::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ŞAİR BAHAETTİN KARAKOÇ''U DA KAYBETTİK

19 Ekim 2018 Cuma 08:50

Türk edebiyatının iki kardeş sanatçısı..

Biri  Abdurrahim Karakoç..

Diğeri ise Bahaettin  Karakoç..

Daha önce Abdurrahim Karakoç’u uğurlamıştık Hakk dünyasına.. Önceki günde Bahaettin Karakoç’u da Hakk dünyasına uğurladık.

Sanat ve Edebiyat dünyasında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan  şair Bahaettin Karakoç’un, Kahramanmaraş'ta tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini öğrendim..

 Önceki gün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Uluslararası 5. Kitap ve Kültür Fuarı'na katılarak, kitaplarını imzalayan Karakoç, evde rahatsızlanınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi'ne kaldırılmış.. Hastanenin kardiyoloji bölümüne tedavi altına alınan Karakoç, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştır.. 

Türk şiirine ve halk müziğine "Mihriban" gibi birçok önemli eserleri kazandıran Abdurrahim Karakoç'un da kardeşi olan Bahaettin Karakoç'a Allah'tan rahmet diliyoruz.

Bana haberi ulaştıran Mehmet Örsel abim ve Abdullah Tufan abime teşekkür ediyorum. Allah razı olsun derken “Allah kendilerine sağlıklı ve uzun ömür versin” diyorum.

Abdullah Tufan daha önceki yıllarda Bahaettin Karakoç'u Tarsus’ta ve Çamlıyayla’daki evinde ağırlamıştı. Dün ziyaretine gittiğimde hediye ettiği “ERİK AĞACI”  adlı kitabının 330. Sayfasındaki dörtlüğü okudu.

11.02.2011 tarihinde yazdığı dörtlükte şöyle demiş Abdullah Tufan abimiz, Bahaettin Karakoç için..

KARAKOÇ

Hoş geldin Karakoç şair dostum,

Şiirde ustasın mahir dostum,

Seni Tarsus’ta görmek ne güzel,

Karakoç evvel ve ahir dostum..

Dün bu dörtlüğü okuyup ardından bir Fatiha okuduk Bahaettin Karakoç üstad için..

Ardından Tarsuslu şair bacılarımızdan Fatma Özger Bilgiç aradı.

O da haberi duymuş. Çok üzgündü. Bu üzüntüsünü o da bir şiiriyle dile getirmiş.

“Hüzün olsan da yaz Özger günü

 Allah'a gitmektir canın düğünü

Vade dolmuş bitmiş o son öğünü

Karakoç bir ömür yârmış şiire...” diyerek anlamlı bir veda şiiri yazan Fatma bacımıza da Allah razı olsun,. Kalemin dert görmesin diyoruz.

Karakoç gibi üstadların yanında kendimize şair demeye dilimiz varmıyor. Ama ucundan kıyısından şiire bulaşan bir fani olarak bende  Bahaettin Karakoç üstad’a Allahtan rahmet diliyorum.

Ve kısa adı TAŞYAD olan  (Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği)  Başkanı Doğan Akpınar 'ın bizlere ilettiği  taziye mesajıyla yazıma son noktayı koyuyorum.

Doğan Akpınar , Bahaettin Karakoç'un vefatından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek " Dünya şairi büyük çınar, usta şair Bahattin KARAKOÇ Hakk’a yürümüştür TAŞYAD olarak, merhum şairimize Yüce  Allah rahmet eylesin diyor, Peygamber'e komşu olmasını diliyoruz.  Türkiye'nin  ve tüm şairlerin edebiyat camiasının başı sağolsun.’

Hepimizin başı sağolsun diyor, üstadlarımız  Abdurrahim Karakoç ve Bahaettin  Karakoç’u kalbimizde yaşatacağımıza söz veriyorum.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI