::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

ŞAİR ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN'I ANARKEN

04 Kasım 2019 Pazartesi 11:44

Tarsus'un ünlü şairlerinden Ümit Yaşar Oğuzcan, bugünlerde gerek Mersin'de , gerekse Tarsus'ta kültürel etkinliklerle anılıyor. 4 Kasım tarihi  Ümit Yaşar Oğuzcan’ın aramızdan ayrılışının yıldönümü..

Bu yıl yine ünlü şairimizi anmak için değişik törenler düzenleniyor.

Bunlardan ilkini önceki gün yani 2 Kasım tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi düzenledi.

2 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 19:00' da, Kongre ve Sergi Sarayı büyük salonda hüznün şairi Ümit Yaşar Oğuzcan'ı anma programı yapıldı. Şairin hayatını konu alan  görseller slayt eşliğinde sunuldu. Ayrıca hayat hikayesi okunup şiirlerinden örnekler verildi.

Türk şiirinin büyük ustalarından Tarsus doğumlu şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın anısına Mersin Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra  Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD)  bugün (4 Kasım) saat  19.30'da Mersin’de Akdeniz Belediyesi toplantı salonunda da  bir etkinlik düzenlenecek. Hemşehrisi olmakla gurur duyduğumuz  Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ı anma etkinliğine tüm halkımız davetlidir.

Geçtiğimiz yıllarda Tarsus Kent Konseyi ve Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği (TAŞYAD) tarafından düzenlenen etkinlik Asutay İşhanı Güner Baykal toplantı salonunda gerçekleştirilmişti.

Önceki gün şehrimizdeki bir etkinlikte görüştüğüm TAŞYAD eski başkanlarından eğitimci  Halil Aksoy ; “Ünlü şairlerimizden Ümit Yaşar Oğuzcan gibi içimizden ünlü bir şair çıkması bizleri gururlandırmaktadır. Birçok şiiri bestelenen şairimizin  şiir kitapları da bulunmaktadır. Sanata büyük katkısı nedeniyle  dünyaca tanınan bir şair olması ve Türk Edebiyatında  adından bahsedilmesi de bizler için  onur kaynağıdır. Bugün vefatının 35. Yılında Ümit Yaşar Oğuzcan’ı sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Tarsus’ta geçen yıl yapılan etkinlikte  ise hoşuma giden bir noktayı unutmadan hatırlatayım.

Ümir Yaşar’ı anarken Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği şef Mahmut Atdağ yönetiminde şairin bestelenen şiirlerini şarkı olarak seslendirmişti.

Hepsi birbirinden güzel ve anlamlı olan şarkı sözleri ile sanki Ümit Yaşar Oğuzcan ile karşılıklı sohbet ediyormuş gibi  keyif almıştık.

Bu yıl ise  Ümit Yaşar Oğuzcan’ın anılması ile ilgili Tarsus’ta bir etkinlik proğramı elime ulaşmadı. İnşallah, bu büyük ustayı hemşehrileri olarak Tarsuslular yine unutmadan anarlar.

Çünkü  gerçekten Türk şiirinin büyük ustalarından olup Tarsus doğumlu şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın anısını yaşatmak gerekir.

ÜMİT YAŞAR’IN BÜSTÜ NE OLDU?

Bu arada dün Tarihi Tarsus Kültür Parkına gittiğimde acı bir durumla karşılaştım.

Geçmiş dönem belediyelerinin yaptırdığı Türk Büyükleribüstleri yerinden kaldırılmış. Bu anıtlar içinde Ümit yaşar Oğuzcan’ında heykeli vardı. Ama Mersin Büyükşehir Belediyesi Şair Ümit Yaşar Oğuzcan dahil tüm Türk Büyüklerinin büstlerini kaldırmış.

Bu duruma inanın çok  üzüldüm. İnşallah bu büstler yakında yeniden parkımızın değişik bir yerinde sergilenmeye devam eder.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI