::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bülent ACUN Bülent ACUN

OTOBÜSTE MEVLİD KANDİLİ

14 Ocak 2014 Salı 08:43

TARİFSİZ HÜZÜN

Kainat Efendisinin dünyamızı teşriflerinin seneyi devriyesi olan mübarek Mevlid  Kandili’nde Erzurum’dan Tarsus’a doğru zaruri seyahat halindeydim.

İlk defa otobüste bir kandil gecesini idrak etmeye çalıştım.Meğer herhangi bir camide kandil  programına iştirak etmek ne büyük saadetmiş.

Eski Kandil gecelerinden geriye kalan o güzel kareler geldi gözümün önüne birer birer…80’ninde bir dedenin çok zor adımlarla torununun elinden tutarak sevinçle camiye gelmesi çocukların cami avlusunda çınlayan o güzel sesleri…Özenle hazırlanmış kandil vaazı yürekleri coşturan mevlid programı çıkışta sıcacık kandil simidi ve dostlarla semaver etrafında gecenin muhabbeti

İşte bu güzelliklerden mahrum olmanın tarifsiz hüznünü yaşadım bu  mevlid kandilinde..

OTOBÜSTE KANDİL NASIL İHYA EDİLİR?

Koltukta bulunan televizyon aracılığıyla herhangi bir  caminden naklen yayınlanan Mevlid programı iştiyakla dinlenir.Seyahat halinin getirdiği  duygusallıktan yararlanılarak bol bol tefekkür edilir.

Verilen molalarda yolcularla tek tek tokalaşıp kandilleri kutlanır.Seyahat halinde otobüsün ışıklar kapalı ve herkes uyku halinde bulunduğundan iç dünyaya doğru muhteşem bir seyahat yapılır.

Akraba ve dostlar aranır. Gelen kandil mesajlarına cevaplar verilir.

SEYAHAT FİRMALARINA BİR ÖNERİM VAR

Halkımızın kahir ekseriyeti mübarek gecelere büyük ilgi duyuyor.İster dini açıdan bakalım ister kültürel açıdan mübarek gecelerin  milletimizin kahir ekseriyetinin yüreğinde büyük bir yerinin bulunduğu kuşkusuz.

İşte bu açıdan diyorum ki; hiç olmazsa mübarek gecelerde yolcularımıza dizi ve maç izletmek yerine mevlidi şerif izletelim.Bundan hiç kimse rahatsızlık duymayacağı gibi yolcular tarafından bu durum  güzel bir jest olarakta karşılanacaktır.

SÜNNET NUH’UN GEMİSİDİR

Mevlid  Programını Kanal 7’den takip ettim. Konuşmacı Hocaefendinin şu 2 sözü çok dikkatimi çekti.

Aynen arz ediyorum:‘’Büyük müfessirlerden birisi şöyle der:’Sünnet ve cennetin konumu aynıdır. Sünnet insanı dünyadan günah ateşinden korur,cennet ise insanı ahirette cehennem ateşinden..

İmam Malik şöyle der; Sünnet(Efendimizin yaşam tarzı) Hz.Nuh’un gemisi gibidir. Ona binen kurtulur, binmeyen helak olur.

İKİ GÜZEL  DUA

Bu dualar  takip ettiğim programın duasını yapan Necmeddin Nursaçan Hoca’dan

‘’Yarabbi Asrı Saadette Evs ve Hazrec kabileleri arasındaki hasımlığı hısımlığa çevirdiğin gibi aramızdaki hasımlığı da hısımlığa çevir. Ya Rabbi devletimizi payidar,milletimizi bahtiyar eyle!’’

Geçmiş Mevlid Kandilinizin geçmemiş olmasını niyaz eder, hepinize sünnet ışığında aydınlık yarınlar dilerim.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI