::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

POLİS BAYRAMI ÖNCESİNDEN KUTLAMA

07 Nisan 2021 Çarşamba 12:35

Emniyet güçleri bizlerin can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışırlar.

Gerek Polis Teşkilatı olsun, gerekse Türk silahlı Kuvvetleri (TSK) olsun, (ilçemizde Jandarma teşkilatı olsun), ülke genelinde sorumluluk alanlarında bizlerin canı ve malını korumak adına dimdik ayaktadırlar.

Eskilerde büyüklerimiz çocuklarını korkutmak için Polis ve askeri öne sürerdi.

Yani akıllı durmayan ve haylazlık yapan çocuklara “Bak, akıllı durmazsan seni Polisi (yada jandarmaya) veririm haaaa!” diyerek bir neci korkutma taktiği uygulardı. Bu yüzden bizim çocukluk yıllarımızda polis ve jandarmadan korkardık. Çünkü bilinç altımıza bu korku yerleştirilmişti.

Sonra büyüdük.  İlkokul, ortaokul, lise derken neyin ne olduğunu iyi anladık.

Polisten veya askerden  suçlu olmadıkça korkulmayacağını, onların bizim can ve mal güvenliğimizi, namusumuzu, ırzımızı, vatanı koruduklarını öğrendik.

Hatta, artık bir yerde asker yada polis gördüğümüz zaman korkmak yerine, kendimizi daha huzur da ve güvende hissetmeye başladık.

Çünkü Polis de, askerde bu vatanın korunması, milletin can ve mal güvenliği için görev yapmaktadır.

Polis ve asker, dürüst ve namuslu insanların değil,  yasalara, kanunlara karşı gelip suç işleyenlerin korkulu rüyasıdır.

xx

POLİS BAYRAMI

İçinde bulunduğumuz nisan ayının 10’unda güzel  bir kaç gün var.

Mesela 23 Nisan Çocukların bayramı diyorsak, 10 Nisan’da Polislerimizin bayramıdır. Bu nedenle ben Nisan aylarını çok severim. Baharın müjdecisi olan Nisan ayında mis gibi kokar Tarsus ve Çukurova sokakları. Turunç ve Portakal çiçekleri etrafa çok güzel kokular yayar.

Böyle güzel bir bahar ayında Çocukların bayramını kutladığımız gibi, Polis Teşkilatımızın da bayramını kutlarız. Bu yıl Polis Teşkilatının kuruluşunun 175. yılını kutluyoruz.

Unutmayın ki… Polisler bizim huzur ve güvenliğimizin teminatıdır.

HALKI TARAFINDAN SEVİLEN POLİS

Tarsus’ta  görev yapan ve her biri birbirinden değerli  Emniyet mensuplarımız var.

Yani bizlerin huzuru  ve güvenliği için Merkezde ve mahallelerde var olan Polis Merkezlerimiz de  görev yapan Emniyet mensuplarımız bizim için değerlidir.

Bazıları ile birebir tanışıp yakından tanıyınca onları daha çok sever, sayarız, kucak açarız.

Mesela Emniyet Müdürümüz Ercan Elbir.. Güleryüzü ve sempatik tavırlarıyla halkın içinde, Polisimizin gülen yüzü, gören gözü olmuştur.

Mesela düne kadar Merkez Polis merkezinde görev yaparken tanıştığım  Komiser Ramazan Dumrul… Genç ve dinamik, içi vatan, millet, bayrak ve insan sevgisiyle dolu Ramazan kardeşimiz, güler yüzü tatlı dili ile devletinden ve  amiri olan Ercan Elbir Müdürümüzden aldığı güç  ve destekle Polisleri halkımıza daha çok sevdirmiştir.

Ramazan kardeşimi Merkez Karakolunda iken sık sık ziyaret etmişliğim var. Bir vatandaş olarak bizlere hep tatlı dilli, güler yüzlü olmuştur. Daha sonra kendisi Şehit Lütfican Polis Merkezi Amiri olarak kentin güney bölgesindeki bir Karakolumuz da görev almıştır. Ramazan Dumrul, Yeşil mahalledeki görev yerinde de mahalle muhtarları ile   iyi ilişkiler içinde olmuştur.

Geçen gün Şehit Lütfican Polis Merkezi Amiri Komiser Ramazan Dumrul'un ataması başka polis merkezine çıkması üzerine bölge muhtarları  kendisini unutmamıştır. Komiser Ramazan Dumrul için veda programı düzenlemişlerdir. Muhtarlar, yeni atanan polis merkezi amiri komiser Mehmet Çetinkaya'da hoş geldin demeyi ihmal etmediler tabi...

Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü ve bölge muhtarların katıldığı programda, Şehit Lütfican Polis Merkezi Amiri Ramazan Dumrul'a hizmetlerinden dolayı teşekkür edilmiştir.

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, mahallenin sorumluluk alanı içinde olduğu polis merkezi amirinin atamasının çıkmasından dolayı üzüntülü olduklarını, iyi bir dost kazandıkları içinde mutlu olduklarını ifade ederken bizde Ramazan Komiserimize yeni görev yerinde başarılar diliyoruz. Yeni görevlendirilen Komiserimiz Mehmet çetinkeye’ye de hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ve diyoruz ki.. Polis, Vicdanı olmayanların karşısındadır. Herkesin  vicdanı kendi polisidir.

Şimdiden .. 10 NİSAN POLİS BAYRAMINIZ  KUTLU OLSUN..

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI