::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

TARSUS PLAJI

26 Mayıs 2022 Perşembe 09:20

Tarsus’ta sorun çok dert çok.

Ve yaz geldi.

Allah sağlık verdi, inşallah yaz ayını da dolu dolu yaşayacağız.

Şimdi bakın.

Hayat ne kadar pahalandı ve akaryakıta ne kadar çok zamlar geldi. Bunları biliyorsunuz. Tarsus’tan araçla kalkıp Mersin bölgesinde Silifke’ye kadar  bir denize ve  plaja gidip gelmek ne kadar masraflı, yani ne kadar benzin mazot yakar tahmin edin.

Şimdi konuya bakın.

Geçen yılda bu mevzuları yazdık. Bu yıl biraz erken haber edelim istedim.

 

BÜYÜKŞEHİRE ÇAĞRI

Bizim bir önerimiz var.  Mersin Büyükşehir belediyesinin Tarsus plajına bir halk plajı yapması lazım. Bunu buradan daha önce  Mersin Büyükşehir belediye başkanı VAHAP SEÇER beye ilettim. Ancak bir cevap çıkmadı. Tarsus’a çok güzel bir halk plajı açılır.  Ben Vahap beye bunu tekrar ediyorum. Vahap bey, beklide sizin çocukluk yıllarınızda da Tarsus plajına gitmişsinizdir. Bizde bundan 50-60 yıl evvel gittik.

Tarsus’ta Turizm bölgesi için ayrılan yerden ayrı yerleri yazıyorum. Orada  çevredeki kişiler hazineye ait birçok yeri zapt etmiş. Burada karpuz veya sebze ekmiş. Burada yüzlerce dönüm arazi heba  olmuş. Bu konuya Kaymakamlığımızın da el atması lazım. Bu plajın etrafında hazineye ait arazilerin durumu bir ele alınsın. Ve halka açılsın..

                                  

Bu önerimizi Mersin Büyükşehir belediyesi yapmazsa Tarsus belediyesi de yapabilir.  Önceki Valimiz ALİ İHSAN SU’ya Tarsus’ta bu konuyu kendisine arz etmiştik. O zaman Belediye Başkanı HALUK BOZDOĞAN da Vali beyle görüşmesinde “Sayın Valim, Tarsus plajına girişteki köprüyü yeniden yapacağız. Plajı da halka açmak istiyoruz” demişti. Geçen haftada Vali beyin tayini çıktı gitti. Bu işi  artık Tarsus  Belediyesi mi, yoksa Mersin Büyükşehir belediyesi mi yapacak bunu buradan hatırlatıyorum.

Bizim halkımızın 50-60 yıllık özlemi giderilsin ne olur.

Denizimiz var ama değerlendiremiyoruz ve 50- 60 km ileriye gidip geliyoruz. Bu konu çok önemli, yaz sıcakları bastırmadan halk plajı açılsın.

Başkan HALUK BOZDOĞAN’ın bu konunun üzerine gitmesini istiyor ve bekliyoruz.  

Yine Tarsus Plajına girişte eski bir köprü konusu vardı. Onu da sayın başkana buradan hatırlatıyoruz. Eski salaş köprü  kullanımaz hale gelmişti. Onun gibisinin yenisi yapılabilir, yada daha moderni yapılabilir. Vali beyde bölgemizden  gitmeden bu konuda emir vermişti. Oraya bir köprü yapılması için gerekli girişimler başlatılmıştı.

Şimdi bu köprü ne oldu?

MİLLETVEKİLLERİNE SESLENİYORUM

Değerli siyasetçiler. Tarsus ve Mersin’in milletvekillerine sesleniyorum. Bilhassa iktidara mensup milletvekillerine  sesleniyorum.

Mesela ALİ CUMHUR TAŞKIN, BAKİ ŞİMŞEK, HACI ÖZKAN, OLCAY KILAVUZ..

Bu işe en kısa zamanda el atın. Bugün sizlere önemli bir konuyu arz ediyorum. Yıllardır Tarsus Plajı atıl kaldı. Kükürtlü beyaz kumu ile dünyaca tanınmış olan Tarsus Plajı heba olmasın. Bir vatandaş Ankara’dan yola çıkıp gelse, en yakın deniz Tarsus’ta. Tarsus Plajı değerlendirilmeyi bekliyor. Tarsusluları da ne olur denize ulaştırın.

Sayın milletvekilleri.. Anlatacağım konuda sizinde malumatınız vardır.

Mesela  Akdeniz ve Ege’de halk plajları açılmış. Devlet güçlüdür, Halk plajları açmış. Bizde istemesini bilelim, devletimiz buralara da halk plajları açar. Mersin’de deniz olmasına rağmen plaj açılmamışken Tarsus’ta beyaz kum plajı vardı.

Mesela.. Antalya Serik’e bir halk plajı yapılmış. Yine Antalya’ya Serik’e, Manavgat’a, Antalya Çamyuvası’na ücretsiz halk plajları açılmış.

İzmir Çeşme’de Pırlanta, Muğla Bodrum ve Marmaris’e de birer tane ücretsiz halk plajları açılmış.  Benim bildiğim en az 6-7 tane ücretsiz halk plajı Kültür ve Turizm  Bakanlığı’nın Döner Sermaya İşletmeleri iştiraki  TURAŞ  adlı şirketi tarafından açılmış.

Sayın milletvekilleri sizlerde bu konunun üzerine  gidin, Bölgemiz sıcak bir bölge. Burada denize girmeyi halk çok istiyor. Bu önerilen yerleri ister belediyeler, ister bakanlık açtırsın. Halk Tarsus’ta denize girsin.

Sahilimize fazla masraf edilmeden plajlar açılabilir. Birkaç soyunma kabini, mutfak veya cafeler, duşlar yapıldı mı halk plajı kısa sürede açılabilir. Sizler bu güzel eserin hizmete açılmasını sağlayın. Çünkü insanlar yaptıkları hizmetlerle anılır.

Bu güzel öneriye el atın  Cumhur ittifakının milletvekilleri..Sizlerinde bir eseriniz olsun diyorum.

Devletimiz güçlü. Sayın  Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN’dan isteyelim, istemesini bilelim.  Sayın Recep Tayyip Erdoğan, fakir fukara için güzel işlerin yapılmasından yana.  Cumhurbaşkanımızda Tarsus için, halk için bu önerilere evet diyecektir. Çünkü benzerleri Antalya’da Muğla’da, İzmir’de yapılmış. Bizim bölgemizde neden olmasın?

 Bu konular zaten internet sitelerinde daha önceleri haber yapılmış. Araştırın bu konuları göreceksiniz..

Bu konuyu  Cumhur ittifakının milletvekilleri de Sayın Erdoğan’a iletsin. Cumhurbaşkanımız Erdoğan da bu konuya inşallah destek verecektir. Yeter ki sizler istemesini bilin.Ben milletvekillerimize bu konuyu hatırlatıyorum ve konuyu sayın cumhurbaşkanımıza iletmelerini buradan istiyor, konunun gündeme alınacağına canı gönülden inanıyorum.

HİZMET YAPANLAR HİÇBİR ZAMAN

UNUTULMAZ. YENİ HAFTANIZIN SAĞLIKLI

MUTLU, HUZURLU VE BOL KAZANÇLI OLMASINI DİLİYORUM.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI