu açılmalı dedik. Ama bu kentte bir araç muayene istasyonu yok dedik..  Konuyu tekrar gündeme getirdik.

Hiçbir kimseden bir açıklama yok.

xx

TURUNÇ

Bu kentin simgesi olmuş turunç konusunu yazdık. Gerekirse her yere turunç dikelim dedik. Yetkililerden bir ses yok!,.

Sadece ve sadece okurlarımızdan, Tarsus halkından, Tarsus dışında yaşayan Tarsuslulardan bu Turunç ile ilgili görüş ve yorum geldi. Bunlar o kadar çok ki tarif edemem. Hep arayan dostlarımız olumlu görüş bildirdi. Telefon açtı,  yorum yaptı, e mail attı. “Bu turunç konusunu çok iyi dile getirmişsiniz Mustafa bey” dediler.

“N’olur bu konunun üzerine gidin” dediler. Ama ne yazık ki yetkililerden bu konuda bir ses yok.

Bu saydığım konuların her biri kendi alanında önemli.

xx

DAHA NE DİYEYİM?

Benim 15-20 günde dile getirdiğim birkaç konu. Hepsi de önemli,. Hepsi de kamuoyu tarafından istenen, dillendirilen hususlar. Bunlardan başkada var. Ben sadece bir kısmını tekrarladım.

BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR.

Biz halkımızdan gelen, şehrimizin sorunlarını dile getiriyoruz.

Eskiden böyle değildi. Yazılan yazılara muhakkak cevap verilirdi, ilgi duyulurdu. Ama bu zamanda  cevap verilmez oldu.

Delikli demir  çıktı, mertlik bozuldu misali her şey bozuldu.

Biz mesleğimiz icabı gördüklerimizi, duyduklarımızı, bildiklerimizi, belgelere bilgilere dayanarak kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Yetkililer bu istekleri ve dilekleri yerine getirir getirmez, açıklama yapar ya da yapmazlar kendileri bilir. Gün gelir bunlar zaman gelince kendilerinin de önüne gelir.

Sen sabırlı ol Mustafa Erdoğan.   Bildiğin yoldan ayrılma.

xx

MESKİ

Duyduğuma göre, (tam net değil) Tarsus Belediyesinin içerisindeki Meski’ye ait bölümler Tarsus’taki Otogara taşınacakmış.  Büyükşehir bünyesindeki MESKİ’ye  ait birimler, yine Büyükşehir Belediyesine ait Otogar içinde boş bulunan yerlere taşınma olacağını duydum. Ne derece doğru bilemiyorum. Ben sadece duyduğumu siz değerli okurlarla paylaşıyorum.  Meski oraya taşınırsa, Otogardaki boş yerlerde hizmet verecek. Bunun hazırlıkları başlamış diye duydum.

Gelişmeler oldukça sizlere bilgi veririz.

XX

TARSUS ULAŞIM A.Ş.

Eski adıyla  Mavibüsçüler Kooperatifi, resmi adıyla Tarsus Ulaşım A.Ş.’de  önümüzdeki günlerde seçim var. Sanırım şirketin Olağanüstü kongre yapacaklar. Eski adıyla Mavibüsçüler, yeni Tarsus Ulaşım A.Ş. kongreye seçime gidecek. Ortalık toz duman. Bakalım yeni yönetime kimler gelecek.

Bekleyelim görelim.

xx

DENETİM

Geçen gün bir lokantaya gittim.

Yeni normalleşme ile bazı tedbirlerde yumuşama oldu. Bu yeni normal döneme girilirken herkes heyecanlıydı. Yeni bir heyecan ve şevk gördüm. Abartılı bir titizlikle bazı şeyler dikkatimden kaçmadı.

Masaya oturdum. Önce HES kodumu sordular. Kod numaramı söyledim, yemeğe başlarken lokantaya bazı görevliler geldi.  İnceleme yaptılar .. Gözlemleme yaptılar. Bu denetleme hoşuma gitti. Bende şöyle bir göz ucuyla baktım ki,  lokantada kurallara uyuluyor. Masa mesafeleri düzgün. Masaların yarısı  kaldırılmış.

Bu tür kontrollar vatandaşın sağlığı için çok önemli. Onun için teşekkür ediyorum. Velhasılı velkelam, asayiş berkemal. İnşallah  hep böyle olur. Çünkü halkın sağlığı önemli. Ben derim ki bir vatandaş olarak herkes bu kurallara tam uysun, virüs belasından bir an evvel kurtulalım. Bunun için Allah’a dua edelim.                

HERKESE HAYIRLI HAFTALAR…

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI