::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bülent ACUN Bülent ACUN

TARSUS-İSTANBUL ARASINDA ŞİİR KÖPRÜSÜ KURULUYOR

25 Ocak 2019 Cuma 09:22

Şimdi Tarsus nire?

İstanbul nire? diye soracaksınız.

Türkiye'de İstanbul, Güneyde Tarsus bir incidir.

İkisi de birer yıldız, Dünya şehri olmuşlar.

Tarihle iç içe iki şehrimiz, vazgeçmez ikisinden gönlümüz.

Uzak olsalar da birbirlerine, görür yıldızı iki gözümüz.

İstanbul bir acılar kraliçesi, Tarsus'um bir cennet bahçesi.

Ayrım yok, gayrım yok aralarında, dillerde türkü olmuş hecesi.

İkisi de köprü olmuş dünyaya, uzak kalıp gelemeseler de bir araya

İstanbul Asya'yı  Avrupaya bağlar, Tarsus, adını haykırır tüm dünyaya.

Böyle olunca biz Tarsuslular Tarsus'u sevdiğimiz gibi Türkiye'nin en büyük bu güzel ilini neden sevmeyelim?

İstanbul'dan Tarsus'a, Tarsus'tan İstanbul'a köprü kurulur mu?

Elbette kurulur. Bu köprüyü kurmaya başlayan şair dostlarımız Orhan Oyanık ve Fatma Özger Bilgiç, bu işin mühendisliğini, müteahhitliğini  yapmaya başlamışlar bile..

Tarsuslu Şair Fatma Özger Bilgiç ve Çanakkaleli  (Çan'lı) şair Orhan Oyanık,  Tarsus ile İstanbul arasında köprü kuran bir şiir antolojisi hazırlıyor.

İki tanınmış şair arkadaşımız “Tarihte ilklere imza atmış güzel şehrimiz Tarsus ile Kültürlerin Başkenti paylaşılamayan Şehir İstanbul'u ( Tarsus ve İstanbul konulu şiirler) konu aldık ve bu iki güzel şehri bir kitapta şiirlerle biraya getirelim istedik. Bu güzel projeye siz şiir severler dostlarımızı, arkadaşlarımızı şairlerimizi ve yazarlarımızı, yine Türkiye de bir ilk

olan "İlklerin Şehri Tarsus'tan Kültür Başkenti İstanbul'a Şiir Köprüsü Şiir Güldestesi" (Tarsus ve İstanbul ile ilgili şiirler) adlı antolojiye katılmaya davet ediyoruz. İnşallah etkinliğimiz için Tarsus'ta buluşacağız.” demekteler..

100'e yakın şair ve yazarın katılmak için başvurduğu yeni Antoloji alanında bir ilk olacak.

Şairler Fatma Özger Bilgiç  ve Orhan Oyanık “ Bismillah deyip 3.Antolojimize başladık.

"İlklerin Şehri Tarsus'tan Kültür Başkenti İstanbul'a Şiir Köprüsü Şiirler Güldestesi" Antolojisi Yeni Bir Antoloji  ve etkinlikle yine sizlerle birlikte olacağız. Hepimiz de biliyoruz ki etkinlikler festivaller gelip geçici.

Dünyada baki kalacak olan şeyler yazıp çizdiklerimiz ortaya koyduğumuz eserlerimiz kitaplarımız olacak bu düşünce ile çıktığımız yolda yanımızda olup bizleri destekleyen tüm şiir yürekli dostlarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz. Bu amaçla yeni antolojimizin konusunu, Tarihte ilklere imza atmış güzel şehrimiz Tarsus ile Kültürlerin Başkenti paylaşılamayan Şehir İstanbul'u  konu aldık. Bu iki güzel şehri bir kitapta şiirlerle biraya getirelim istedik. Bu güzel projeye siz şiir severler dostlarımızı, arkadaşlarımızı şairlerimizi ve yazarlarımızı, yine Türkiye de bir ilk  olan antolojiye katılmaya davet ediyoruz.” diye ilave ettiler..

Antolojiye katılım gösterenler hayat hikayelerini bir vesikalık fotoğraflarını ve  5 şiir gönderecekler. Katılım için 150 TL  PTT Hesap No:14844830 - Orhan Oyanık PTT Çan Şubesi nolu hesaba yatırılacaktır.  Ücreti yukarıdaki PTT Posta Çeki hesap Numarasına yatırıp, Ücret dekontunun resmi ile en fazla 5 adet şiir (her bir kişiye 6 sayfa ayrılacaktır) 1 adet biyografi ve 1 adet resminizi orhanoyanik@gmail.com e-mail adresine e-mail yoluyla gönderiniz.Eserin imza günü ve etkinlik Mart 2019 ile Nisan 2019 tarihleri arasında bir tarih belirlenerek Tarsus'ta yapılacaktır. Son Katılım.Tarihi : 30 Ocak 2019 tarihidir.

Her katılımcıya 10 Adet kitap gönderilecektir.”

İSTANBUL'UN TAŞI TOPRAĞI ALTIN!

Çünkü Cumhuriyetin iki yıldızı onlar, Güneyde Tarsus, Türkiye'de İstanbul, Altın gibi değerlidir taşı toprağı, Olmuş iki kentimiz dünya yoldaşı!..Dünya döndükçe söylenecek adları, Yıkılamaz sallansa da tahtları, boşuna dememişler altın taşı toprağı, İstanbul ve Tarsus dünya sancağı..

İnşallah bu eser tamamlandığında sizleri yine bilgilendireceğim.

Başlamak bitirmenin yarısı olduğuna göre, bu güzel eseri sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI