::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

“TARSUS'A KENT MEYDANI KAZANDIRACAĞIZ”

23 Şubat 2022 Çarşamba 12:32

2019 yılı Mart ayının son günü yapılan yerel seçimlerde iktidara gelen ve CHP’den Tarsus Belediye Başkanı seçilen Haluk Bozdoğan ile geçtiğimiz gün yaptığımız kahvaltılı sohbet toplantısında “Bu kentte güzel bir hikaye yazıyoruz” cümlesi çok hoşuma gitmişti.

İşletme müdürlüğünü İnci  Kalpak Işık hanımın yaptığı Tarihi Evler sokağındaki Belediyeye ait  St. Paul Butik Otelinde basınla bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, il olma konusundan, Tarsus Hızlı tren projesine kadar birçok hususta düşüncelerini paylaşmıştı. Bu sohbetteki  duygu ve düşünceleri birkaç gündür sizlerle paylaşıyoruz. Elbette Tarsuslu olarak bu kentin il olmasını istiyoruz. Elbette hızlı treni istiyoruz. Ama şimdiki  haliyle değil, yer altından veya Viyadükle havadan gitmesinden yanayız. Çünkü bu projede diğer iki seçenek bu kentin yeşil alanını, parklarını, yürüyüş yollarını artıracak doğayı koruyacak nitelikte.

xx

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın sohbetlerindeki diğer hususları ve noktaları da ayrı ayrı kaleme almak istedim. Başkan’ın söylediklerinden bir başka önemli nokta..  Tarsus’a yeni kent meydanları kazandırmak için çalışma yapılması idi.

St. Paul Butik Otelinde basınla bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,  Tarsus’un tören yapılacak bir kent meydanı bulunmadığını, bunu gidermek için ilk olarak iki yeni kent meydanı projesi hazırladıklarını söylerken önemli bir konuya değinmiş olması beni sevindirdi.

Bozdoğan “Tarsus belki de Türkiye’de kent meydanı olmayan tek şehir. Biz öncelikle Kaymakamlık binasının bulunduğu bölgenin boşaltılmasının ardından buraya bir kent meydanı kazandıracağız. Yine Kleopatra kapısının bulunduğu bölgedeki eski Vuslat Düğün Salonunun olduğu  yerin kent meydanı olması için çalışıyoruz. Burada bazı sondaj çalışmaları nedeniyle askıya alınan çalışmalar, kuruldan gerekli izin çıkar çıkmaz kent meydanı olması için hazırlanacak. Yine kent merkezinde Sadık Eliyeşil Ortaokulunun bulunduğu alanı almak istiyoruz. Burada okulun başka yere yapılması için anlaşma olursa, orayı kent meydanı olarak Tarsus’a kazandırmak istiyoruz” dedi.

Bu görüş ilginç geldi bana..

Daha önce de birçok işadamı, müteahhit, kentin en güzel yerinde bulunan Sadık Eliyeşil Okulunun yerini değişik amaçlarla değerlendirmek istemişti. Yalnız müteahhitler, okulu yıkıp oraya  2-3 blok işhanı dikme peşindeydiler. Bozdoğan ise oraya inşaat dikmek yerine büyük bir kent meydanı kazandırmak istiyor.

Görünüşte bu düşünce biraz zor ama. Aslında üzerinde durulacak bir proje.. Diğer iki kent meydanı projesi ise gerçekleşmeyecek hayaller değil.  Kleopatra kapısı mevkiindeki sondajlar inşallah bir yıla kadar bitecek ve o koca alan Kent meydanı olarak Tarsus’a kazandırılacak. Yine Kaymakamlığımız için Cereciler mevkiinde yapılan devasa binanın kabası bitti. Dış cephe giydirmeleri ve sonra içinin dizaynı da sanırım bir yıla kadar biter. Ondan sonra Kaymakamlık binasındaki birimler yeni binaya taşındığında şimdi Kızılmurat mahallesi sınırları içerisindeki mevcut bina yıkılarak ikinci bir  büyük kent meydanı ortaya çıkacak. Böylelikle Başkanın bahsettiği üç kent meydanı projesinden ikisi yerel seçimlerden önce yapılmış olacaktır.

Tarsus’ta şuanda Üçgençarşıdaki tören alanı da böylece yeni Kent meydanlarının içine dahil edilip, trafik akışı rahatlayacak ve Tarsus yeni Kent meydanları ile daha yaşanır ve daha modern bir kent haline gelecektir.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI