::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

SİYASETTE KADIN ELİ

08 Şubat 2018 Perşembe 21:33

“Kadınlarımız artık aktif siyasette daha çok yer almalı. Meral Akşener de gerek milletvekilliği, gerek bakanlığı dönemlerinde siyaseten neler yapabileceğini göstermiştir. Bu nedenle kurduğu İYİ Parti kanalıyla iktidara taliptir. Bizlerde Meral hanımın yolundan bu ülkenin ve  kentlerimizin yönetimine talibiz. Meral hanımın ülkeyi çok iyi idare edeceğine inanıyoruz. Biz tek başına iktidara talibiz. İYİ parti iktidarı ile ülke yönetimine kadın eli değecek. Avrupa’da da birçok ülkeyi kadınlar yönetiyor. Hem de iyi yönetiyor. Bu ülkede çok şeyler bozuldu. Bunların düzeltilmesi gerek”

Bu sözleri Tarsus’ta Hasbahçe’de İYİ Parti Tarsus ilçe başkanı M. Tekin Çelik söyledi..

İYİ  Parti Tarsus İlçe Başkanı olarak görevlendirilen  Tekin Çelik, yeniden aktif siyasete dönmenin  heyecanını yaşıyor bugünlerde.

 Çelik, Partisinin Tarsus ilçe kongresinin hazırlıklarını sürdürürken, kendisi ve yeni yönetimi oluşturan arkadaşları geçen hafta Hasbahçe’de basınla bir araya gelmişti. O toplantıda hem  kurucu üyeler hem de görevlendirmelerde bulunanlarla tanıştık. Tabi bu arada başkan Çelik, partisinin ilçe kongresinin de  11 Şubat tarihinde yapılacağını söyledi

Bildiğimiz ve tanıdığımız Tekin  Çelik, geçmişte uzun yıllar eğitimcilik yaptı. Ardından MHP’den Gülek belediye başkanı seçildi. Gülek  beldesini dünyaya tanıttı.  Tarihi bir belde olan Gülek’te  Kış Turizmi ve Karboğazı projelerinin hayata geçirilmesi, beldenin içme suyu projeleri gibi önemli projelerin başlamasına vesile oldu. Daha sonra  Gülek’in  belediyeliğinin kapatılıp Tarsus belediyesine devri bizleri olduğu gibi Tekin beyi de çok üzdü.

Çünkü  Gülek ve Karboğazı destanı ile başta Tarsus olmak üzere tüm Çukurova düşmandan kurtarılmıştı. Büyükşehir yasasıyla tüm bu değerlere adeta çizik atıldı.

Tekin Çelik, Gülek’in belediyeliğinin feshinden  sonra bu kez yine MHP’den Tarsus belediye başkan aday adayı oldu. Ancak partisinin genel merkezi aday göstermeyince bir kenara çekildi.

Ta ki.. İyi Parti kurulana kadar..

Bugünlerde  Çelik yeniden siyaset sahnesinde..

Yine eskisi  gibi heyecanlı.

Yine eskisi gibi önemli projeleri ve düşünceleri var..

“Sayın Meral Akşener Hanımefendi’nin Genel başkanlığında Türkiye’de kuruluşunu tamamladıktan sonra İl ve arkasından İlçelere  verilen görevler doğrultusunda tarafıma tevdi edilen Tarsus İlçe Başkanlığı görevinin akabinde çalışmalar yapılmış ve Tarsus’u temsil edecek İYİ Parti İlçe yönetim kurulu oluşturulmuştur.

 İnanıyorum ki  bu yönetim Kurulu Genel Başkanımızın Teşkilatlarımıza vermiş olduğu mesajlar doğrultusunda görevini en iyi şekilde yapacak ve Ülkemizde yaşadığımız siyasi boşluğu Genel Merkezimiz, Tarsus’taki siyasi  boşluğu da Tarsuslu vatandaşlarımızla birlikte biz doldurmaya çalışacağız.

 İnsanlarımızla bire bir kurduğumuz ilişkilerle onların kalbine girecek, gönüllerini kazanacak, Genel Başkanlığımızdan aldığımız güç ve destekle de Türkiye’de olduğu gibi Tarsus ve Mersin’in genelinde varlığımızı kabul ettirip iddialı bir seviyeye geleceğiz.

Tarsus’ta parti binamızı tuttuk.  Langen Bulvarının başındaki Galip Ekenler Apartmanı B bloğunda bulunan parti binamıza vatandaşlarımızın ilgisi büyük. Üye kayıtlarımız devam ediyor.. Yoğun bir ilgi ve alaka olduğunu memnuniyetle belirtmek isterim.  İlk iki günde 383 kayıt yapılarak belki  Mersin’de  Bir rekor kırılmıştır. İnşallah kayıtlarımız devam edecek ve hedeflediğimiz üye sayısına çok kısa sürede ulaşılacaktır.”

..//..

TARSUS İLÇE KONGRESİ 11 ŞUBAT’TA

“Bu arada Genel Merkezimiz ve İl Başkanlığımızdan aldığımız talimat doğrultusunda parti delegasyonu belirlenerek İYİ Parti İlçe Kongremiz 11 Şubat Pazar günü  yapılacaktır. Kongremize bütün halkımızı ve basın mensuplarımızı   davet ediyorum. Parti olarak Ülkemizin bölünmez bütünlüğünden yana Kurtuluş Savaşımızın eşsiz Kahramanı başkomutan , Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün ilkelerini esas alan, Türkiye Cumhuriyetini milletler  topluluğunun bağımsız,egemen,şerefli ve itibarlı bir üyesi olarak etkin bir bölgesel güç ve lider ülke yapmayı: böylece bölge ve dünya barışına katkı sağlamayı hedeflemektedir.  Tarsus teşkilatı da aynı çizgide yürümeye kararlıdır.

Anayasamızın ilk dört maddelerinden  taviz vermeyiz ve tartışmaya dahi girmeyiz. Demokrasi vazgeçilmezimizdir. İnsan hakları,  adalet, eşitlik,  özgür düşünce, hür irade, liyakat bağımsız ve tarafsız yapı denge ve denetim sistemleri gibi demokratik hukuk devletleri temel kavram ve ilkelerini benimsiyen bir yapıdan ödün veremeyiz.

Parti olarak Tek başına iktidar hedefimizdir hiçbir partiye yakın hiçbir partiye uzak değiliz, vatanımıza bayrağımıza dinimize düşman olanlar hariç. Hedeflerimizden en büyüğü milli gelirimizi yükseltmek ve üretim ekonomisini yeniden tesis etmektir.  “

Basının da sorularını cevaplandıran Tekin Çelik, birçok partiden insanların  İYİ Parti çatısı altında toplandığını, kendilerinin hiçbir partinin devamı  olmadığını ve Ülkemize en iyi hizmeti vermek için yola çıktıklarını tekrarladı.

İYİ Partide liderin Meral Akşener gibi bir yiğit Türk kadını olmasından dolayı kadınlarında büyük ilgisi var.  İYİ Parti kadınlara özel kota ayırarak ilgi duyan tüm kadınları siyasette yanlarında yer almaya davet ediyor. Tekin başkan eşini ve kızını da yanına alarak  verdiği görüntü ile  siyasette kadınların ve kızların da var olarak İYİ  Partiyi iktidara taşıyacaklarını  belirtiyor.

Çıkılan yol her ne kadar zorlu bir süreç olsa da İYİ Partililer umutlu ve geleceğe ümitle güvenle bakıyorlar.. ne diyelim. İnşallah Türkiye’de yarın her şey daha iyi olur..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI