::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUS İLE GAZİPAŞA'NIN GÖÇÜK'LÜLERİ

10 Ağustos 2018 Cuma 10:57

Ben Göçük köyü ile 1975 yılında tanışmıştım.

O yıllarda  Göçüklü Mahmut Kütük ustanın terzi çırağı idim.

O yıllarda yaz aylarında Terziler Cumartesi günleri dükkanlarını  öğlen saat 13.00’de kapatırdı.

Ustamda beni Göçük köyüne götürürdü. Yolda Dörtlerde uğrar, soluklanır et veya sucuk yer ayran içerdik. Sonra Göçük’e geçer orada incir yer, Şaban dedenin elini öperdik. Bugün rahmetli olan Şaban Kütük dedeyi rahmetle anıyorum.

O yıllardan beri Göçük köyünün benim yanımda değeri büyüktür.

Gelelim bugünlere..

Antalya ili Gazipaşa ilçesi  Göçük Mahallesi ile yakından bağı bulunan Tarsus  Göçük mahallesinin kardeşliği çok hoşuma giden bir kardeşlik..

Göçük Mahallesi’nde, bu yıl 3. İncir Şöleni düzenlenecek.

Dün gazetemizi de ziyaret eden  Tarsus Göçük Mahallesi Muhtarı  Murat Ramazan Benli’nin sıcak ilgisine teşekkür ederiz.  Tarsus’lu Ramazan Muhtar, geçen gün Antalya  Gazipaşa’ya giderek ilçe halkını incir şölenine davet etmiş. Tarsus Göçük Mahallesi Muhtarı ve beraberindeki heyet, Günnercik’te yapılacak 1. Toroslar Günnercik Yayla Şenliği’ne katılacaklar.

Gazipaşa’nın Göçük Köyü’nden 300 yıl önce göç edip Tarsus’ta bir Göçük Köyü daha kuran Tarsus Göçük Köyü sakinleri, bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek Göçük Mahallesi 3. İncir Şöleni’nin tanıtımını Gazipaşa’da yaptı.

Gazipaşa Göçük Mahallesi Muhtarı Ali Arıkan ile Tarsus Göçük Mahallesi Muhtarı Murat Ramazan Benli, Gazipaşa’da kurumları ziyaret ederek, 11 Ağustos 2018 tarihinde Tarsus’a bağlı Göçük Mahallesi’nde bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek Göçük Mahallesi 3. İncir Şöleni’ne Gazipaşa halkını davet ettiler.

Tarsus’a bağlı Göçük Mahalle Muhtarı Murat Ramazan Benli ve beraberindeki heyet, Gazipaşa Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştireceği 1. Toroslar Günnercik Yayla Şenliği’ne katılacaklarının sözünü verdiler..

Gazipaşa  Göçük Mahallesi Muhtarı Ali Arıkan’ın daveti üzerine 1. Toroslar Günnercik Yayla Şenliği’ne katılacaklarını belirten Tarsus Göçük’ten muhtar Murat Ramazan Benli bizlerinde merak ettiği İki Göçük Köyü olayını geçen yıl Tarsus Göçük’de anlatmıştı.

Demişti ki:

“Bizim dedelerimiz bundan 300 yıl önce Gazipaşa’nın Göçük Mahallesi’nden Tarsus’a göç etmişler. Köylerini çok seven dedelerimiz, Tarsus’ta da Göçük adında bir köy kurmuşlar. Aradan yıllar geçse de Gazipaşa ve Tarsus Göçük Mahalle sakinleri olarak aramızdaki bağı koparmadık. Dedelerimizin yurdunda olmaktan çok mutluyuz. “

Tarsuslu Murat Ramazan Benli de dünkü ziyaretinde  “Antalya Gazipaşa 1. Toroslar Günnercik Yayla Şenliği’ne   katılacağız. Gazipaşa halkının mutluluğuna ortak olacağız” dedi.

“HERKESİ ŞÖLENİMİZE DAVET EDİYORUM”

11 Ağustos’ta Tarsus’a bağlı Göçük Mahallesi’nde 3. Göçük Mahallesi İncir Şöleni düzenleyeceklerini dile getiren Tarsus Göçük Mahalle Muhtarı Murat Ramazan Benli, Gazipaşa halkını incir şölenine davet etti.

Tarsus Göçük de Oğuz Yılmaz ve Sevcan Orhan konserlerinin şölenlerine renk katacağını belirten Benli, “ 11 Ağustos’ta bu yıl 3’ncüsünü düzenleyeceğimiz incir şölenine tüm Tarsus ve Gazipaşa halkını davet ediyoruz. Daha önce yaptığımız şölenlere özellikle dede yurdumuz  Antalya Gazipaşa Göçük Mahallesi’nden birçok dostumuz, kardeşimiz katıldı. Aynı şekilde bu yıl da katılım bekliyoruz” diyerek Gazipaşa halkını incir şölenine davet etti.

…///…

NE GÜZEL BİRLİKTELİK!..

Şahsen ben  Tarsus’taki İncir şöleni sayesinde öğrendiğim bu Tarsus ve Antalya Gazipaşa Göçük Mahallesi birlikteliğini çok sevdim ve takdir ettim.

Yarın başlayacak etkinliklere yine kalkıp Antalya Gazipaşa Göçük mahallesinden gelecekler.

Bu güzel hikayede yine Göçük’de incir şenliklerinin düzenlendiği alanda tekrarlanacak ve yüzyıllar boyunca anılmaya devam edecek.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI