::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

ŞELALE OTELİ

28 Mayıs 2022 Cumartesi 11:17

Bugün önemli bir konuyu son bir kez daha hatırlatıyorum.

Tarsus’ta  bir Şelale Oteli var.. Mersin Büyükşehir Belediyesine ait bu Şelale Otelinin yıkım kararı var. Ancak yıkımdan vazgeçilmesi isteniyor. Bu konuda okuyucularımızdan ve Tarsus dışında ikamet eden eş dost ve tanıdıklarımızdan geliyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER,  Şelale Otelinin yıkımı için karar aldırmıştı. Hatta burada uygulanacak yeni proje yarışması da sonuçlanmıştı.

Ancak 8 yıldır kapalı olan bu  Otel, sapasağlam duruyor.

OTEL YIKILMASIN

Vatandaşlar  bizi arayarak görüşlerini dile getiriyor. Okuyucu ve vatandaşlar diyor ki:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi bu oteli yıkmasın. Hazırlanan peyzaj projesi elbette yine  uygulanabilir. Mevcut otel yerinde kalsın, peyzaj çalışması ile otelin etrafındaki boş alanlara ve istimlak edilecek yerlere yapılsın. İddia ediliyor ki, Şelale Oteli  sağlam bir otel.

Bu Otel’in yapımının hikayesi 1987 yılına kadar uzanır.  O zaman İl Özel İdare tarafından yaptırılan Otelin  temeli atılırken  gördüm. Temeli sağlam.

Sağlam olmasaydı, 8 yıldır boş kalan bu bina ayakta kalamazdı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız VAHAP SEÇER’e derim ki..

Tarsus’un acilen otele ihtiyacı varken, sağlam olan bu oteli yıktırmayın. Şu anda elle tutulur bir tek otelimiz var. DEVAMI 4’DE

OTEL YIKILMASIN

BAŞTARAFI 1'DE-Yeni bir otel temelini  atacak olsanız,  veya bir müteşebbis çıksa, otel yaptıracağım dese en az 2-3 yılda biter. Bu kentin buna tahammülü yok sayın başkan.

Ben Tarsus halkından ve STK’lardan yükselen bu sesi köşemden size duyuruyorum. Belki yıkım için kesin karar almışsınızdır. Ama gelin bu karardan vazgeçin. Bu konuda halka sorun, anket yaptırın. İnanıyorum ki soru sorduğunuz herkes “Bu oteli yıkmayın başkan” diyecektir.

STK’LARA DÜŞEN GÖREV

Tarsus Belediyesi,  Tarsus Ticaret Odası, Borsa, Ziraat Odası gibi büyük kuruluşlarda lütfen bu konuya el atsın.

Yine diğer sivil toplum kuruluşların başkan ve yönetimlerini de toplayın. Gidin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER ile görüşün. Yada Tarsus’a davet edin. Gerekirse bu kentte mini  bir toplantı yapın. Sonra başkan SEÇER’le fikir alış verişi yapın. Otel kalsın, çevresinde peyzaj çalışması yine yapılsın. Bu önerimizi yaparsınız yada yapmazsınız, orasını da siz bilirsiniz.

İnşallah  olumlu olur.

SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRÜ

İsmi her zaman halk arasında söylenen,  başarılı  bir müdür var aramızda.

Sosyal Hizmet merkezi Müdürü HÜSEYİN ÇELİK, mütevaziliği ile  efendi kişiliği ile hatırnazlığı  ile tanınan bu müdürümüzü tanıyan tanır.

Özellikle  engellilerin fakir fukaranın uğrak yeri olan Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde, müdür HÜSEYİN ÇELİK ve ekibinin durmadan çalıştığını biliyorum. Ben Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne gidip bir hayırlı olsun diyemedim. Ama bir mağdur  kardeşim geldi. Buranın iyiliğinden, güzelliğinden ve müdür ile personelin yaklaşımı ve başarılarından  bahsetti. Bende o gün gelen kardeşimizin söylediklerini okurlarımla paylaşıyorum.

HÜSEYİN ÇELİK ve ekibini kutluyorum. Güzel işlere imza atıyorlar.

Kaymakam KADİR SERTEL OTCU, Vakıf Müdürü AHMET SARMAN ile yardım alacak kişilere gidiyorsunuz. Zaman zaman haberlerini yapıyoruz. Takip ediyoruz. Herkes bu müdürün iyiliğinden bahsediyor. Kaymakam KADİR SERTEL OTCU’nun da başarılı çalışmaları ile diğer müdürlerde başarıyla görev yapıyor. Biz halkın yanında olan müdür ve memurlara da teşekkür ediyoruz. Bunda ve elde edilen başarı da elbette Kaymakam beyinde katkısı var. Bugünkü yazımıza konu olan  Sosyal Hizmetler Müdürü HÜSEYİN ÇELİK ve ekibini tekrar kutluyorum. Devletimizin verdiği yardımları  hak edenlere ulaştırılırken bunu gerçekleştiren müdür HÜSEYİN ÇELİK’e çalışmalarında başarılar diliyorum. Güzel günler diliyorum.

Mağdur ve yardıma muhtaç inanların duaları size yeter.

BUGÜNLÜK BU KADAR DİYOR,SAĞLIKLI VE MUTLU YARINLAR , HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI