::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

SOKAKTA KALANLARA SICAK YUVA

19 Ocak 2022 Çarşamba 09:09

Dört mevsimin en zorlu günlerindeyiz.

Yani aylardan kış..

Şarkılardaki gibi bir kış masalı yaşamıyoruz elbette.

Yurdun dört bir yanı kar kış, yağmur altında..

Çukurova’nın en verimli topraklarına sahip Tarsus’ta yaşayan bizler her ne kadar yağmur yağsa diye hasretle beklesek de, beklenen yağmurlar bu topraklara pek düşmüyor.

Geçen hafta yağan 4 günlük yağmur belki biraz olsun toprağa işledi, çiftçiyi sevindirdi. Ama barajlardaki su oranı beklenen ölçüde değil. Toroslara yeni karlar yağmazsa, yağmurlar düşmezse barajlarımız olmaz ve önümüzdeki baharda, yaz aylarında susuzluk çekebiliriz.

Bizler, çiftçiler gelecek aylarda yaşanacak  su sorununu düşünüp kar ve yağmur yağması için dua ederken, bu soğuklarda evi barkı olmayan ve sokakta yada açıkta kalanlar ise sabaha sağ salim çıkıp çıkmayacağını düşünürler. Elbette bu durumda olan fakir fukara, garip guraba da kendince haklı.

O halde böyle zor durumda olanları, sokakta, dışarıda açıkta kalanları da düşünmek gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda devlet bu gibi durumdaki insanlara yardım eli uzatmıştı. Ovada tarlalarda çalışanlar , çadırlarda kalanlara yardım yapılmış ısınacak odun kömür, battaniye, giyecek, yiyecek  yardımı yapılmıştı. Kent merkezinde ise zor durumda kalanları gözeten Tarsus Kaymakamlığı halka duyurular yapmış, “çevrenizde zor durumda kalan insanları devletin ilgili kurumlarına bildirin” diye  bilgi vermişti. Geçen yıl  kent merkezinde açıkta kalan 3 kişinin isimlerini kaymakamlık , vakıf ve emniyet birimlerine bildirmiş, bu kişilere devletin  şefkat kollarının uzanmasını, sıcak bir yuvaya kavuşmalarının yolunu açmıştık. Sağ olsun Kaymakamımız bu konulara büyük önem veriyor ve mahiyetindeki görevlilerin bu konuyu sıkı sıkı takip edip, aç ve açıkta, sokakta insan kalmaması için devletin tüm imkanlarını seferber ediyor.

Aynı konu bugünlerde yine gündemde. Soğukların bastırdığı, don olaylarının yaşandığı bugünlerde elbette, evsiz barksız ve dışarıda kalmak çok zor. Bir insanın aç kalması, açıkta kalması, donarak ölmesi hiç hoş olmayan bir konudur. O nedenle vatandaşlarımızın da bu gibi konularda bilgisi ve çevresinde ihtiyaç sahibi kişiler varsa bunları Kaymakamlık, Vakıf ve 112 İmdat telefonlarına bildirmesini öneriyoruz.

Ben çevremizdeki bu gibi kişileri görüp gözetirken geçen yıl isimlerini verdiğim üç hemşehrimizden birinin geçen aylarda vefat etmiş olduğunu öğrenince çok üzüldüm. Yarenlik alanında kalan bir hemşehrimizin hastalığından dolayı vefatı beni çok üzdü.

Sizlerde çevrenizde aç ve açıkta kalan, sokakta yaşamak zorunda kalanlar varsa mutlaka 112 ‘ye veya 0324.6139827 nolu telefona bildirin.

DİĞER SOKAKTA KALANLAR

Yine sokakta kalan başka canlılar da var elbette.

Kış aylarında aç kalan ve beslenme sorunları yaşayan sokak hayvanlarının sorunlarının giderilmesi için alınan tedbirlerin görüşüldüğü koordinasyon toplantısı yapıldı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve gönüllülerin katılımı ile  geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda anlamlıydı. Bu hususta duyarlı davranan kaymakamımıza ve belediye başkanımız ile diğer yetkililere de teşekkür ediyorum.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI