::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUS'A 3-5 DAMLA YETER

11 Ağustos 2021 Çarşamba 09:09

Tarsus’un kaderi midir, umutsuz vaka olduğumuzdan mıdır nedir bilinmez. Bu kentin hiçbir şeyi diğer illere, ilçelere benzemez.

Başka memleketlere yazın en sıcak gününde bile şakır şakır yağmur yağar, sağnak yağışlı gözüken Tarsus’a lütfen olsun ya iki damla düşer,yada hiç düşmez.

Tarih: 7 Ağustos 2021 Cumartesi..

Ayana Kır Düğün salonundayız. Belirttiğimiz tarihte meteorolojiden yapılan duyuruda Adana, Mersin ve Tarsus’ta sağanak yağış gözüküyor. Vatandaşlarda tedbirini almak durumunda. Çünkü yaz ayı olunca yazlık düğün salonlarında, kır bahçelerinde düğün, nişan yapacaklar yağmurda misafirlerin ıslanmaması için tedbir almak durumunda, yada törenini kapalı alanda yapmak zorunda. Ama kimin aklına gelir ki yazın en sıcak ayı olan Ağustos ayında şakır şakır yağmur yağacağı..  Belirtilen tarihte  Tarsus Kunduracılar Odası başkanı Ersin Deveci ve eşi   Serpil Deveci’nin  güzel kızları Cansel  Deveci hayatını  Portekizli  Joao Delgado ile   düğün töreni var. Gençlerin düğün töreni Ayana Kır Düğün salonunda yapıldı.  Ersin bey, kızının düğününde misafirler ıslanmasın diye Anaya Düğün salonunun üzerini örttürür.

Muhteşem geçen törene , Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer de Mersin’den basın danışmanı Yalçın Ağca ile birlikte gelerek katılır.

Ayana restaurant ve düğün salonunda gerçekleşen düğün törenine ayrıca  Tarsus Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Taş , Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltas , Tarsus Briketçiler Odası Başkanı Erdal Turgut , Tarsus Lokantacılar Odası Başkanı Ali Tavman, Tarsus Kahveciler Odası Başkanı Halil Şekerci, Tarsus Marangozlar Odası Başkanı Doğan Doğan Kocabaş , İnşaat Malzemeleri  Satıcıları  Odası başkanı Mustafa Güçyetmez,  CHP Tarsus ilçe başkanı Ozan Varal da katılırlar. Bende törende protokol ile yan yana masaları paylaştım. Oda başkanları Kunduracılar Odası   Başkanı Ersin Deveci‘yi bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak genç çiftlere mutluluklar dilediler.

Tören anında cep telefonlarımıza görüntü ve mesajlar gelir. 

“Şu anda Adana’da, Mersin’de ve Çamlıyayla’da, hatta Tarsus’un Hacıhamzalı köyünde şakır şakır yağmur yağıyor” diye görüntü bile paylaşan olur. Görüntülere bakınca sanırsınız ki az sonra Tarsus’ta da gök gürleyecek, şimşekler çakacak ve bardaktan boşanırcasına yağmur yağacak.

 Tabi müzik eşliğinde davetliler eğlenmeye devam eder. Biz ise yağmur yağacak mı, yağmayacak mı diye birbirimize sorarken    yazlık düğün salonun dört bir yanında klimalar, soğutucu fanlar çalışıyor. Bu klima ve vantilatörler davetlilere serinlik ermek için çalışmakta, çünkü o saatte   düğünü izleyen bizler adeta yanıyoruz. Bir ara  müzisyenler çalgıya ara verince fanlardan birinin sesi adeta yağmur yağıyor edasıyla ses veriyor. Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer “arkadaşlar yağmur mu başladı” diye soruyor. Yanındaki oda başkanları etrafa bakıyor, damla yok.

“Henüz yağmur başlamadı başkanım, o yağmur sesi, fandan geliyor” diyerek bilgi veriyorlar.

Aradan yarım saat geçiyor, tık yok. Bir saat geçiyor yere damla düşmüyor.. Başkan Ersin Deveci’nin  “yağmur yağarsa, düğüne gelen misafirler ıslanır mı” endişesi de boşa çıkıyor.

Ben başkana “merak etme başkanım, burası Tersüs, bu memlekette her şey ters. Her tarafa şakır şakır yağmur yağsa da buraya bizim memlekete bu yaz sıcaklarında zor yağmur yağar” diyorum.

Velhasılı gece saatler ilerliyor.. 21.00- 22.00 derken düğünün sonuna geliyoruz. Yağmur yağacak mı yağmayacak mı sorunun cevabı ortaya çıkıyor. Tarsus’a tek damla düşmüyor.

 

Tarsus Kunduracılar Odası başkanı Ersin Deveci’nin  de düğünde bol bol dans edip halay çektiği gecede  hayatlarını birleştiren  Cansel hanım ile Portekizli Joao Delgado’ya ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

xx

Yağmur ne oldu? sorusunun cevabına gelince:

Takvimler 08 Ağustos 2021 Pazar gecesi saat 00.30’u gösterdiğinde şehir merkezine 5 dakikalık bir  yağmur serpintisi ile 3-5 damla yağmur düşüyor.

Ortalık biraz serinliyor. O kadar..

Pazar günü ise yine gün boyu yanmaya, cehennem azabı çekerek burcu burcu ter  atmaya devam ediyoruz.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI