::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

RÜYALARIM GERÇEK OLDU

20 Mart 2019 Çarşamba 09:15

TFF 2. Lig kırmızı grupta mücadele eden sporda futboldaki profesyonel elçimiz Tarsus idmanyurdu’nun  bu sezon ligde pek tadı olduğu söylenemez.

İlk yarıyı 26 puanla bitirmişti. Ancak ikinci yarıda  iki as oyuncusunu başka takımlara kaptıran, aldığı oyuncularda bekleneni veremeyen Tarsus idmanyurdunda birde hoca değişikliği yaşandı. Öncan  Kızıltan’ın Şubat ayında takımdan ayrılmasıyla yerine Bayram Toysal getirildi. Bayram hoca ile çıktığımız ilk maçta Tuzla’ya sahamızda yenildik. Sonraki haftalarda Pendik ve Fethiye ile berabere kalıp birer puan aldık. Bandırma yenilgisi ile takımımız 30 puanla 13. Sıraya geriledi. Yani bir nevi küme düşme hattına  adım adım adım geliyorduk. Bu arada TİY yönetimi tüm oyuncuların ve teknik heyetin dikkatini çekip kötü gidişe son vermelerini istedi.

Böylece 17 Mart 2019 tarihinde sahamızda Kahramanmaraşspor  maçına çıktık.Tarsus idmanyurdu - Kahramanmaraşspor ile önce gün iç sahada oynadığı maça gittiğimde herkesin içinde bir endişeli bekleyiş vardı. Çünkü Tarsus idmanyurdu 98 gündür galip  gelemiyordu. Yani 2018 yılındaki son maçta Kırklarelisporu 2-1 yendikten  sonra 24 Aralık’tan bu yana  galip gelemiyordu. Üstelik 2019 yılının ilk üç ayı içinde de galibiyet yüzü görmemiştik.

Bayram Toysal  ile 5. maça çıkıyorduk. Ama K.Maraş maçına kadar bir galibiyetimiz yoktu.

Ben maça gittiğimde basın trübününe çıktım. Herkes sessizdi. Ben ortalık biraz ısınsın diye “Üzülmeyin arkadaşlar bugün farklı galip geleceğiz. “ dedim.

Arkadaşlar “Galip gelelim de isterse 1-0 olsun bizim olsun” dediler.

Bir başka ardakaş ise ümitsizdi. “Bu takım gol atamıyor. Rakip bizden iyi. Bu Kahramanmaraş’tan üç puan almak hayli zor olacak” dedi.

Ben “Korkmayın arkadaşlar bugün  1-0, 2-0 değil, tam 3-0 galip geleceğiz!

“Yapma yahu, bir değil, 2 değil, hem de 3-0 ha!”

“Evet, yeter ki siz inanın,  futbolcularımız inansın, sahada mücadele etsin. Hele birde ilk gol gelsin bakın o zaman nasıl fark atıyoruz Kahramanmaraş’a”

Arkadaşlar “inşallah!” dedi.

Biri ise “Rüyalar ters çıkar genellikle” diye ekledi.

Bende “90 dakika sonra görüşürüz” dedim.

Laf ağzımdan  çıktı, bitti, derken ilk gol geldi.

18. dakikada Samet Eker ile ilk golü bulduk. Tarsus.1- Kahramanmaraş.0

Sonra 28. Dakikada 2. Gol Yılmaz Can  Taşkıran’dan  geldi ve devre 2-0 Tarsus lehine sona erdi. 2. yarıda da 64. Dakikada bu kez  Muhammed Samet Karakoç’tan  bir gol daha.. ve skor 3-0 Tarsus idmanyurdunun lehine  oldu.

Tarsus idmanyurdu  habire Kahramanmaraş kalesine yükleniyor. Ben “Arkadaşlar  Tarsus İdmanyurdu başka gol atamaz, çünkü ben bunun rüyasını gördüm. Maç 3-0 TİY lehine bitecek.  Tarsus 4. Golü atamaz, Kahramanmaraşspor da bizim kaleye gol atamaz. Skor bu. Başka gol beklemeyin” dedim. 90 dakika bittiğinde ise ne dedimse o çıktı. O oldu.

Hep bir ağızdan “Rüyaların gerçek oldu” dediler.

“Olur elbet“ dedim. Hepimiz kahkahayı patlattık.

Velhasılı 17 Mart’ta Atatürk Tarsus’a gelmiş. Uğurlu gelmiş Atam, bende rüyasını görünce bu iş tamam oldu. Tarsus idmanyurdu, 98 gün sonra  sahasında Kahramanmaraşsporu 3-0 yenerek şeytanın bacağını da, kafasını kolunu da kırmış oldu.

Futbolcularımızın ayaklarına sağlık. Demek ki istenirse iyi sonuçlarda alınabiliyormuş. Her zaman  böyle olun.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI