::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ŞEREF BEYİN TARSUS'U GURURLANDIRAN SÖZLERİ

20 Mart 2017 Pazartesi 09:40

Türk tarihi şanla şerefle dolu..

Hele içinde bulunduğumuz  Mart ayı  unutulmaz kahramanlıklarla doludur.

Tarsuslular olarak önce 17 Mart’ta büyük önder Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 94. yıldönümünü kutladık. Ardından 18 Mart gibi destanların yazıldığı bir günün yıldönümünü idrak ettik.

18 Mart’ta, 102. Yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Gününde Tarsus’ta yine  duygulu anlar yaşadık.
Çanakkale Zaferi tüm yurtta olduğu gibi Tarsus’ta da törenle kutlanırken, Tarsus’ta Nusrat mayın gemisinde yapılan kutlamalara katılımın az olması beni üzdü.
Bu önemli günde Çanakkale Zafer Parkının hınca hınç dolması gerekirdi. Üzüntüm bu yönde iken sevincim ise  buradaki törenlere Trabzon’dan kalkıp gelen Kuvayi Milliyecilerdi.

Burada Belediye başkanı Şevket Can olsun, Kuvayi Milliyeci ve Muharip Gaziler olsun, öğretmen, öğrenci ve protokol olsun törenlere renk kattılar.
Burada önemli sözler sarfeden Belediye Başkanı Şevket Can “Tarihi Nusrat Mayın Gemisi’nin orijinali Tarsus’ta dır.” diyerek herkesi Nusrat’ı görmeye davet etti. 
Başkan Can, “Daha önceden Mersin limanında atıl vaziyette iken o zamanın Belediye Başkanı şu anki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz Bey’in çabaları ile Nusrat Mayın Gemisi Tarsus’a getirilmesi unutulmaz.. Bizler Nusrat Mayın Gemisinin orijinalinin şehrimizde olmasının mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Bütün insanlarımızı, bütün vatandaşlarımızı Çanakkale ruhunu yaşamaları için Tarsus’umuza bekliyoruz ve Nusrat Mayın Gemisinin Tarsus’ta olmasından mutluluk duyduğumu, onur duyduğumu belirtmek istiyorum.” diyerek mesaj verdi.
TRABZON’DAN KONUKLAR GELDİ..

Yine Çanakkale Zafer Parkındaki törenlere katılan Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Trabzon Vakfıkebir Şube başkanı ve Kuvayi Milliye Karadeniz bölge sorumlusu olan Galip Şeref  ile yönetim kurulu üyesi ve  Vakfıkebir Aydoğdu mahalle muhtarı Ali İhsan Koyun  da bizlerle birlikte aynı mutluluk ve heyecanı yaşadılar.

Şeref bey, Tarsus’un kahramanlar diyarı olduğunu belirtince göğsümüz kabardı.

“Bu güzel kentimiz, bağrında Nusrat Mayın gemisi gibi bir kahramanı barındıran şanslı bir ilçedir” demesi bile bizler için bir onurdur.

Kuvayi Milliyeci Galip Şeref, yine Vakfıkebir şubesi yönetiminden ve yine Kuvayi Milliye üyesi ve aynı zamanda Aydoğdu mahallesi muhtarı ve Muhtarlar Dernek başkanı Ali İhsan Koyun  önceki gün Tarsus’a gelerek Kuvayi Milliyecilerin konuğu oldu. Ve burada birçok tarihi olaya tanıklık ettiler.
Şeref bey “Tarsus’ta bulunan kahraman Nusrat Mayın gemisi ile ne kadar övünseniz azdır. Bu kahraman Nusrat’ın jilet olmaktan kurtarılarak Türk tarihine kazandırılması çok önemli. Bu nedenle önceki belediye başkanınız ve şu anki belediye başkanlarınıza teşekkür ediyorum. Siz Tarsuslularda Kahraman Nusrat Mayın gemisini bağrında barındırdığınız için çok şanslısınız. Bu şeref sizlere yeter” derken gözleri parlıyordu.

Kendisine duygu ve düşünceleri için teşekkür ediyorum.

Bu arada kendisi Trabzon Vakfıkebirli olması nedeniyle Tarsus’a gelirken güzel bir hediye getirmiş.  Kendi yöresine ait Trabzon ekmeği getirmişti. Dev boyuttaki bu ekmek burada böyle büyük ekmek görmeyen bizlerin ilgisini  çekti. Sanırım Trabzon’dan getirilen en güzel  ve anlamlı hediye bu olsa gerek.

 

Yine  tören alanında bizleri bilgilendiren Bakım Üstteğmen Kadir Göl  konuşmasında Çanakkale Deniz Zaferini ve Çanakkale Boğazına mayın döşeyerek düşmanı bertaraf eden Nusrat Mayın gemisinin kahramanlıklarını anlattı. Ardından  Çanakkale Zaferi adlı şiir dinlendi.

KUVAYİ MİLLİYE KOROSU

O Şanlı Nusrat’In huzurundaki ilk etkinlikten sonra protokol mensupları  Nusrat Mayın gemisini gezdiler. Benim de içerisini her gezdiğimde tüylerimi diken diken eden Şanlı Nusrat yine  o büyük ihtişamı ile selamladı bizleri.. Kaymakam Yüksel Ünal ilk kez katıldığı bu törende üç boyutlu resimleri inceleyip Nusrat  Mayın gemisi hakkında bilgi aldı. Çanakkale Deniz müzesini de gezen protokol mensuplarını çıkışta Kuvayi Milliye Korosu karşıladı. Abdil Çemer yönetimindeki Kuvayi Milliye korosu Çanakkale türkülerini seslendirirken, protokol mensupları da kendilerini alkışlayarak destek verdi. Kuvayi Milliye Derneği Başkanı Mehmet Topal, protokol mensuplarına teşekkür ederken günün anısına hatıra fotoğraf çektirdiler.

Sözün özü, 18 Mart’taki etkinliklere emek veren, organize yapan ve katılan tüm hemşehrilerimize ve konuklara teşekkür ediyorum.
“Allah bu millete bir daha kurtuluş savaşı yaşatmasın” diyorum.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI