::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

NEREDEN NEREYE?

09 Temmuz 2021 Cuma 09:42

Ekonomi çok önemli. Ekonomi iyi olmazsa hiçbir şey olmaz.

Önce Allah, sonra ekonomi..

İşte bunlardan biride yıllardır faaliyette olan  60 yıl kadar evvel kurulan 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi , 1961 Yılında kuruldu.

Yıllardır üyesine hizmet etmiş bir kuruluş.

Yine yıllar evvel MAHMUT ŞAHİN ve ekibi  Esnaf Kefalet Kooperatifini devralıp hizmet vermeye devam etmiş. Hatırlarsanız, ŞAHİN  görevi devraldığında  esnafa kredi veremeyecek bir durumdaydı.

15 yıl evvelki Esnaf Kefalet Kooperatifi iyileştirip bölge birincisi yaptılar.  Bölgedeki  50-60  Esnaf Kefalet Kooperatifi içinde Tarsus olarak Türkiye sıralamasına girdiler.

Ben konuya  daha derin girmek istemiyorum. O buhranlı günleri yazmak istemiyorum.

xx

PLASMAN SORUNU YOK!

Şimdiki başkan MAHMUT ŞAHİN, o kötü günleri aştı, Esnaf Kefalet Kooperatifini iyileştirdi. Bugün yasal  konuları yerine getiren 2 bin cıvarındaki üyesine kredi veriyor. Plasman sorunu yok.

Esnaf Kefalet Kooperatifi, milyarlarca lira kredi dağıttılar. Dağıtmaya da devam ediyorlar.  Bence 1 nolu Esnaf Kefalet Kooperatifinde yok, yok..

xx

GÜLER YÜZ TATLI DİL BURADA..

Esnafa kolaylık burada.

MAHMUT ŞAHİN başkanlığındaki yönetim ve personelin hepsi, bilhassa ortaklarına ilgi ve alakayı eksik etmiyorlar. Bunları bizzat görüyor, yaşıyoruz.
Ne mutlu böyle güzelliklere..

Esnaf Kefalet Kooperatifinin Bölge başkanı MUHAMMET YALÇIN ile diyalogları çok iyi. Yine bölgedeki diğer Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanları ile diyaloglarda iyi. Bu elbette önemli. Bir insanın etrafı ile iyi diyaloglar kurması da önemli. Anamur’dan, Osmaniye’ye kadar olan bölgede  50-60 tane Esnaf Kefalet Kooperatifi var. MAHMUT ŞAHİN’in  diyaloğu tüm başkanlarla iyi. Diğer kooperatif başkanlarının da Şahin’e saygı ve sevgilerini  görüyoruz. Şahin ayrıca Bölge birliğinde de ikinci başkanlık yapıyor.

Adana’daki Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanları ile bölge birlik başkanı MUHAMMET YALÇIN ile diyaloğları iyi ve güzel. Bu güzellik ortaklara da esnafa da yansıyor.

Kredi için gelenlerin istekleri yasalara uygunsa hiçbirine yok denilmiyor.

xx

Mahmut Şahin başkanın Ankara ile diyaloğu da güzel.

Genel Başkan ABDULKADİR AKGÜN ile görüşmeleri tam. O da siyasetten gelmiş bir başkan. 2 dönem Ak Parti milletvekilliği yapmış bir eski  siyasetçi. Kooperatifler plasman yönünden sıkışırlarsa, genel başkan  AKGÜN, telefonla sorunu hallediyor ve anında kredi geliyor.

Tüm bu çalışmalar esnaf için, ekonomi için önemli şeyler.

Bu tür faaliyetleri iyi yapanlar, Ankara ile diyaloğu iyi olanlar işlerini güzel yürütür. Mahmut  Şahin de bunlardan biri.

Mensubu bulundukları bakanlıklarla da diyalogları son derece iyi.

xx

YILLARDIR HALK BANKASI GENEL MÜDÜRLERİ İLE İYİ ÇALIŞIRLAR.

Yine bölge müdürleri ve Tarsus şube müdürleri ile olsun hepsi ile iyi bir çalışma sergiliyorlar. 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi şu anda Halk bankasının makam şubesi ile uyum içinde çalışıyorlar. MAHMUT ŞAHİN de bu işi en iyi yapan başkanlardan biri. Banka müdürü ile Bölge başkanı  diyaloğunu hiç koparmamış. Bunun da mükafatını Esnaf Kefalet Kooperatifi ve esnafları görüyor.

NE MUTLU MAHMUT ŞAHİN’E VE YÖNETİMİNE..

Kooperatifçilik çok önemli.

Şimdi bugünlerde Esnaf Kefalet Kooperatifinin bir genel kurulu var.

Daha önce Koronavirüsünden dolayı  erteleme olmuştu. Şimdi normalleşme ile genel kurula gidiyorlar. Yarınki toplantıda 3.5 yıllık faaliyetlerini genel kurula ve ortaklarına ibra edecekler.

Geçen hafta 2 nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi  kongresini yapmıştı.  BEKTAŞ ASLAN da yeniden seçilmişti.

Yarında 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı MAHMUT ŞAHİN üyelerine 3.5 yılın hesabını verecek. Alınları açık, hesapları net.

Yeni dönem içinde güvenoyu isteyecekler. Ben Şahin  ve ekibinin genel kuruldan yüzlerinin akıyla çıkacağına inanıyorum.

Bölgedeki tüm başkanlar Mahmut Şahin’i seviyorlar. Bölge birlik Başkanı MUHAMMET YALÇIN başta olmak üzere birçok  birlik başkanı Tarsus’a gelecekler  ve  kongreye iştirak edecekler. Mahmut Şahin böylesine çok sevilen bir başkan.

SEVMEK, SEVİLMEK, HATIRINIZIN SAYILMASI DA ÇOK ÖNEMLİ.

Ben bugün rakamlara girmek istemiyorum. Hele  bu pandemi  döneminde esnafa o kadar yardımcı olundu ki, tarif edemem. Her şey meydanda.

 Banka ile Esnaf Kefalet Kooperatifi arasında  KREDİLERDE  büyük faiz farkı var. Bu nedenle tüm esnaflar kredi isterken  Esnaf Kefalet Kooperatifini tercih ediyor.

Bende Esnaf Kefalet Kooperatifinin ortağıyım, bir   basın  mensubu olarak esnafın içinde olmam ve yıllarca esnaf  temsilciliği yapmam nedeniyle konuyu biliyorum. Esnaf Kefalet Kooperatifindeki güzellikleri görüyorum. Yarınki kongrede başkan MAHMUT ŞAHİN ve ekibinin yüz akıyla çıkacağını biliyorum. Kongrenin şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

xx

EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜRLER..

Kongrenin başta Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı MAHMUT ŞAHİN’e, bölge birinciliğine yakın çalışma yaptığı için yönetimi ile birlikte kutluyorum.  Yeni yönetime de şimdiden  başarılar diliyorum. Şahin’in Esnaf Kefalet Kooperatifini geçmişten bugüne nasıl getirdiğini ve başarılı bir kooperatif haline getirdiğini hatırlamanızı öneriyorum.

Yıllar evvel Vuslatta yapılan  kongrede üyelerin tercihi ile  yönetime gelen BAŞKAN MAHMUT ŞAHİN, üyelerinin yüzünü kara çıkartmadı. Yüz akıyla  yarın kongreye gelerek hesap verecek ve tekrar yetki isteyecek.

Bende kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Geçmişten bugüne Kooperatif için emek verenlere teşekkür ediyorum. Sağlık sıhhat diliyorum.

HERKESİN CUMASINI DA  KUTLUYOR, HERKESE SAĞLIKLI MUTLU YARINLAR DİLİYORUM.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI