::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

SATRANÇ FEDERASYONUNDA TEKRAR GÜLKIZ TULAY DÖNEMİ

19 Kasım 2021 Cuma 09:50

Türkiye Satranç Federasyonu’nun ilk Kadın Başkanı  Gülkız Tulay  zaman zaman Tarsus’a gelir. Aslen Sivaslı olan Gülkız hanım Tarsus’un gelinidir. Bu vesileyle kendisi ikinci memleketi Tarsus’u çok sever ve ziyaret eder.

Türkiye Satranç Federasyonunun  geçen hafta  5. olağan genel kurulu yapıldı ve Gülkız hanım bu genel kurulda  tekrar güven tazeledi.

Bu nedenle öncelikle  Türkiye Satranç Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Başkan seçilen  Gülkız Tulay’ı kutluyor, hayırlı olması temennisiyle, tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. Gazetemizi  Daıkın Tarsus Bayi Bayram İkiz bey ilebirlikte ziyaret eden Gülkız hanıma bu nazik ziyareti için teşekkür ediyoruz.

3. dönemde de Türkiye Santranç Federasyonu Başkanı olan Gülkız Tulay hanımla gurur duyuyoruz., Kendisinin hem gelinimiz olması, hem de başarılı bir başkan olması takdire şayandır.

Gülkız Tulay,  geçmişi de parlak bir Türk kadınıdır.  Üniversite eğitimini işletme ve ekonomi üzerine Çukurova Üniversitesi'nde tamamlamış,  Profesyonel yöneticilik hayatına, 1984 yılında aile şirketi olan KURT Grup'ta başlamıştır.

Aktif iş hayatına devam ederken, 1998 yılında oğlunun satranca başlamasıyla, Türkiye'nin ilk satranç eğitim kulüplerinden olan Tarsus Zeka Satranç Kulübünü, ardından da Mersin Zeka Satranç Kulübünü kurmuştur.

 

Tarsus Zeka Satranç Kulübü, 2002 yılından bu yana Türkiye Satranç Federasyonu en üst liginde mücadelesine başarıyla devam etmektedir.

Satranç ile iç içe geçmiş yaşamına 2004-2008 dönemi Türkiye Satranç Federasyonu yönetim kurulu üyeliğini ekleyen Gülkız Tulay, 2008-2012 döneminde de alt yapı ve Milli takımlardan sorumlu asbaşkan olarak yönetim kurulu üyeliğini sürdürmüştür.

5 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul neticesinde ise oy çokluğu ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığına seçilen Tulay, aynı zamanda TSF'nin  (Türkiye Satranç Federasyonunun)  ilk kadın Başkanı olmuştur. Gülkız Tulay, 7 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurulu neticesinde ikinci kez TSF Başkanı seçilmiştir. Şimdi ise bir kez daha güven tazelemiş, 3. kez başkan seçilmiştir.

Uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak rol almıştır. Yaptığı çalışmalarla birçok ödül alan Tulay, 2016 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri'nin en prestijli ödülü olan "Melvin Jones Fellow Dostluk Ödülü"ne layık görülmüş, ayrıca hayatı ve yaptığı başarılı çalışmalarıyla, iş dünyasının gelişimine katkıda bulunan ve yaptıklarıyla fark yaratan 100 seçkin kadının yer aldığı "Fark Yaratan Kadınlar" kitabında yer almıştır.

Gülkız Tulay, Tarsuslu  hemşehrimiz Mahir Tulay ile evli ve iki çocuk sahibidir. Türkiye Yaş Grupları şampiyonlukları bulunan oğlu Berkay ve kızı Seray, Türk Milli takımında yer alarak ülkemizi başarıyla temsil etmişlerdir.

Yeniden güven tazeleyen Gülkız hanımı kutluyor, başarılarına yeni başarılar eklemesini temenni ediyorum.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI