::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

TAMER ERDOĞAN

05 Eylül 2015 Cumartesi 12:25

Ben “Ustaoğlu çırak olmaz “ diyorum.

Tarsus’un usta gazetecisi Mustafa Erdoğan’ın oğlu Tamer Erdoğan, siyasette yeniden yollarda. Tamer bey, 36 yıldır Tarsus siyasetine şekil veren bir gazetecinin oğludur.

İlkokuldan, çocukluğundan beni Tarsus siyasetine ailesinin şekil vermesine şahit olmuş, Tarsus Ekspres  gazetesinden ve babasından çok şey öğrenmiş ve şimdi siyasetin tüm inceliğini ve centilmenliğini bilen bu genç siyaset ustası, aday gösterileceği her partinin oylarını çoğaltacak bir siyaset gencimizdir” diyorum.

Gazeteci , Zahide bacımızın ve usta gazeteci siyaset adamı Mustafa Erdoğan’ın usta ellerinde yetişmiş yüksek tahsilli genç Tamer Erdoğan’a bir övücü yazı yazmak için değil gerçeğinde bir gazeteci ailenin ülkeye hizmet için, halkına hizmet için yetiştirdiğimiz işte oğlumuz. Salt övgüleri kendi gazetelerinde yalnız yazmayıp objektif bir gazetecilikle tüm siyasi adayları gazetelerinde tanıtan bu Tarsus Ekspres gazetesi ailesinin duruşu  beni çok etkilediğinden yazdım.

Tarsus Ekspres 36 yıldır bir gazetecilik ve ülke yararına bir siyaset okulu olmuş ve olmaya devam ediyorken..

Yazıya babadan başlamak istiyorum.

Baba tüccardır. Ticaretçi ve siyasetçidir, yıllarca Bakkallar Odasında başkanlık yapmış, daha sonra Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının yönetiminde bulunmuşken çeşitli toplum hizmet örgütlerinde de bulundu. Ama gazetecilik tutkusu onu bir yüksek tahsilli gazetecilikte kırkı kırk kere yaran, ince eleyip sık dokuyan bir yazı işleri müdürü olan Ahmet Can Erdoğan’la yine yüksek tahsil görüp ülkeye ve halkıma hizmete hazırım diyen Tamer Erdoğan’ı yetiştirdi. Tarsus Ekspres  yazı ailesi aklıma geldi.

Birde bu satırları yazarken siyasetin süte benzediği aklıma geldi. Tamer Erdoğan aklıma geldi. Tamer kardeşim birgün bana şöyle demişti:

“Mehmet amca, ben siyaset yaparsam sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’ın ve son günlerin siyaset yıldızı olmuş, başbakanım sayın Ahmet Davutoğlu’nun saflarında hizmet etmek istedim” demişti.

Şimdi ise şov yapmadan harbiden bu ülkenin göz bebeği olmuş iki liderin partisinin saflarında yer aldı. Bu devlet büyüklerimizin “Haydi Tamer, yolun açık olsun” demelerini bekliyoruz. Sevgili Tamer Erdoğan’ın da ülkenin bu iki  devlet adamına şunları söylediğini duyar ibiyim:

“Siyasi bilimsel yöntemin ise 4 ilkesine sadık kalacağım.

Birincisi, Doğruluğunu apaçık  olarak bilmediğim hiç bir şeyi doğru olarak kabul etmemek, yani aceleyle yarıya varmaktan ve ön yargılara saplanmaktan dikkatle kaçınmak ve vardığım yargılarda ancak kendilerinden şüphe edilmeyecek derecede açık ve seçik olarak kavradığım şeylere sizler gibi inanarak..

İkincisi. İnceleyeceğim güçlükleri daha iyi çözümleyebilmek için her birini mümkün olduğu kadar gerektirdiği bölümlere ayıracağım. Sizin inandığınız yürüdüğünüz yol buydu. Benimde yolum budur.

Üçüncüsü ön basit ve anlaşması en kolay şeylerden başlayarak tıpkı beni sahanlığında beklediğimiz başarı merdiveninden basamak basamak çıkar gibi en birleşik şeylerin bilgisine yavaş yavaş yükselmek için hatta doğal olarak birbiri ardında sıralanmayan şeyler arasında aile bile bir sıra bulunduğunu var sayarak düşüncelerimi de arz ederim.

Sonuncusu ise hiç bir şeyi atlamadığımdan emin olmak için her yanda eksiksiz  sayımlar ve genel kontroller yapacağımdan ülkemin reformcu partisinde görev almak istiyorum” der gibi ve geriye kalan hepimizin duasıyla ülkemize huzurun refahın gelmesinde çok katkısını beklediğimiz sevgili Tamer Erdoğan’a yürekler dolusu dualarımız devam edecektir.
Yazımızı Ahmet Arif şiiri ile bitirelim.”

“Gün ola devran döne, umut yetişe

Dağlarının, dağlarının ardında

Değil öyle yoksulluklar hasretler

Bir tek başak bile dargın kalmayacaktır.
Bir tek zeytin dalı bile yalnız

Dolu sofra, gülen anne, gülen çocuklar

Bire on, bire yüzle akşama gebe

Şafakla doğan iş gücü

Yalanım yok sözüm erkek sözüdür,

Ol kitapta böylece yazılıdır

Ol sevda böyledir çünkü” diyerek

Ak Partinin ak günlerinde de bu genç ustalaşmış siyasetçi kardeşimizin bizi mecliste temsil etmesi dileğiyle..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI