::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

RUHU ŞAD OLSUN

10 Ocak 2020 Cuma 12:03

Önceki  gün acı haber geldi.

Astsubay Çavuş Sinan Köse'nin Taşobası'ndaki ailesine acı haber verildi. Tarsus'a şehit ateşi düştü. Tarsus'ta olduğu gibi Toroslarda da bir şehidimiz vardı. İkisine de Allah rahmet eylesin.

Dün Şehit Astsubay Çavuş Sinan Köse'nin cenazesi ikindi namazı öncesi Ulu Cami'ye getirildi. Burada ikindi namazından sonra Şehidimizin cenaze namazı kılındı, dualar edildi.

Törene tüm protokol katılmıştı.

Askeri ve polisiye tedbirler tam olarak alınmış, duyarlı vatandaşlar koşup gelmişti.

Şehit Astsubay Çavuş Sinan Köse'nin cenaze namazının ardından tekbirler altında cenaze bir süre omuzlarda taşındı, ardından cenaze arabasına konularak doğduğu Taşobası köyüne götürüldü. Burada toprağa verildi. Mekanı cennet olsun. Allah gani gani rahmet eylesin.

Dün biraz rahatsızlığım vardı. 

Konu şehit olunca kalkıp törene katıldım. Biraz kenardan izledim. Caminin havlusu tam doluydu, ama dışarı ve  caddeler eskisi gibi kalabalık değildi. Yanımdaki arkadaşların hepsi de benimle aynı görüşteydi.

Acaba eskisi gibi duyuru mu yapılamadı?

Ben geçen dönemlerdeki şehit cenazelerini hatırlıyorum. Binlerce insan alanlara sığmazdı... Ulu Caminin içi gibi dışı da dolardı, şehitliğe kadar tüm cadde ve yollar sağlı solu dolardı.

 Dün eski kalabalıklardan daha zayıf gördüm.

Bunu neye bağlarsanız bağlayın.

Acaba insanların duygularımı köreldi.

Eskiden herkes ellerinde Türk bayrakları ile caddelerde şehidimizin ardından yürürdü. Dün bunları görmedim. İnsan sayısı da eskiye göre azdı.

XXX

Ben Şehit Astsubay Çavuş Sinan Köse'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, milletimizin ve  hemşehrilerimizin başı sağ olsun diyorum.

Hani ateş düştüğü yeri yakar derler ya? Tıpkısının aynısı.  Herkes ağlar sızlar ama orada kalır.

Ağlarsa anam ağlar, gerisi hep yalan ağlar dedikleri gibi.

Şehitlik mertebesine ulaşmak kolay değil elbette.

Ben Şehit Astsubay Çavuş Sinan Köse'nin mekanının cennet olmasını diliyorum.  İnşallah  şehidimiz Peygamberimize komşu olur, yoldaş olur.

BİR ANEKDOT:

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu geçen pazartesi gününden itibaren 9 gün izne ayrılmıştı.  Ama  Tarsus'ta  pazartesi gününden bu yana önce aşırı bir  sel  afeti oldu. Kaymakam bey kent dışında olmasına rağmen bunu duyunca hemen dönme kararı almıştı. Kendisi memleket sevdalısı biri. Kanunen 9 gün izin alan Kaymakam  Otcu, daha üç gün izin kullanmışken geri döndü. Çünkü bölgemizde hem sel afeti vardı, hem de ardından  bir şehidimiz vardı. Kaymakam Otcu'ya kentimizin sorunlarına ve olaylarına karşı duyarlı olmasından dolayı teşekkür ediyorum.

Keşke her mülki amir Kaymakam Otcu gibi duyarlı olsa. Allah kendisine sağlık ve sıhhat versin. Tarsus'lu olarak kendisine teşekkür ediyor görevlerinde başarılar diliyorum.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI