::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

SİYASETTE TARSUSLU İKİ KADIN ADAY

08 Mart 2019 Cuma 08:57

Kadınlar artık hayatımızın her alanında var.

En iyi öğretmen, en iyi avukat, en iyi hakim, savcı..En iyi kaymakam, belediye başkanı, hatta vali..Ülkemizde   Başbakanlık bile yapan kadınlarımız oldu.En iyi basketbol oynayan, en iyi futbol oynayan, voleybol sporunu seven kadınlarımız olduğu gibi, halterde, boksta da en iyi kadın sporcularımız oldu.Bölgemizin en iyi kadın atletlerinden birisi de Tarsus'tan çıktı. Nursel Karataş adlı kızımız girdiği tüm yarışlardan madalya almadan dönmüyor,maşallah..

Artık kadınlarımız şoförlük işini de erkekler kadar güzel yapabiliyor.

En önemlisi kadınlarımız, birer anne olarak ülkemizin geleceğine etki eden, ülkeyi yöneten  erkekleri yetiştiriyor. Daha doğrusu  insanları yetiştirip bizleri yönetmesini sağlıyor. Bunun en güzel örneği de Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dünya liderini doğuran, yetiştiren ve bizlerin lideri yapan Zübeyde hanım  değil mi?

Bundan sonra yazacaklarım ise kadınımızın siyasi hayatı ile ilgili.

Kadınlarımız artık daha cesur ve atak. Daha girişken ve üretken.

Evinde oturup çocuk doğurup büyüten kadınlarımız gibi, yeri ve zamanı gelince ülke  ve kent yönetiminde de söz sahibi olan kadınlarımızın sayısı hızla artıyor.

Mesela bugünlerde ülkemizde bir yerel seçim heyecanı var. Düne kadar kadınlarımız siyaset hattında hep ikinci planda kalırken bu dönem bakıyorum, Tarsus ve Mersin'de bir hayli kadın adayımız var.

Yani artık kadınlarımız siyasette ön plana çıkıyor, lider olmak, belediye başkanı  olmak istiyor.

Yerel seçimler öncesinde partilerin adaylarına bakıyorum.

Maşallah Ak Parti, MHP , Saadet ve CHP tam bir erkek partisi. Bu üç partide bir tane kadın belediye başkan adayı yok. Daha doğrusu aday adayı olanlarda aday gösterilmemiş.

Lideri kadın olan  İyi Parti 'ye gelinde  İyi parti Genel Başkanı Meral Akşener'in  kadın olması bir yana Tarsus Belediye Başkan adayı da kadın. Tarsuslu Esin Erkoç, Tarsus'ta bir ayrıcalık..

Mersin  Büyükşehir Belediye Başkanı ve İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  olan Burhanettin Kocamaz'ın  adaylığı  kabul edilmeyince, bu kez  Demokrat Partinin Mersin Büyükşehir adayı olarak Tarsus'lu Ayfer Yılmaz gösterildi. DP Mezitli adayı da kadın..  Kocamaz da İyi Partiden sonra  DP adayı Ayfer Yılmaz'ı destekleme kararı aldı. “Ayfer hanıma verilecek oy, Kocamaz'a verilmiş demektir” dedi.

Geçtiğimiz gün  Kocamaz'ın daveti üzerine Mersin'e gelen Meral Akşener,  mecburiyetten DP ile ortak aday çıkarıp destekleyeceklerini, kendi partilerinin eski kurucularından olan Tarsuslu Ayfer Yılmaz'ın DP kadrosundan Mersin Büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu söyledi. Yani, Mersin  Büyükşehirde de  yarışa bir kadın giriyor. Bu kadının Tarsuslu olması, eski bakanlardan olması, siyasette popüler bir yere sahip olması kendisi adına ve partisi adına bir avantaj teşkil etmekte.

Kadınlara önem veren  İYİ Parti,  DP ile ortak adayının kadın olmasının yanı sıra birde Tarsus'tan kadın adayla yarışa giriyor.

İyi Parti Tarsus Belediye Başkan adayı Esin Erkoç'ta Tarsus'ta ve bölgede tanınan bir isim. Kendisi mimar ama belediyecilikte adını duyurdu. Bu alanda başarılı çalışmaları ile tanınıyor.

Zaten İyi Parti Genel Başkan Meral Akşener'de Mersin proğramında Esin hanımın elini kaldırmıştı.   Tarsus Belediye Başkan adayı Esin Erkoç, Mersin'de de Tarsus'un en güçlü belediye başkan adayları orasında görülmekte.

 Akşener, “Mersinin  iki  kadın belediye başkan adayından biri olan Esin Erkoç için, “benim evladım sizlerinde bacısıdır, onu yalnız bırakmayacaksınız” derken seçimi kazanacağından emin konuşmuştu.

Velhasılı bu seçimlerde Tarsus'ta tek kadın  Belediye Başkan Adayı Esin Erkoç'a  başarılar dilerken, Mersin Büyükşehirde de Tarsuslu Ayfer Yılmaz'a Dünya Kadınlar gününde başarılar diliyorum. Yalnız bu iki kadın adayın kazanması için öncelikle kadınların desteğine ihtiyacı olduğunu  hatırlatmak istiyorum.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI