::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ÖNEMLİ OLAN UNUTULMAMAK

03 Ocak 2020 Cuma 13:58

Sonbahar ayları yaprak dökümünün olduğu aylardır.

Sonra kış gelir. Kışında insanlarımız birer birer göç eyler bu dünyadan. Bunlar hayatın kuralı gibi olmuştur. İstesek de değiştiremeyiz.

Yeni bir yıla girdiğimiz bu günlerde  bazı şeyler aklımızdan bir film şeridi gibi geçip gidiyor.

Geride kalan 365 günde neler olmuştur? Neler görmüş, neler yaşamışızdır?

Kimler dünyaya gözünü açmıştır, kimler bu dünyadan göçüp gitmiştir.

27 Aralık’ta Ünlü şairimiz, İstiklal marşımızın şairi büyük üstad Mehmet Akif Ersoy’un vefatının yıldönümünde andık kendisini. Koskoca şairi Tarsus’ta  sadece şairler unutmuyor.  Büyük şairi ölümünün 83. yılında  bizler unutmadık.  Halil Aksoy Hocamız;  Akif üstadı anarken “Mehmet Akif edebiyatımızın en sessiz kahramanıdır “Sessiz yaşadım kim beni nerden bilecektir” diyen şairimiz kendisinin de bu yönüne işaret eder. Ruhunda fırtınalar koparken sessiz yaşamak ne kadar zordur. Akif, bunu başarmış ve Safahat’ı Türk milletine armağan etmiştir. Akif, sessiz yaşamıştır ama

çağını en iyi şekilde okumuştur. ”Alınız ilmini garbını, alınız sanatını / Veriniz hem de mesainize son sür’atini” diyerek çağını nasıl gerçekçi bir gözle okuduğunu anlatmıştır” demektedir.

Bizde  Şair ve Yazarlar olarak büyük üstadı andık, dualar gönderdik kendisine.

XX

HALİM BOZGAÇ...

Yine Tarsus’ta bizim için başka değerlerde var.

Mesela 31 Aralık 2004 tarihinde kaybettiğimiz bir siyaset adamını da unutmadık.  MHP Tarsus ilçe başkanlığı yaparken Yeni Hal kavşağında geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayata gözlerini yuman Halim Bozgaç abimiz de unutulmadı. Sağ olsun onu sevenlerde unutmadı. Merhum Bozgaç için gerek MHP ilçe binasında gerekse Ülkü Ocaklarında  Kuran’ı Kerim ve  Mevlid okutularak sevenlerini bir araya getirdi. Partidaşları ve sevenleri Halim başkanı dualarla andılar. Ne mutlu Halim başkana ki, böyle güzel bir sevgi seli bırakmış ardında. Bizler de kendisini seven ve arkasından dua eden birer

hemşehrisi olarak bu siyaset adamını unutmadık, rahmetle andık.

xx

TANK AYHAN

Bir başka unutulmaz hemşehrimiz.. Ayhan Tanlak..

Bir zamanlar Tarsus idmanyurdunun acar futbolcularından olan ve Tank Ayhan lakabı ile anılan bu değerli sporcumuzu da geçen yıl toprağa verdik. 2016 yılının 29 Aralık tarihinde kaybettiğimiz Ayhan Tanlak’ın cenazesine ne yazık ki, o dönemin Kulüp yetkilileri ve başkanları bile katılmazken 35-40 kişiyle toprağa verdiğimizde çok üzülmüştüm. Şimdi ise spor camiası yine kendisini unuttu. Basın olarak bizler unutmadık. Ama onun unutulması yine bizleri üzdü.

VE BOYACI HASAN

Tarsus’un yetiştirdiği ressam, tabela ustası ve şairlerimizdendi Hasan Maktay. Nam-ı diğer Boyacı Hasan olarak tanırdı herkes Hasan abiyi..

Hasan Maktay’da bundan 6 yıl evvel yine bir 29 Aralık  2013 tarihinde ebediyete intikal etti. Çok yönlü bir sanatçı olan Hasan abimiz, elinde fırçasını adeta dans ettirirken zaman zamanda mızrabıyla bağlamasını çok güzel konuştururdu. Kalemi ise birbirinden güzel aşk şiirleri yazardı. Bilgisayarın olmadığı yıllarda elinde fırçasıyla birbirinden güzel ve değerli tabelaları dillendirdi Boyacı Hasan abimiz. Onu kaybedeli 5 yıl doldu,  ama hala onun elle, fırça ile yazdığı tabelalar dimdik ayakta duruyor. Bilgisayar ile yapılan tabelaların ise renkleri soluyor, yazıları dökülüyor. Bu da mesleğinin sanatkarı olan Boyacı Hasan abimizi tabelalarda yaşatıyor..

2019 yılına girdiğimiz ilk günlerde kaybettiğimiz değerleri birer birer andık. Allah kimseyi unutturmasın. Sevdikleriniz sizleri unutacaksa, sanırım en büyük hata bu olur. Ama anılıyorsanız ve unutulmuyorsanız, o zaman bu dünyada birer sevgi seli bırakmışsınız demektir.

Sizlerde unutulmayanlardan, çok sevilen insanlardan olun inşallah.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI