::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

PİTBULL GEZDİRMENİN GAYESİ NE

22 Kasım 2018 Perşembe 15:45

Bu yazıyı okuyan siz değerli okurum.

Belki hayvan seversiniz.

Belki de hiç sevmeyebilirsiniz.

Ama bir canlı olarak hayvanları sevenlerin sayısı az değil.

En azından bizler insan olarak şanslı yaratılmışız. Ve hayvanlar öyle veya böyle hayatımızın içinde yer alıyor.

Hayvan severlerin bazıları evcil hayvanlardan kedi, köpek, güvercin, kuş, tavşan, balık gibi cinsleri evlerinde beslemekteler.

Hatta yatak odalarına kadar alanlar bile var günümüzde..

Bu onların kendi görüşü. Kendi tercihi.. Benim konum bu değil elbette.

Bizde hayvanları severiz. Onları korur kollarız.

Ancak bazı hayvanlar vardır ki, çocuklara, kadınlara saldırıp insanları korkutmaktadır. Bu gibilere karşı önlem almak şart.

xx

BAŞIBOŞ OLARAK DOLAŞAN  KÖPEKLER

Tarsus’ta  son zamanlarda  başıboş köpeklerin sayısı çoğaldı.  Bu nedenle halktan  sık sık  şikayet geliyor. Özellikle mahalle aralarında, çarşıda  başıboş olarak dolaşan  köpekler çokça görülüyor. Çocuklar, kadınlar ve büyükler bu başıboş köpeklerden ister istemez korkmakta.. Bu başıboş köpekleri toplayıp köpek bakımevine götürmek orada kontrol altında tutmak gerek.

Böylece bu köpeklerden halkın şikayeti son bulsun.

Xxx

TARSUS’TA PİTBULL DEHŞETİ!

Kamuoyunda ve halk arasında Pitbull cinsi köpeklerden insanlar  korkmaktadır. Zaten asıl şikayet de bu cinsten gelmektedir.

Tarsus’ta  geçtiğimiz günlerde bir Pitbull cinsi köpek, bir başka süs köpeğine saldırmıştır. Cengiz Topel Lisesi karşısında bulunan Nutuk Parkı içinde sahipleri tarafından gezdirilmeye getirilen Pitbull cinsi köpek ve süs köpeği bir ara  karşılaşınca aralarında çıkan kavgada Pitbull cinsi köpek, küçük köpeği ısırıp yüzünü parçalamıştır. O anda parkta bulunanlar Emniyete telefon açmış, olay yerine gelen Bekçiler durumu Emniyete bildirmiştir.

Sanırım bu şikayetlerden sonra konuya, Pitbull cinsi köpeklere müdahale edilecek.

Tarsus Kaymakamlığı da bu Pitbull cinsi köpek şikayetlerine  ilgi göstermiş ve bazı tedbirler alınması gerektiğini açıklamıştır.

Kaymakamlıkta  İnsan Hakları kurulunda alınan kararla bundan böyle Tarsus’ta Polis ve zabıta ekipleri gördükleri her yerde  Pitbull cinsi köpeklere müdahale edecek.

İnsan topluluğunun yoğun olduğu yerlerde Pitbull cinsi köpeklerin gezdirilmesi önlenecek. Yine bu cins köpeklerin aşı kartı, tanıtım kartı, var mı yok mu kontrol edilecek.

Kalabalık içinde gezdirilmeleri önlenecek. Bu uygulanırsa iyi ve yararlı olur diye düşünüyorum.

Ancak bunun sürekli olarak uygulanması gerektiğini hatırlatıyor, konuya duyarlı Tarsus Kaymakamı sayın Yüksel Ünal’a teşekkür ediyorum.

İnsanlarımızı da bu hassas konuda anlayışlı olmaya çağırıyorum. Herşeyden önce insan hayatı önemlidir.  Elbette hayvanlarda önemlidir, ama  birileri kendini tatmin edecek diye Pitbull cinsi köpeklerle dolaşmaktan ve çevresine korku salmaktan ne zevk alıyor anlamıyorum.

Lütfen önce insan haklarına saygılı olalım.

Birde 400 bin nüfuslu bir kentte yaşadığımızı ve yaşam şartlarına uymanın ne demek olduğunu unutmayalım.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI