::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

O NE MUHTEŞEM BİR İNSANDIR

29 Ekim 2021 Cuma 09:04

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının bugün 98. yıldönümünü kutluyoruz.

Dün gibi, bugün gibi derken aradan tam 98 yıl geçmiş. 2 yıl sonra inşallah Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılını 2023 yılında kutlayacağız.

Allah sağlık ve sıhhat verirse inşallah güzel ülkemin kuruluşunun 100. yılını kutlamak bize de nasip olur diye düşünüyorum.

Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadeleler ve Kurtuluş savaşını kazanarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 98 yılda bugünlere dimdik ayakta gelmiş. Bunu başarırken de Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda hedefe ilerleyerek bugünlere gelmişiz.

Arada zaman zaman ihtilaller olsa da, darbe kalkışmaları olsa da, insanlar ülkesine ve  vatanına sahip çıkmış ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin arkasında durmuştur.

Bugünün evlatları, Atatürk gibi bir dünya liderinin torunu olmakla ve  büyük önderden aldığı güçle,  Yüce yaradanın bahsettiği sarsılmaz imanla bugün bu güzel ülkenin birer vatandaşı olarak dimdik ayaktadır.

Bugün bağımsızlığımızın ve güzel ülkemizin kuruluşunun 98. yılını yine her zamanki gibi  gururla, coşkuyla ve geleceğe umutla bakarak kutlarken o büyük insanı, Atatürk ve silah arkadaşlarını dualarımızla yad etmeden geçmeyelim. O büyük insanlar için bugün, yarın ve her zaman birer Fatiha okumayı  unutmayalım, bu duayı esirgemeyelim.

xx

Dün Tarsus Terziler Odası Başkanı Nevzat Topacık ve  kardeşinin (ağabeyinin) Kaymakamlık binasının yan sokağında, yani Kızılmurat mahallesi 2716 sokakta beraber işlettiği Terzihaneye uğramıştım. Selamlaşıp hal hatır sorduktan sonra gözüm duvardaki büyük boy Atatürk takvimine ilişti.

“Çok güzel bir takvim” dedim.

“Evet üzerinde ve her sayfasında Türkiye Cumhuriyetinin  kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve bu ülkenin değerleri var. Böyle bir takvim hiç güzel olmaz mı” dedi Nevzat bey.

Yanında bir ceketin glapasını işlemekte olan Mustafa Topacık da “O ne güzel, ne büyük bir insandır ki, bizlere böyle bir Cumhuriyet Türkiye’sini kurup emanet etti” dedi.

Mustafa beyin sözünü, Nevzat Topacık tastik etti:

“Gerçekten öyle. Biz Türkler çok şanslıyız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz ve büyük bir komutanımız var”

Bende “Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıldönümünü kutlayacağız. Bizlere böyle bir  ülke ve Cumhuriyet bahşeden ve emanet eden büyük lider unutulur mu?” diyerek sözü 10 Kasım’a kadar getirdim.

Bakın bu Ekim ayının song ünlerinde Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yılını kutlayacağız.. Ardından 12 gün sonra 10 Kasım. Yani bu büyük insanın aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü.

Bu 10 Kasım’da da yine atamızı özlemle rahmetle ve saygıyla anacağız. Böyle bir dehayı unutmak yada  yaptıklarını inkar etmek mümkün mü?

Bakın adı bile güzel.

Hem Mustafa, hem Kemal, hem de Atatürk..

Allah, böyle güzel ve eşsiz bir insanı yaratıp Türk ulusuna lider yapmış. Böyle güzel insanları saygıyla anıyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin..

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI