::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

SEÇER

16 Nisan 2019 Salı 10:03

İşçi Seçer..

Memur Seçer..

Kadınlar Seçer..

Gençler seçer..

Çiftçi Seçer..

Esnaf Seçer.

Mersin seçer..

Bu sloganlar daha da  uzatılabilir.

VAHAP SEÇER'in seçim öncesi bu sloganı çok tuttu. Bunu seçimlerden önce sizlerle paylaştım.

Seçimlerde sloganların ve müziğin çok getirisi var.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER'in  yıllardır sahada olmasının avantajı vardı. Bilgi birikim ve ekip çalışması çok güzel oldu. Kendisini ve ekibini kutluyorum.

İşte bu gayretli çalışma ile VAHAP SEÇER, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  seçildi. Seçimden sonraki sloganda güzeldi.

“MERSİN KAZANDI”

Ne kadar güzel.

Ben VAHAP SEÇER'e  hayırlı olsun diyor belediye başkanlığını kutluyorum.

XXX

 “TARSUS KAZANDI”

CHP'nin Tarsus Belediye Başkan adayı olan Dr. HALUK BOZDOĞAN da seçimi  kazandı. Teşekkürler Tarsus diye bilboardlara yazdırdı.

Bende Seçer gibi Doktor başkan HALUK BOZDOĞAN'a  hayırlı olsun diyorum. Allah kendisine ve ekibine güç kuvvet versin.

YIL 1968.

O dönemde Tarsus Belediye Başkanlığını ALİ HAYDAR  EYÜBOĞLU kazandı. Seçimde yarıştığı  SAİT POLAT'tan  belediye başkanlığını  aldı.

O seçim nasıl kazanıldı biliyor musunuz?

Sait Polat  atın üzerinde.. Ali Haydar  Eyüboğlu  ise genelde yaya geziyor. Bir wogsvagen arabası vardı. Nasıl bir seçimdi, nasıl bir güzellikti tarif edemem. O dönem Ali Haydar  Eyüboğlu seçimi  kazandı. CHP  İlçe   başkanı o dönem ALİ BOLTAÇ idi. Boltaç değişmeyen bir başkandı. O dönem  fanatik  CHP'liler vardı. 1968 yılı geldi, ortalığa bir fırtına geldi.

NELER OLDU NELER?

Tarsus Belediye Başkanlığını kazanan Ali Haydar  Eyüboğlu göreve başladı kolları sıvadı. Beydeğirmeni'nden Üzümlü kavşağa kadar yol açtı, Mezarlık yolunu Tarsus  Lisesi'nin yolunu, Köşk Pavyonunun önündeki yolu, Yeşilmahalle'ye giden Halime'nin kahvesine kadar olan yolu açtı. Hızlı  çalıştı. Vatandaş kendisini ikinci kez 1973 yılında da belediye başkanı seçti. O dönem Ali Haydar  Eyüboğlu bir kez daha CHP bayrağını dalgalandırdı. Bu arada Ticaret ve Sanayi Odasının başkanlığını da ekibi ile birlikte yürüttü.

Ne çalışmalar yaptı. Şimdiki  eski SSK yolunu yani 70. Yıl Devlet Hastanesinin yolunu bile Ali Haydar  Eyüboğlu açtı. Bilmeyenler bilsin.

O dönemleri yani 1968  ve sonra 1973 yılları seçimlerini  sizlere daha sonra geniş bir şekilde anlatacağım.

BÖLGEDE CHP RÜZGARI!

Bu arada Adana'daki  belediye  seçimlerini CHP kazandı. Önce Ege Bağatur sonra Selahattin Çolak  seçimi kazandı. Mersin'i Kaya Mutlu, Tarsus'u Ali Haydar  Eyüboğlu kazandı. Bölgeyi tamamen CHP' li adaylar kazanmıştı. Bu seçimlerde de genellikle aynı oldu.

Bölgede CHP ağırlıklı  seçimler kazanıldı.

MERSİN'DE SEÇER

Şimdi Mersin Büyükşehirde Vahap Seçer belediye başkanı oldu.

Slogan güzel. Herkes VAHAP SEÇER'i seçer.

Seçer, sevilen bir politikacı.

İnsanlara yaklaşımı o kadar güzel ki, tarif edemem.

VAHAP SEÇER iki dönem milletvekilliği yaptı. O dönemde mutad  olarak her ay mutlaka bir kez kendisiyle buluşurduk. Söylemesi ayıp birlikte  yemek yer ve kritik yapardık. Bunları zaman zaman o günkü şartlarda ele alırdık. Raci Aydın'da o dönemler koordineyi sağladı. Bazen Ali Uyan gelirdi yanımıza ve fikir alış verişi yaptığımız çok olmuştur.

İnşallah milletvekilliğindeki gibi Mersin Büyükşehir belediye başkanlığında da  VAHAP SEÇER ile ileriki günlerde bir aya geliriz. Şehrimizin ve Mersin'in sorunlarını dile getiririz. Seçer  Mersin  ve Tarsus sevdalısı bir başkan.. Kendisini tebrik ediyoruz.

DR. HALUK BOZDOĞAN

Doktor Haluk Bozdoğan'ı Tarsus'ta tanımayan yok gibidir. Kime sorduysak hemen hemen  herkes “Dr. Haluk Bozdoğan'a oy vereceğim” diyordu.

10 kişiden 7'i  “Oyumu Haluk Bozdoğan'a vereceğim” diyordu.

Sonuçta halkın dediği oldu. İsim önemli, patent önemli. Doktorun ismi bir patent olmuş vatandaşın gönlünde. Kalbine girmeyen vatandaş kalmamış. Ben diyeyim 50 bin kişi, siz deyin 100 bin kişi. Sineğin kanadını incitmemiş. Sohbetlerimizde “Mustafa bey biz bu seçimi alacağız” derdi. Bunu da bir iki yıl evvelinden söylerdi. Ne zaman buluşsak “Mustafa bey hiç merak etmeyin bu kez Tarsus belediyesini kazanacağız” derdi. Demek ki kendine de Allah söyletmiş. Kalbine doğmuş. Haluk bey iyi bir insan. İnşallah bu süreci doktorluğu gibi iyi bir şekilde götürür, halka hizmet eder.

Nasıl ki doktor olarak halkın gönlüne kalbine girmişse, belediye başkanı olarak da gireceğine can-ı gönülden inanıyorum.

Sevgili belediye başkanımız  Dr. Haluk Bozdoğan'a görevinde başarılar diliyorum..

Allah yar ve yardımcısı olsun. Allah sağlık, güç ve kuvvet versin.

İKİ BAŞKAN EL ELE..

Şimdi Mersin Büyükşehir belediye başkanlığında  VAHAP SEÇER, Tarsus'ta DR. HALUK BOZDOĞAN göreve başladılar.Artık iki CHP'li Tarsuslu başkan el ele verecekler..Ve inşallah bu bölge yeni hizmetler ve yeni güzellikler kazanacaktır.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI