::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

Tarsus Müftüsü Ali Can

17 Şubat 2021 Çarşamba 10:52

Tarsus’ta göreve başladığından bu yana yaklaşık 2 yıl gibi bir süre geçti.

Bu zaman zarfında Müftü Ali Can’ı yakından tanıma açısından oldukça yeterli oldu. Bu itibarla bizde yarattığı izdüşümü siz değerli okuyucularımıza yansıtmak istedik. Öncelikle sorumluluğu ağır, şerefi yüce olan bu görevinin tarihî Roma Yolu üzerinde kurulan ve birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapmış olan aynı zamanda şehrin manevi mimarlarından Hz Danyal Peygamber, Ashab-ı Kehf, Bilal-i Habeşi ve Mencek Baba Hazretleri gibi birçok gönül erlerinin medfûn bulunduğu Tarsus ilçemize yakıştığını düşünüyoruz. Bir sohbetinde; ‘Bizim görevimiz hem dünyayı hem de ahireti ilgilendiriyor’ dediğini anımsadığımız değerli Tarsus Müftümüz Ali Can’ın bu ulvi görevi yürütürken Diyanet İşleri Başkanlığının kendisine verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde toplumun her kesimini kucakladığını, sevgi, saygı, tevazu, istişare, paylaşma, şeffaflık ve dürüstlük gibi kavramları içselleştirerek öncelediğini, riya, gösteriş, kibir ve enaniyetten uzak bir hal üzere olduğunu müşahede etmenin erdemini yaşadığımızı belirtmek isteriz. Ayrıca: Tarsus’ta göreve başladığı günden beri yerinde oturmayan Müftü Ali Can, samimi ve yapıcı davranışlarıyla, azmi, gayreti ve hizmetleriyle göz dolduruyor.

Personeli ile uyumlu hali, iletişim becerisi, bilgisi, ahlakı, temsil kabiliyeti ve çalışmaları ile kurum çalışanlarına ve halka güven veren Müftü Can, sık sık kuruma bağlı Kur’an Kurslarında ve İmam-Hatip Liselerinde ve diğer yaygın eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerle bir araya gelip sohbet ediyor, şu sıralar uzaktan da olsa konferanslar veriyor, ilçe merkezi ve köylerdeki camilerin sorun ve talepleri ile yakından ilgileniyor. Yenilikçi ve dinamik yapısı ile öne çıkan Tarsus Müftüsü Ali Can, ilçeye atandığında ilk icraat olarak; henüz inşaatı devam eden Borsa Kız Öğrenci yurdunun yarım kalan inşaatının tamamlanması sağlamış ve amacına uygun olarak hizmet verebilmesi için Türkiye Diyanet Vakfına devrini gerçekleştirmiştir. Şehrimizde, özellikle Kız hafızlık kur’an kurslarının iptidai koşullarda yürütüldüğünü gören ve bu makus gidişatın önüne geçmek için son derece şık bir hamle yaparak kız öğrencilerin en sağlıklı bir biçimde eğitimlerini tamamlayabileceği güzel bir binaya kavuşmasını sağladı. Mesai arkadaşları, işadamları, STK’lar ve hayırsever vatandaşlar ile sıkı ilişki içerisinde bulunan Müftü Ali Can’ı Anıt Mahallesindeki bu yeni hafızlık kız Kur’an kursunun zaman kaybetmeden hizmete hazır hale getirebilmenin tatlı telaşı içerisinde koşuştuğunu görüyoruz. Tarsus’un tarihi ve kültürel kimliğini önemsediğini bildiğimiz Müftü Ali Can, aynı zamanda, Buharalı Abdullah Efendi’nin tedrisinde yüzlerce hafız yetişmesine vesile olan ‘Kütüphane Mescidi’ adı ile bilinen ve fakat on yıllarca terkedilmiş, atıl bir vaziyette bekleyen tarihi binanın yeniden aslına uygun olarak imar edilmesinin ardından, şimdilerde kim bilir belki bir gençlik merkezi, belki bir islami ve ahlaki değerlerin hayat bulacağı eğitim yuvasına, kim bilir belki hat ve tezhip sanatlarının icra edileceği bir atölye ye dönüşebileceği ve din hizmetinde çeşitliliğin görülebileceği örneği bulunmayan bir esere dönüşeceğine inanıyor heyecanla bekliyoruz. Bunun yanı sıra Vekaletle Kurban bağışında son derce başarılı bir kampanya yürütmüş ve önceki yıllara oranla kıyaslanamayacak sonuçlara ulaştığını müşahede ettiğimiz Müftü Ali Can’ öğrenci bursları hususunda da takdire şayan çalışmalar sergiledi. Daha sayamayacağımız bir sürü çalışmaları başarı ile yöneten Müftü Ali Can, an itibari ile ilçemizde ve ilçemiz sınırlarında hayata tutunmaya çalışan ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmak üzere tüm personelini seferber ettiği “Yolun İyilik Olsun” kampanyası ile bir tır dolusu temel gıda malzemesi temin etmiş ve sahiplerini bulması için dualarla uğurlamıştırdı.

Dahası…

Cami inşaatlarını ve tadilatlarını yakinen takip eden Müftü Can, ilçe merkezi ve köylerdeki camilerin inşaatlarını, tadilatlarını yerinde inceliyor, şehit ailelerini ziyaret edip manevi destekte bulunuyor. Personeline değer veren ve sorunları ile yakından ilgilenen Müftü Ali Can, Emekli Din Görevlilerini ’de unutmuyor. Kendileri hasbihal edip varsa sorunlarını ve taleplerini dinliyor.

İlçemizde göreve başladığı günden beri samimi ve yapıcı davranışları, azmi, gayreti ve hizmetleriyle göz dolduran ve Tarsus halkı ve kurum çalışanları tarafından takdir gören Müftü Can’ı tebrik ediyor, başarıların devamını diliyoruz. İyi ki varsınız Sayın Müftüm….

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI