::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

OLUMLU BİR KARAR

09 Mayıs 2018 Çarşamba 10:25

Duyduğuma göre,  bu yıl Ramazan ayında Tarsus Belediyesi yeni bir uygulama yapacakmış.

Daha önceleri Ramazan ayında iftar sofrası kurulan Hz. Danyal Meydanında bu yıl bir iki gün  iftar sofrası kurulacak. Diğer günlerde ise değişik semt ve mahallelerde iftar sofraları kurulacak. Küçük mahalleler de ise iki mahallenin ortasına bir iftar sofrası kurularak  mahalle sakinleri ve çevreden gelenler iftarlarını açacaklarmış.

Henüz resmi bir açıklama yok.

AMA BENİM DUYUMUM SAĞLAM YERLERDEN.

Mesela adam taa Altaylılar mahallesinden kalkıp Makam mevkiine gelemiyordu. Yine Yeni mahallenin sonu, Ergenokon mahallesi, Çöplü-Yaramış mahallelerini düşünün. Kırklarsırtı, Şahin, Barbaros  mahallelerini düşünün.  Kenar  semt ve uzaktaki mahallelerin insanları iftar sofrasına gelemiyordu. Gelirken zorluk çekiyordu.Uzak mahallelerden insanlar zor şartlarda gelebiliyordu. Dönüşte de sıkıntı çekiyordu. Ama bu yıl belediye yeni bir uygulama başlatacakmış. Bunu bana resmi olarak kimse bildirmedi. Ben bunu minik kuşlarımdan öğrenince memnun oldum.

Bu alınan kararın uygulanmasını tüm mahalle sakinleri dört gözle bekliyor,. Bence de hizmet vatandaşın ayağına gitmeli.  Protokol mensupları mahallelerde  mahalle halkıyla kadını erkeği ve çocuklarıyla birlikte iftarda buluşması çok yerinde ve uygun olacaktır.

Belediye başkanı Şevket Can ve ekibi bunu gerçekleştirirse çok iyi olur.  Ben başkan canı kutluyorum.

 KAHVALTI

Belediye başkanı Şevket Can zaman buldukça yenilikler yapıyor. Bazı temel atma ve açılışlarda başkan yemek verirken bazen de esnaf odalarının üyeleri ve vatandaşlarla kahvaltı yapıyor.

Daha önce 100. Yılda,  Kahveciler Odası, Oto Galericiler Odası gibi yerlerde  sabah kahvaltısı yapıldı. Bugünde eski belediyenin yıkılan yerinde Kaymakamlık binası karşısında yeni yapılan alanda bugün berberler ve kuaförler odasına ve bu kurulmuşun üyelerine, cıvardaki esnaflara bir kahvaltı verilecek.

BAŞKAN CAN, BURADA ESNAFLARLA BİR ARAYA GELECEK.

Bu güzel uygulama nedeniyle başkana teşekkür ediyorum. Başkan esnaflarla birlikte olduğu gibi birde onların yanına gidip bizzat yerinde sorunları dinliyor.

Bugün Berber ve Kuaförler Odası üyeleri ile esnaflar sabah saat 08.30 da başkan Can'la kahvaltı yapacaklar.

Ne diyelim. Afiyet olsun.

ANKARA'NIN YOLLARI

Hani Ankara'nın yolları taştan derler ya?

Aynen öyle.

Bugünlerde başkent yine siyasetin ana merkezi olarak ön plana çıktı. Siyasette öyle bombalar düşüyor ki.

Bilhassa Ak Parti gurubunda büyük bombalar çıkıyor.

Biri temayülden birinci çıktığını belirterek Ankara'ya gidiyor. Bu temayül açıklamasını kim neredene yapmışsa bilmiyordum. Temayülden toplanan oylar torbayla Ankara'ya götürüldü. Ama burada bazı aday adayları temayülden birinci çıktık, bizi Ankara'ya çağırdılar diyerek sıralamaya girdiğini belirtip başkentin yolunu tutuyor.

Ben her zaman yazıyorum ve söylüyorum.

“DELİKLİ DEMİR ÇIKTI, MERTLİK BOZULDU.”

Sosyal medya ve internet sitelerinde isteyen istediğini yazıyor. Teknoloji iyi ama bazıları bunu kendine yontuyor, asılsız bombalar patlatıyor.Buna diyecek söz bulamıyorum.

Nasrettin Hoca'nın söylediği gibi  bu meselelerde de herkes kendince haklı.

Ankara'nın yolları taştan..

Gidin gelin bakalım.

Ömür biter yol bitmez!

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

24 Haziran erken genel seçimleri öncesi Tarsus'ta 20 den fazla Mersin genelinde 160'dan fazla milletvekili aday adayı var.

Yani iktidar partisinde patlama yaşanıyor.

CHP'den 4-5 kişi ancak çıktı Tarsus'tan. Dün Av. SEMRA KABASAKAL'I, Mehmet Özel, Alptekin Eser'i duydum. Mersin'de ise sayı 50 kişiyi ancak buldu.Yine MHP'den 3-4 kişi aday adayı. Muzaffer Kuyucu. Mustafa Abdil Çömez, Baki Şimşek, Yunus Kızıl duyduğum isimler. Mersin genelinde de 40'a yakın MHP aday adayı var. Bunların içinde Tarsus'lu Mersin il eski başkanı MAHMUT TAT'da var. Bunlar sadece duyum. Bazı sitelerde ve basında gördüğümüz isimler. Yoksa bunlar gelip bizzat  “Ben aday adayı oldum” demedi.Ak Partinin iktidar olmasından dolayı sanırım bu kadar çok aday adayı çıktı.Muhalefetteki diğer partilerin aday adayı sayısı ise Ak Partinin yarısı bile değil. Oysa geçen genel seçimlerde muhalefetteki partilerinde aday adayı sayısı daha çoktu.

BU KONUDA YORUMU SİZE BIRAKIYORUM.

Aday adayları hep sosyal medyayı kullanıyorlar. Yazılı basını pek kullanan yok. O da kendi tercihleri olsa gerek.

Ne diyelim.

Allah'tan herkese bol şanslar diliyorum.

BİR ANEKDOT:

DEĞERLİ OKURLARIM.

SİZE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR. DÜN TARSUS ŞELALESİ İLE İLGİLİ BİR YAZI YAZDIM. BUNU OKUYAN ÇOK KİŞİ ARADI.OKURUM OLMAYANLARDAN DA ARAYANLAR OLDU. YOLDA GÖRENLER “MUSTAFA BEY TARSUS ŞELALESİ İLE İLGİLİ ÇOK GÜZEL BİR YAZI YAZMIŞSINIZ. TEŞEKKÜR EDERİM” DEDİLER.İKİNCİ YAZIM, TARSUS'TA 1800 KİŞİ ÇALIŞIP DA GİDİP MERSİN'DE OTURUYORLAR DİYE YAZMIŞTIM. BANA ESNAFLARDAN ÇOK  KİŞİ TEŞEKKÜR ETTİ. YİNE DEĞERLİ OKURLARIMDAN GELEN BİR TEŞEKKÜR. OKURLARIM “BÖYLE GÜZEL BİR DÜŞÜNCELİ DİYE GETİRİP  ANLATMANIZ ÇOK GÜZEL “ DEDİLER. İNANIN BU SON İKİ YAZIM ÇOK İLGİ GÖRDÜ. BENDE BU KONULARA  DİKKAT ÇEKİP TEŞEKKÜR EDEN OKURLARIMA VE ESNAFLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI