::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

OP. DR. FERİT ÜNAL

15 Ocak 2019 Salı 10:32

Mesleğini seven, insanları seven her şeyden evvel hastalarını seven bir doktor  Op. Dr.  FERİT  ÜNAL'ın  istifası herkesi üzdü. Kendisi Ortopedi uzmanı.

Tarsus'tan daha önceleri de ne  değerler gitti..

Bu kentin havasından mıdır, suyundan mıdır, toprağından mıdır, bilinmez.

Birçok değerin kıymeti bilinmiyor.

İnanır mısınız ben doktor FERİT ÜNAL beyi hiç tanımam. Ancak ismini çok duydum. Hatta hastalarından kendisine çok övgü geldi, çok teşekkürler geldi. Ancak  FERİT ÜNAL ile bir araya gelmişliğimiz yok.  Hekimliğini Tarsus'ta ve bölgede takdir etmeyen yok. Ben bu konuyu araştırdım, soruşturdum FERİT ÜNAL'ın hekimliğini herkes takdir ediyor.

Önce Allah sonra FERİT ÜNAL, Tarsus Devlet hastanesindeki hepsi birbirinden değerli diğer hekimler gibi yüzlerce hastaya şifa dağıttı, ameliyatlar yaptı, herkesi memnun etti.

Ama sık sık şehir dışına rotasyona tabi tutulması hastalarını o kadar üzdü ki, bu konuda bize çok şikayet geldi.

Vatandaşlar “Başarılı doktorlar nedense hep Tarsus Devlet Hastanesinden mi rotasyona tabi tutuluyor” diye soruyor.

Geçenlerde de beyin cerrahı ve bir başka ortopedi uzmanı bu kentten  gitti.

Nedenini sorduk, “Rotasyona tabi tutuldu”  dediler.

Bu Tarsus 400 bin nüfuslu bir şehir, buranın hasta potansiyeli belli.              

Burası çok büyük bir kent ve ortopediciye ihtiyaç çok.Biz işin burasında değiliz.

Ama birçok doktor rotasyona tabi tutulup gönderiliyor.Bu kez de Dr. Ferit Ünal'ın  rotasyona tabi tutulması ile bize hastaları gelip serzenişte bulundu. Anamur dönüşü doktor FERİT ÜNAL Tarsus'a gelmiş, bu kez de yeni görev yeri Hakkari yazılmış. Doktor beyin çok uzak illere gönderilmesi hastalarını üzmüş. Bunun üzerine yaşlı babacağızı heyecanlanıyor ve hastalanıyor.  Ve babasının o acısını dayanamayan doktor FERİT ÜNAL dayanamıyor ve istifasını veriyor.

MİLLETVEKİLLERİ İLGİ GÖSTERMELİ

Bununla ilgili o kadar çok esnaf temsilcileri, esnaflar, hastalar ilgili birimlere her yere konuyu ilettiler. Başta iktidar partisinin milletvekili  ALİ  CUMHUR TAŞKIN  beye, MHP Mersin milletvekili  BAKİ ŞİMŞEK beye konuyu ilettiler.

Belki de genç milletvekili AV. ALİ MAHİR BAŞARIR'a da konuyu iletmişlerdir. Başarır beyde Tarsus'a çok önem veriyor ve her sorunla ilgileniyor. Bu nedenle Ali Mahir Başarır'a ayrıca teşekkür ediyorum.

Şimdi burada DOKTOR FERİT ÜNAL'ın durumunu anlattım. Bu doktorun Hakkari'ye gönderilmesine ne gerek vardı?

Elbette bu görevdir, Türkiye'nin her yeri aynı. Ama bu doktor yeni dış görevden gelmiş, bu kez sanki inat eder gibi daha uzak yerlere gönderilmesi ne derece doğru?

Dış görevden gelen doktorun tekrar dış göreve gönderilmesine hastalar büyük tepki gösteriyor. Aslında tüm doktorlar önemlidir, değerlidir.

Ama yapılan uygulamalar ne derece doğru? Ben onu sormak istiyorum.

Şimdi tayini çıkan ve istifa eden doktor FERİT ÜNAL, fakir fukaranın da doktoru idi.

Ben sadece olan bir olayı  kamuoyuna aktarmak istedim..Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü Tarsus'a birazda iyi yönde  elini atsa ne olur?

OP. DR. FERİT ÜNAL, aslında her kesimin sevgisini saygısını kazanmış. Yaptığı başaralı ameliyatlarla insanların gönlünü o kadar çok kazanmış ki. Onu tanıyan hastalar, oda başkanları ve bazı siyasetçiler bile teşekkür ediyor. Bende kendisine teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcın olsun diyorum. Bundan sonraki  yaşamında başarılar diliyorum.

BİR BAŞHEKİM GELMEDİ?

Tarsus Devlet Hastanesine yılbaşından önce bir başhekim atandı. Konu internet sitelerinde bile yayınlandı. Ama bakıyoruz, başhekim gelmedi. Sisteme bile adı düşmemiş.

Sevgili İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı..

400 bin nüfuslu Tarsus'un  Devlet Hastanesi  haftalardır başhekimsiz. Elbette devletin çarkı döner. Ama  Tarsus Devlet Hastanesine atanan yeni başhekimin gelmemesi ne demek?

ATALARIMIZ NE DEMİŞ.

“Bin aşçı, bir  başçı” misali. Bu başhekim bugün aramızda olsaydı, yukarıda yazdığım konular olmayabilirdi. İl müdürü Dr. Sinan Bahçacı ile diyalog kurulur ve sorun çözülürdü.

İşte bugün Tarsus'ta sağlık alanında yaşanan bir konuyu ele aldım.

Tarsus Devlet hastanesinin başhekimi ne zaman gelecek?. Ankara'daki siyasiler bu işe bir el atın lütfen.Benden hatırlatması.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI