::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ŞEHİDİMİZ MUSA SAYAN GİDELİ

27 Mayıs 2019 Pazartesi 09:26

Şehit askerimiz, yiğidimiz, Musa Sayan gideli bir yıl olmuş

Türkiye’nin bekası için vatan, millet ve bayrak aşkı için bu vatanı koruyan kollayan güvenlik güçlerimiz zaman zaman bu uğurda canlarını kanlarını vermekteler.

Gerek asker olsun, gerekse Polis olsun, Devleti ve milleti için görev yaparken hayatını kaybeden ve Şehit olan binlerce insanımız var.

Bunları unutmamak gerek.

Geride kalan anasına, babasına, eşine, çoluk çocuğuna sahip çıkmak destek olmak gerek.

Sağ olsun devletimiz, Şehitlerimize ve ailelerine sahip çıkıyor ve çıkmaya devam ediyor.

Ama vatandaş olarak bizler bu hususa ne kadar duyarlıyız?

Bu biraz muamma.

Bugüne kadar Tarsus’ta son yıllarda 1980 sonrası şehitlerimizin sayısı 73 .. Bunların isimlerini elbette hepimiz aklımızda tutamayız. Ama bunlar tarih sayfalarında yerini almıştır.

Geçen dönem belediye başkanı Şevket Can, Şehit ailelerine sahip çıkmış., onlara belediyenin elde kalan konutlarından hediye etmiştir. Tapularını vermiş, anahtarını teslim etmiştir. İnanıyorum ki şimdiki başkan Haluk Bozdoğan’da Şehitlerimizi ve ailelerini unutmayacaktır.

Çünkü Şehitler bizlerin onuru ve gururudur. Ailelerine sahip çıkmakta başta devletimiz olmak üzere bu ülkeyi idare edenlerin boynunun borcudur.

Xx

MUSA SAYIN GİDELİ BİR YIL OLDU

Tarsus’un şehit sayısı 73. En son şehidimizi geçen yıl bu zamanlar toprağa vermişiz.

Adı Musa Sayan. Yiğit bir Türk delikanlısı. Tarsus’tan Türkiye’ye selam duran bir kahraman..

Takvimler 21 Mayıs 2018’i gösterdiğinde Hakkari Şemdinli'de  görevli olan Tarsuslu Uzman Çavuş Musa Sayan, Irak sınırında görevi başında iken şehit düşmüştür. Musa Sayan, Kuzey Irak'ta operasyona çıkan birliğe, hain terör örgütü PKK mensuplarınca silahlı saldırı düzenlenmesi sonucu şehit düşmüştür. Saldırıda 2 askerimiz şehit olmuş yine  2 askerimiz ise yaralanmıştır. Bu iki şehidimizden biri hemşehrimiz Musa Sayan’dır.

Şehadete eren askerler arasında yer alan hemşehrimiz Tarsus Sayköy nüfusuna kayıtlıdır. 1990 doğumlu Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan’ın acı haberini alalı bir yıl dolmuştur.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde vatansız hainlerle girilen çatışmada şehit olan Tarsus Sayköy nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan’a Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınları ile Aziz Milletimize bir kez daha  sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Bizlere düşen

Şimdi bizler bu vatan üzerinde bugün rahatça geziyor, dolaşıyor, nefes alabiliyorsak bunda şehitlerimizin payı büyük.

Bu vatan üzerinde huzur içinde ailemizle  birlikte yaşayabiliyorsak, çocuklarımızla akşam birlikte sofraya oturup aynı  tabağa kaşık sallayabiliyorsak, bunda Şehitlerimizin  hakkı vardır. O halde dün yapmadıysanız bari bugün yapın.

Bugün bu yazıyı okuduğunuzda, akşam sofrada dua ederken bir fatiha da “Şehit Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan ve diğer tüm şehitlerimiz için okuyun”

Devletimizin yetkilileri, kaymakamımız, belediye başkanımız..

Kim şehit olduysa onun ölüm yıldönümünde bir Mevlüt okutabilmeli, ruhuna anma yemeği düzenleyebilmeli ve şehidimize, tüm şehitlerimize birer dua gönderilmesine vesile olmalıdırlar.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI