::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI

02 Kasım 2018 Cuma 09:09

Yıllar evveldi. En az 10 yılı aşkın bir süreydi.

Şimdi Tarsus Gıda İhtisas OSB'nin yapılacak Kurbanlı  ile Sağlıklı bölgesine Kromsan atıklarını dökmek için o bölgeye göz dikmişlerdi. Katı Atık Bertaraf tesisi kurmak istediler.O dönemin Tarsus Belediye Başkanı olan şimdiki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  BURHANETTİN KOCAMAZ engel oldu.“Buraya atıklarınızı dökemezsiniz” dedi.STK' ları uyardı, oraya barikatlar kurdurdu, orada toplantılar yapıldı ve medya da ayağa kalktı. Bunun öncesi  o dönemin belediye başkanı Kocamaz idi. Bu direniş en az 6 ay sürdü. “Berdan barajına yakın, su sızar.. Pislik köyleri mahveder, insanları olumsuz etkiler” dedi.Böylece Kromsan'ın denizin kabul etmediği atıklarını Tarsus'ta belirlenen yere döktürmedi. O zaman atık dökülseydi, bugün Tarsus Gıda OSB kurulamayacaktı.

 O zaman Kocamaz'ın haklılığı ortaya çıktı. Bugünlerde bu bölgeye Gıda OSB kuruluyor. O zaman Kromsan'ın atıkları oraya dökülseydi, bugün 10-11 yıl sonra orası bu kadar  değerlenir miydi? Bizde o zamanlar şehrimiz için Kocamaz'ın yanında yer aldık ve atıkların dökülmemesi için belediyeye destek verdik basın olarak..

Eski Tarsus belediye başkanı olan  şimdiki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı BURHANETTİN KOCAMAZ'a bugün bir kez daha Tarsuslu olarak ve bir basın mensubu olarak teşekkür ediyorum.                                                           

Sağlık çok önemli

Sağlık denilince akan sular durur derler ya?

Sağlığınız olmazsa dünya malı senin olsa ne fayda?

Bende geçmişten beri sağlığa çok önem veriyorum.  Bu yönde yazılar yazan bir yazarım.

O dönem şehrimize bir özel hastane yapılsın diye 10 yıl kadar evvel çok yazılar yazdık. Müteşebbisleri bir araya getirmek istedik.

O dönemin Belediye Başkanı BURHANETTİN KOCAMAZ, şimdiki hastanenin yerini  ücreti karşılığı verdi, oraya güzel bir hastane yapıldı.

Ancak bu hastanenin şu anki durumunu ben iyi görmüyorum.

Yönetim kimseyi takmıyor.

Yönetim ayrı bir havalarda. O konuya girmiyorum.

Sadece onlara bir tavsiyem olacak.

Hastaneye gelecek hastalara belirlenen tarifeden biraz daha az ücret alsanız ne olur?

Burası fakir ve dar bir bölge. Bu hastanenin yaşaması için insanlarında gelir düzeyine bakmak lazım.

Allah korusun bu hastane, Mersin'de açılan Medikal Park Hastanesi ile birleştirilirse ne yaparız?

Bu benim korkum. Böyle bir şey olursa Tarsus ve hastalar kaybeder. Onun için bu hastane faaliyetine devam etsin.  Yöneticiler hastalara gelinden gelen yardımı ve kolaylığı sağlasın. Burası yaşasın.

Medical Park Özel Hastane olduğundan herkes gidemiyordur. Ama hasta yataklarının ücretini  biraz daha uygun hale getirirseniz,  herkesim buraya gidebilir.

Hastane büyük hizmet veriyor. O nedenle bu hastaneye sahip çıkalım diyorum.

Bugüne kadar birçok değerimiz buradan gitti, geri getiremedik. Bu hastane burada kalmalı ve bizlerde sahip çıkmalıyız.herkesin bütçesi belli. Ona bir şey diyemem. Ama genel müdür ve yöneticilerinden hastalar ve yakınları kolaylık sağlasınlar.

Medical Park Hastanesinin Tarsus'a açılmasında dönemin Belediye Başkanı BURHANETTİN KOCAMAZ'ın da çok emeği ve katkısı var.

 Bizlerde bu hastaneye sahip çıkalım.

 

HAYIRLI CUMALAR

Yine mübarek bir güne geldik.

Allah'ım herkese sağlıklı ve huzurlu kazasız belasız günler nasip etsin.

CUMANIZ KUTLU VE MUTLU OLSUN.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI