::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

SÜLEYMAN BULUT'UN ADI

24 Mart 2021 Çarşamba 10:09

Bir insanın adı, vefatından önce veya vefatından sonra bir tesiste, okulda, bir eserde yaşatılıyorsa, ne güzel bir şeydir bu..

Şöyle bir çevrenize bakın.. Hayırseverlerin, zenginlerin, şehitlerin adları okullarda, diğer tesislerde yazmıyor mu?

Tabi birde bu kente hizmet etmiş kişiler var.  Mesela Tarsus Belediyesi geçtiğimiz hafta iki gün içinde 10 yeni tesisi halkın hizmetine açarken  adlarının yaşamasını hak edenleri unutmadı.

Hepside birbirinden  değerli olan  ve açılışı yapılan  tesisler doktor odası, okuma salonu, halk market ve taziye evlerinden oluşuyor.

Hizmet zinciri güzel ve hepsi de kendi alanlarında önemli..

Halkın acil ihtiyaçlarını karşılamak ve temel sorunlarına çözüm olabilmek için  başlattığı hizmet atağını 2 günde 10 açılış yaparak devam ettirirken alkışı hak etti.

Tarsus Belediyesi’nin hizmete kazandırdığı tesisler arasında 4 doktor odası, 3 okuma salonu, 2 halk market ve 1 taziye evi bulunuyor.

Bu tesisler içinde biri var ki çok anlamlı.

Çiçekli köyünden merhum Süleyman Bulut’un adı kendi köyünde yaptırılan Okuma salonuna verildi. Bu bence çok anlamlı  ve güzel bir çalışma.  Ad konusu da alkışlanacak bir hareket olur diye hatırlatmak istedim.

Süleyman Bulut 14 Aralık 2005 tarihinde geçirdiği bir  trafik kazası sonucu hayata gözlerini yummuştu.

Kendisi o dönem İl Genel Meclis üyesi olarak köylere adilce ve hak ettiği hizmetleri alması için çalışıyordu. Ama ecel onu bir trafik kazasında yakaladı. Onun hayata veda etmesi, Ak Partilileri olduğu gibi diğer partilileri, partisizleri, köylüleri de çok üzmüştü.

Nereden nereye?

Geliyoruz 26 Şubat 2021 tarihine..

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, köylere ve kentteki mahallelere yaptığı okuma salonları, taziye evleri, doktor odalarına isim verirken geçmişte bu kentte hizmet etmiş değerli kişilerin de adlarını yaşatmak için tesislere verdi.

İşte bunlardan birisi de Süleyman Bulut.

Çiçekli köyünden olan Süleyman Bulut’un adı belediyenin  yaptırdığı okuma salona verilmiş.. Çok da güzel olmuş,

Bunun öncesinde ise  Koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybeden Dr. Turgut Erkutlu ile Dr. Erdinç Şahin’in isimlerinin verildiği Bilim Eğitim Sanat ve Kültür Akademisi ile Gençlik Merkezi’nde isim değişikliği  ile adları yaşatıldı.

Yine  Bağlar mahallesindeki  Bilim, Eğitim, Sanat ve Kültür Akademisi'nin içerisinde bulunan salona Yönetmen ve Tiyatro Oyuncusu Ayşe Lebriz Berkem'in ismi verildi. Sanatçının adı yaşatılıyor. Yine Yıldırımspor genel kaptanı Niyazi Oksal’ın adı Kırklarsırntı stadına verildi.

B u  ve benzeri isimlerin onure edilmesi yerinde ve güzel.. Bu nedenle ben Belediye Başkanı sayın Haluk Bozdoğan ve  ekibini tebrik ediyorum.

Parti ve partili  adı, ünvanı düşünülmeden hak eden kişilere değeri veriliyor. Adları yaşatılıyor. Temennim bu uygulamanın devam ettirilmesi..

Mesela Yeşil mahallede yapılacak bir tesise  o mahallenin  önemli isimlerinden merhum gazeteci yazar  Mehmet Yaşot adı verilebilir.

Yine kentin değişik yerlerinde yapılacak spor tesislerine Tarsus idmanyurdu  sevdalısı ve eski sporcu ve başkanlarından Hasan Ülkü (Arap Hasan) ismi verilebilir.

Yine vefat etmiş değerlerden  Masör Ali Özseven, TİY eski futbolcu ve teknik direktörlerinden, Sayman Mutlu, Gazeteciler Ali Şanlı,   Nevzat Kayı,   Peyami Safa Maracı, Tevfik Urbay gibi halka mal olmuş kişilerin de isimleri verilir.

Yıldırımspor genel kaptanı Niyazi Oksal’ın adının bir spor tesisine verilmesi nasıl  sevirndirici olmuşsa, bu saydığım isimlerde unutulmamalıdır.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI