::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

TARİHİ BERDAN NEHRİ O GECE IŞIL IŞILDI

14 Mart 2019 Perşembe 10:58

Tarsus’lu Mustafa Öztürk birçok kesim tarafından tanınır ve sevilir. Geçen hafta Mustafa Öztürk beyin babasının vefatının 18. Yılı münasebeti nedeniyle düzenlenen yemekli mevlüt törenine katıldık. Yemek yendi, kuranı Kerim okundu, dualar edildi.

Allah kabul etsin.  Vefat eden kardeşimize de Allah rahmet eylesin.

Xx

Özbek köyünden yani eski adıyla Kürt Musa köyünden dönerken Tarsus içinden geçtik. Haliyle Berdan ırmağı ve Berdan  köprüsünden geçtik. Baktım ırmağın iki yanı göz kamaştıracak şekilde ışıl ışıl olmuş.

Eskiden mezbelelik halinde olan bu bölgeye sihirli bir el değmiş ve çok güzel olmuş. Aileler çocuklarına bu bölgeyi gezdirmeli ve göstermeli.

Biz arabada üç kişiydik. Bu bölgeyi görünce hayran kaldık. Belediye başkanı Şevket Can’ın yaptığı bu güzel belediyecilik hizmeti beni geçmişe götürdü.

Önce Büyük İskender’in Tarsus’ta konaklaması ve Berdan ırmağında terli terli yıkanıp hastalanmasını tarihçiler yazar. Büyük İskender hastalandığında Tarsus’ta 15 gün hasta yatağında yatmıştır.

Tarihçiler birde Mor Renkli yelkenliyle Berdan nehrinden  Kleopatra’nın Tarsus’a girişini anlatır.

Bu dünya tarihine şahit Berdan nehrimize yakışır güzel hizmetler yapılınca bizi Tarsus’un geçmişine götürdü.

Ben Berdan köprüsü üzerinden bu sihirli görünümü görünce duygulandım. Heyecanlandım. Adeta kendimi rüya aleminde sandım.

Bu Berdan düzenlemesi yapılmadan önce Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile görüşmüştüm. Can başkan o zaman “Benim hayallerim Berdan ırmağının çevresinin düzenlenip halka açılması. Yani Berdan’ın gerdanlık takması” demişti. Bunu unutamam.

Daha sonraki günlerde hayalini gerçekleştirmek için inanarak yola çıkan ve bunu başaran  Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a halkımızın bir teşekkür borcu var.

Şimdilerde Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yine Ak parti –MHP ittifakının Cumhur ittifakı adayı olarak seçimlere giriyor. Karşısında yine sevilen ve iddialı bir aday var. O da CHP adayı Dr. Haluk Bozdoğan’dır. Haluk Bozdoğan’ın doktor olarak en az yüz bin insanı bedava muayene ve tedavi ettiğini söyleyebilirim.

Siyaset süte benzer.

Şimdi her iki adayın hizmetleriyle Tarsus sevdalısı olduklarını herkes biliyor. Her iki adrayın siyasi yaşamlarında söylenecek bir tek kötü söz işitmedik.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, belediye başkanlığı müddetince iyi hizmetler yaptı.

Haluk Bozdoğan da doktor olarak insanlara sağlık ve şifa dağıttı. O da güzel ve anlamlı hizmetler yaptı. Doktorun  tüm yaşamı insana sevgi ve fedakarlığı anlatır.

Şimdi hizmete talip bu Tarsus’un çok değerli iki insanı seçim yarışında.

 

Bu seçimde hangi aday kazanırsa kazansın, bilinsin ki Tarsus kazanacak.

Her iki siyasetçimize başarılar diliyoruz.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI