::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUS HALKI NE İSTİYORSA O

12 Ocak 2018 Cuma 09:11

Yaklaşık 3.5 yıldır Tarsus Belediye Başkanlığı koltuğunda Şevket Can  oturmakta ve belediyeyi yönetmektedir.

Başkanın çalışmalarını beğenen de var, beğenmeyip eleştirende..

Yeri geliyor bizlerde eleştiriyoruz. Eleştirilerimiz yapıcı olurken, aklımıza takılan soruları sormak ve cevaplarını almak imkanımız oldu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, Belediye Başkanı Şevket Can’ın  eski Selçukhanda yani Ayana Restaurantta verdiği kahvaltılı basın toplantısına katıldık.

Gayet güzel ve samimi bir ortamda geçen Çalışan Gazeteciler günü kutlamasında kahvaltıdan sonra başkan konuştu, daha sonra basın mensupları diledikleri soruları sordular. Kafalarına takılan konuların  veya vatandaşın sorduğu sorumların cevaplarını istediler başkandan.

 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlattı. Bunları gazetelerden zaten okuduğunuz ve bildiğiniz için o konulara girmek istemiyorum. Benim bu konuda diyeceğim sadece şu.

B u kente kim gerçek ve güzel hizmet yapıyorsa Allah ondan razı olsun. Başkan Can da bunun için çalıştıklarını, halkın ve hakkın rızasını kazanmak için uğraştıklarını söyledi.

Basın mensubu arkadaşlarımızdan bazıları “Başkanım size  Camici ve Taziye evi yapan başkan” diyorlar. Bu konuda ne diyorsunuz? Diye sorduklarında Başkan Can şunları söyledi:

“Evet biz bu kente yeni camiler ve taziye evleri yaptırıyoruz. Hatta birçoğunu  işadamlarımız ve hayırseverlerimiz yaptırıyor. Bizim belediye olarak cebimizden masraf çıkmıyor. Buna rağmen bizleri eleştirenler oluyor. Adımız da Camici başkana, taziye evi yaptıran başkana çıktı. Ben bundan gocunmuyorum.

 

Neden taziye evi veya Cami yaptırımına önem verdiğimize gelince..

Ben  tüm muhtarlarımızla zaman zaman toplantılar yapıyorum. Her mahallenin muhtarına aynı soruyu soruyorum.  Muhtarım, mahallenizin eksiklikleri neler veya hangi hizmetleri istiyorsunuz diyorum.  Özellikle kenar mahallelerdeki  muhtarların tamamına yakını ya Cami, yada taziye evi istiyor.

Yani muhtarlar mahallelerindeki eksik veya talepleri tesbit edip bizden istiyor.  Bizde onların isteklerini araştırıp inceliyoruz. Bakıyoruz isteklerinde haklı iseler o isteği yapıyoruz veya hayırseverlere yaptırıyoruz. Şu an 4 tane caminin daha yapımı devam ediyor. En son finalde Adana’daki Sabancı Camisine benzer güzellikte ve büyüklükte bir cami daha yapıp bu cami isteklerini sonlandıracağız. Yine taziye evleri de muhtarlarımızın istekleri doğrultusunda yapılıyor. Sizler veya bu kentte yaşayan çoğu kişi kenar mahallelere gidip onların sıkıntılarını görüyor musunuz, ne istiyorsunuz diye soruyor musunuz? Biz soruyoruz ev taleplere göre bu hizmetleri yapıyoruz. Onlarda bize Allah razı olsun diyor. Bu bile bize yeter.

 

Ancak bunların yanında   15 bin kişilik Açık Hava gösteri merkezi yaptırıyoruz, belediyeye yılda 3 milyon TL kazandıracak  güneş enerjisi sistemi kurduruyoruz,, Otel ihtiyacı için ihaleye çıkıyoruz. Prestijimiz olacak olan Berdan Projesini başlattık, birinci etabı bitmek üzere. Sosyal ve sportif tesisler yaptırıyoruz, semt pazarları yaptırıyoruz. Bunları görmeyenler bizi eleştirmek için Camici başkan, Taziye evi yaptıran başkan diyorlar. Varsın desinler. Biz doğru bildiğimiz yolda halkın isteklerini dikkate alarak hizmet yapıyoruz. Biz  Tarsus’u halkımızla birlikte yönetiyoruz. Bizi Camici, Taziyeci başkan diye eleştirenler yeni projeler getirsinler, bu kente gerekli gerçek istek ve projeleri sıralasınlar o hizmetleri de yapalım”

 

Başkanın sözleri böyle.  Katılırsınız veya katılmazsınız.. Ama Taziye evlerinin son zamanlarda büyük işe yaradığını bizzat gördüm. Cenaze dışında, toplantılar ve sel afetinde  mahsur kalanlara ev sahipliği yapan taziye evleri çok amaçlı kullanıldığında  çok işe yarıyor. Camilerde öyle..

Son söz, bu kente iyi ve güzel hizmet yapmak yeterli. Bunu cami  çok diye, taziye evi çok diye eleştirmek gereksiz..

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI