::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ÖYLE BİR MUHTAR Kİ DOSTLAR BAŞINA

27 Eylül 2018 Perşembe 09:13

Yeşil mahalle muhtarı Emrah Kara genç bir kardeşimiz.

Tarsus'taki 179 köy ve mahalle muhtarı içinde sanıyorum en genç olanı Emrah Kara'dır.

Emrah  Kara mahallesine hizmet için kolları sıvadığında onun yaşının genç olması, tiyatro gibi sanatsal ve kültürel etkinliklerle uğraşması bazıları tarafından olumsuz bulunsa da, mahalle halkı kendisini 2014 yılı yerel seçimlerinde Yeşil Mahalle muhtarı olarak göreve getirdi.

Amacı doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmekti. Bunun için birçok  işe el attı.  Yaptığı işler ve hizmetlerin çoğu aslında bir muhtar olarak  yapması gereken işler değildi. Ama o mahalle muhtarlığının yanı sıra birçok sosyal ve kültürel  etkinliğe de el attı.

Mahalledeki herkes onun  abisi, ablası, anası, babası, kardeşi oldu.  Mahalle halkının sıkıntılarının giderilmesi için sürekli olarak ilgili kuruluşlarla temas halinde oldu.

Düğünde,   nişanda, sünnette, cenazede..

Velhasılı nerede ararsanız orada buldunuz Emrah Kara'yı..

Yeşil mahalle muhtarı Emrah Kara, kendi şahsi girişimleriyle  geçen hafta  mahallesinde bulunan  Ahmet Yesevi  İlköğretim okulunda önemli bazı işler yapmıştır.

Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunda bulunan ihtiyaç sahibi olan çocuklarımıza kırtasiye yardımından dolayı  veliler, okul yönetimi ve öğretmenler memnun olmuşlardır.

 Bu konuda  görüş belirten birçok veli, okul müdürümüz öğretmenlerimiz adına ve şahsımız adına muhtarımıza teşekkür ediyorum. Bir muhtarda olması gerekenin fazlası var.”  diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yeşil mahallede muhtarın desteği

2014 yılı seçimlerinde Yeşil mahalle muhtarlığına seçilen Emrah Kara, oğünden bu güne “mahalle bizim söz bizim” seçim sloganı ile vatandaşlarımızın sorunlarına elinden geldiğince ses vermiştir.

Mahallenin sorunlarını belediye başkanı ve yetkili merciler ile paylaşmıştır.

Kendiside açıklamasında bunları dile getirmiştir.

Demiştirki..

“Muhtarlık olarak katıldığımız ilk belediye muhtarlar toplantısında mahallemizin Pazar sorununa değindik. Vatandaşımızın yolun diğer tarafında kurulan Pazar yerinin D-400 kara yolundan kaynaklı tehlike arz ettiğini dile getirdik. Talebimiz değerlendirmeye alındı.

Kaymakamlığımıza bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile istişare içinde bulunarak Vatandaşlarımıza yakacak (kömür),Eğitim yardımı, yaşlılarımıza kumanya yemek ve kahvaltı gibi yardım çalışmaları

Tarsus belediyesi kent konseyi ile birlikte mahallemizde unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin tanıtılmasına destek verdik

Mersin kent konseyi ile birlikte mahallemizde yöresel ürünler ve ev kadınlarının üretim yaptığı ekmek salça dolma kurusu yenidünya reçeli gibi ürünlerin tanıtımı ve bu ürünlerin kooperatifleştirip satışının sağlanması üzerine araştırma yaptık. Araştırmamız devam ediyor.

Uyuşturucu ile mücadelenin sosyal etkinlikler ile olacağına inanan bir yapımız ile mahallemizde Musalla halk meclisi nin ve Tarsus halk evlerinin yaz okulu çalışmalarına sınırsız destek olduk katılım sağladık.

Mahallemizde belediye belediyemizin çalışmaları doğrultusunda her yıl bahar temizliği kapsamında boş arsa ve yol kenarlarında ot temizliği yaptık.

Tarsus belediyesi bu dönem içerisinde taziye evi, Yaşam boyu spor merkezi gibi tesisleri mahallemize kazandırdı.

Aşura etkinliği ile birlikte Hz. Hüseyin ve Kerbela anma programları düzenledik.

Vatandaşlarımız ile birlikte başlattığımız kampanya sonucunda 500 adet sandalye aldık. Acımızda düğünlerimizde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kullanıldı. Maalesef sandalyelerimiz gerek kırılarak gerekse eksilme sonucu tükendi.

Mahallemizde yapılan yardımlaşma kampanyalarına olabildiğince destek verdik.

Üniversite sınavları sonrası gençlerin talepleri doğrultusunda Karboğazı gezisi yaptık.

Mahallemizde kimsesiz yaşlı amcamıza nenemize torun olduk şefkat gösterdik. Hayır dualarını aldık. Sağlık sorunları ile ilgilendik.

Kırtasiye masraflarını almakta zorluk çeken vatandaşlarımız için bir yardım kampanyası yaparak zaruri ihtiyaçların karşılanmasını için okuldaki öğretmenlerimiz bizzat kendile çocuklara ihtiyacı olan malzemeyi teslim etti.

Mikro finans Kredi tanıtım toplantılarına katılım sağladık oradan aldığımız bilgileri vatandaşımıza aktardık. Ev ekonomisine katkı için evinde el emeği işler yapan kadınlarımızı gruplar halinde bu krediden faydalanmasına vesile olduk.

İmar barışı kapsamında yapı kullanma izni olmayan vatandaşlarımıza E-DEVLET üzerinden formlarını doldurmaya yardımcı olduk.

Mersin Büyükşehir belediyesinin 4.Yıllık Üniversite öğrencilerine yapılan bur başvuru formları ve evrakları konusunda muhtarlığımızın araç ve gereçlerini öğrencilerimizin hizmetine sunduk.

Yeşil mahalle muhtarlığı Adına Sosyal medya üzerinde oluşturduğumuz grup sayesinde cenaze duyuruları, kan ihtiyacı gibi önemli paylaşımların yani sıra mahallemizde yapılan çalışmaların iş ilanı gibi bilgilerin paylaşıldığı bir sosyal paylaşım ağı olusturduk.

Maddeler halinde yazabileceğimiz daha çok çok adımlarımız hizmetlerimiz oldu.

 

 Bu yola çıkma amacımız mahallemize toplumumuza daha iyi hizmet verme aşkıdır. Bu zahmetli şetaretli yolda yeri geldi çok yorulduk yeri geldi çok yıprandık yeri geldi yanlış anlaşıldık. Ama zaman bizim bu emeklerimizin doğruluğunu gösterdi.

Halkımızla daha bir sıkı sıkıya bağlamak sevgi tohumlarını yeşertmek için çalıştık.. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”

Teşekkürler muhtarım.

Keşke herkes senin gibi  başarılı olsa ve çok çalışsa.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI