::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUS ŞANTİYEYE DÖNER Mİ

29 Kasım 2021 Pazartesi 08:57

Tarsus’ta uzun süredir inşaat dışında bir gelişme yok.

Oysa bu kentin nüfusu sürekli artıyor. Suriyeli   konuklarla nüfus sayımız 400 bini geçti. Bakmayın siz Tarsus’un girişlerindeki  “NÜFUS 342.000” ibaresine..

Birde bu kentte araç sayısı sürekli artıyor.

İki yıl önce 26 Aralık 2019 tarihinde vefat eden  gazeteci yazar abimiz Mehmet Yaşot ölmeden önce Emniyetten öğrenmişti. 2019 yılında Tarsus’taki araç sayımız 100 bini geçmişti. Aradan iki yıl geçmiş. Trafiğe yeni yeni araçlar çıkıyor. Araçlarda plakalara konacak harf kalmadı. Ama yeni araçlar bu kentte trafikte seyr-ü sefer etmeye devam ediyor. Artık bu kentin yolları trafiği kaldırmıyor.

Yanılmıyorsam, tahminime göre şu anki araç sayımız 110 bini geçmiştir. Caddeler, yollar, ara sokaklar hep araçlarla dolu. Hatta kaldırımlar bile araç parkı oldu. Bu kentte zaten yeterli otopark yok, birde her gün 3-5 yeni araç trafiğe çıkınca  ortaya çıkan olumsuzlukları siz tahmin edin. Böyle giderse 5 sene sonra bu kentet araçlar kıpırdayamayacak.

Bu kente yeni yollar açılmalı. Kent merkezinde artık büyük dev binalar yerleşik olduğuna göre, onları kamulaştırıp yıkma imkanı nerdeyse yok. Bari kenar yollar genişletilsin yenileri açılsın. Gazetemiz sık sık Yarenlik alanı araç trafiğine açılsın diye yayınlar yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi anket yaptırdı. Bizlerde tüm esnaflara ve Yarenlikte oturan, burada gezen, gelip geçen vatandaşlara sorduk. Büyük çoğunluk “Yarenlik alanı araç trafiğine açılsın “  dedi. Ama hala bir sonuç alınamadı.

Önceki gün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer memleketi Tarsus’a geldi.

Daha önceki yıllarda dönemin Tarsus Belediye Başkanı zamanında  2004 yılında başlatılan ve  aradan geçen 17 yılda 12 kez düzenlenen maraton bazı yıllar ve en son pandemi nedeniyle yapılamamıştı. 3 yıl aradan sonra start alan 13. maraton için kentimize gelen Başkan Seçer ve kurmayları, basının karşısına çıktı.

Tabi 13. Uluslar arası Yarı Tarsus Maratonu tanıtım toplantısındaki tanıtım ve açıklamalardan sonra basınla sohbet edildi. Başkan Seçer basın mensuplarının sorularını içtenlikle  cevapladı.

Kimi soru soranlar başkanın çalışmalarını överken kimisi ise vatandaşın beklediği bazı hizmetleri ve Tarsus’un eksikliklerini, Tarsus’ta yapılması gerekenleri de sordu.

Mesela uzun yıllar önce yaptırılan Toros mevkiindeki yürüyen merdivenin miadının dolması ve sık sık arızalanması yüzünden insanların çektiği sıkıntıya çözüm bulan başkan Seçer’e teşekkür edilmesi yerindeydi. Üstelik buraya yapılan modern yürüyen merdivenin yanı sıra, Mersin’deki gibi birde engelliler için asansör yapılması yerinde ve güzel oldu. Bunu övmek ve teşekkür etmek yağcılık olarak değerlendirilmemeli.

Mersin Büyükşehir sorumluluk alanında olan konularla ilgili soru ve görüşleri de değerlendiren başkan Seçer, gerek Tarsus gerekse Çamlıyayla ile ilgili sorunlar hakkında da görüşlerini açıkladı.

Başkan Seçer, Tarsus’ta katıldığı basın toplantısında kentimizin sorunları ile ilgili bilgiler verdi.

Yayla yolunun Kaplan petrol’den Takbaş bölgesine kadar olan bölümünün en kısa zamanda ele alınacağını söyleyen Seçer, yol genişletme ve yol yapımı ile ilgili bilgi verdi.

Bu yolun genişletilmesinin en kısa zamanda başlayacağını belirten Başkan Seçer “Tarsus’un yayla istikametindeki çıkışında dar olan yolu genişleteceğiz. Burası proğrama alındı. Takbaş’a kadar olan bölge için kamulaştırma ve örtü bedelleri bitirildi. Burası en kısa zamanda genişletilip trafiğin rahatlaması sağlanacak” dedi.

Başkan seçer ayrıca Yeni Devlet Hastanesi kavşağının tehlike saçtığı sorusu üzerine de “D 400 karayolunda Devlet Hastanesi kavşağındaki düzenlemeyi biz yapmadık. Orası Karayollarına ait. Sıkıntıları anlattık. Karayollarının  ödeneği olmadığı için bizim yapmamıza olumlu baktılar. Biz bu nokta için yeni proje hazırlatıyoruz. Projeyi en kısa zamanda gerçekleştirip kavşaktaki hatayı düzelteceğiz” dedi.

Başkan birde kentimizde  yeni alt ve üstgeçitler yapılması için girişimde bulunduklarını, böylece Tarsus’un çehresinin değişeceğini ve Tarsus’un şantiyeye dönüşeceğini söyledi. Dinledik, anlatılanları olumlu bulduk.

Düşüncemizi soranlara da tek cevabımız var.. “İnşallah”

Bekliyoruz. İnşallah Tarsus’un çehresi güzelleşir ve kent hareketlilik kazanır.

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI