::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUS'LULAR ELİNDEKİ NİMETLERE SAHİP ÇIKMALI

07 Şubat 2017 Salı 09:46

Nüfusu 330 bine dayanan Tarsus'ta sağlık konuları çok önemli.

Ve devlet hastaneleri konusunda sıkıntılar sürerken Özel Hastanelerin olması bizler için bir şans.

Geçtiğimiz yıllarda  kurulan   ve hizmete açılan Özel Medical Park Hastanesi yönetimi bugünlerde Tarsus basınını misafir ediyor.

Tarsus basını derken sadece yerel gazetecileri değil, aynı zamanda ulusal basının Tarsus temsilcilerini de sabah kahvaltısına çağırıp  orada enine boyunap herşeyi tartıyorlar.

Şu anda hastanenin genel müdürlüğünü Ahmet Egin yapıyor.

Ahmet bey, çok bilgili, iyi bir yönetici.

Üstelik de başarılı ve insanlara önce insan olduğu için önem veriyor.

Kendisi aslen Tarsus'lu değil ama Tarsus ve Mersin ile Çukurova bölgesindeki insanların sağlığını çok önemseyen biri.

Hatta sadece Çukurova  demek de yanlış olur. Çünkü onlara  Ankara'dan, İstanbul'dan hatta Sinop gibi Türkiye'nin öteki  ucundan bile insanlar geliyor.. Tedavi olmak şifa bulmak için.

Bu sefer genel müdür Ahmet Egin beyin daveti ile Hastanede bir araya geldik. Daha önceki toplantıların aksine bu kez hastanedeki toplantı odasında  basın ile gruplar halinde buluşmalar başladı. Bunun nedeni,  tüm basın ile aynı anda toplantı yapıldığında 35-40 gazetecinin ayrı ayrı sorularına cevap vermek, cevap yetiştirmek zor oluyor. Birde herkes istediği soruyu sormak için zaman bulamıyor. Bunu aşmanın en güzel yolu değişik basın grupları ile değişik zamanlarda aynı toplantıları tekrarlamaktan geçiyor.

Tarsus Ekspres ile başlayan toplantılarda, daha sonra Yeni Doğuş, Tarsus Akdeniz  gazetesi konuk alınmış. Ulusal basından da bazı kişiler çağrılmış.

Bu toplantılar  böyle gruplar halinde devam edecek. Herkes hastane hakkında istediği soruyu soracak.

Kafasında oluşan sorular ve sıkıntılar varsa sorup bizzat cevabını genel müdürden alacak.

Bunu daha öncede toplu olarak yapılan baszın toplantılarında görmüştük. Ancak o zamanki toplantılarda basın mensubu sayısı fazla olunca  herkes istediği soruyu sormaya fırsat bulamamıştı. Yeni yöntemi ben çok beğendim. Çünkü belli sayıda gazeteci gelince, herkes istediği  soruyu sorabiliyor, sıkıntıları anlatabiliyor.

Mesela genel müdüre fiyatların halk tarafından pahalı bulunduğunu ilettiğimizde “Biz kaliteli hizmet veriyoruz. Tüm insanların sağlığı bizim için önemlidir. Ama kaliteli hizmet ve ürün, kaliteli kadro ile hizmet sunmanında elbette bedeli oluyor. Biz verdiğimiz hizmetin arkasındayız. Aslında verdiğimiz hizmet pahalı değil. Ama insanların alım gücü ve hizmeti bedava alma isteği karşısında bu tür tepkiler olabiliyor. Biz bölgede Tıbbi Onkoloji dalında  tek hastaneyiz. Girişimsel Radyoloji de bizde var. Hatta fazlamız var eksiğimiz yok. Kadromuzda 4 tanesi profesör olmak üzere  doçentlerle birlikte 9   uzman doktorumuz var. Yine diğer branşlarda da uzman doktorlarımızın hepsi birbirinden değerli. Bu kadronun içinde  en az 10 tane doktorumuzda Tarsus'lu. 141 yatağımızla Doğu Akdenizin en modern  ve en kaliteli hastanesiyiz” diyor.

Sohbetimizin içinde söylediği bir başka cümle benim dikkatimi çekti ve çok da hoşuma gitti.

“ÇOCUĞUMU, ANNEMİ, BABAMI, EŞİMİ GÖTÜREMEYECEĞİM  DOKTORU HASTANEYE ALIP ÇALIŞTIRMAM”

Yine Ahmet beyin  konuşmalarından güzel bir cümle..

“Hiçbir doktor hastasının ölmesini istemez. Hastanemize gelen hiçbir hasta da geri çevrilmez. Üstelik acil servise gelen, kalp krizi geçiren bir hastayı ne olursa olsun geri çevirmeyiz”

Sağlıkta Tarsus'un imajını yüksletme gayreti içinde olduğunu gördüğümüz Medical Park Özel Hastanesinin basınla diyaloğu ve  doktorlarının yaptığı tedaviler ile bilgi amaçlı paylaşımlarıda zaman zaman gazetelerimizin sütunlarında yer alıyor. Böylece halkımız çok güzel bir şekilde bilgilendiriliyor.

Tabi sadece bununla da kalınmıyor. Zaman zaman doktorlar ve sağlık çalışanları  Tarsus ve Mersin'deki özel kuruluşları ziyaret ediyor. Burada konferanslar veriyorlar. İnsanları bilgilendiriyorlar. Örneğin geçen hafta içinde Yıldız Entegreye yapılan ziyaret ve düzenlenen toplantı ile bu kuruluşta çalışan insanlar bilgilendirilmiştir. Bu yapılırken hastanenin yanısıra Tarsus'un sağlıktaki imkanları ve sağlıktaki bakış açısı ile sağlık algısı olumlu olarak dışarıya yansıtılmaktadır.

Yani kısaca Özel Medical Park Hastanesinin sağlık alanında verdiği hizmetler Tarsus ve  Mersin için, hatta Çukurova için çok önemli ve kaliteli hizmetlerdir.

Daha önce Adana'lara, Ankara ve İstanbul'lara kadar giderek zaman ve daha çok para harcayarak almaya çalıştığımız hizmetleri  bugün kenti bağrımızda kurulan bir özel hastaneden alabiliyoruz. Bu güzel hizmetin devam edebilmesi için insanların sağlığına yeniden kavuşabilme adına paraya kıyıp bu imkanlardan yararlanması gerekmektedir.

Geçen yıl Mersin'de başlanan yeni hastane inşaatı devam ederken, Özel Medical Park Hastaneleri Mersin'e de yine milyonlarca liralık yatırım yaparken Tarsus'taki fırsatı tepecek olursak, o zaman elimizdeki bu sağlık tesisi uçup gidebilir.

Bu bir tehditz anlamında edğil, daha önce yaşadıklarımızdan çıkarılan bir ders olarak algılanmalıdır. Unutmayın elimizdekibirgçok değer uçup gittikten sonra pişmanlık duşmuşuzdur. Ama nafile..

..//..

TEŞEKKÜR..

Ben bir basın mensubu olarak bizleri hastanelerinde ağırlayan Özel Medical Park Hastanesi genel müdürü  Ahmet Egin ile,   Pazarlama Müdür Yardımcısı Nermin Ateş Kırdök hanımefendiye ve yine  Kurumsal iletişim sorumlusu olarak bilgi almada  bizlere destek sağlayan gazeteci kökenli arkadaşımız Oben Kırdök'e teşekkür ediyorum.

SON SÖZ..

Elbette Tarsus'ta başka özel hastanelerde var. Ama değişik alanlarda hizmet veren Özel Ömer Sayar Hastanesi, Özel Kadın Doğum Hastanesi ve Özel Ortadoğu Tıp Merkezi gibi kuruluşlar ile Devlet Hastanelerimizin yönetimleri de bizleri bilgilendirme açısından böyle toplantılar düzenlerler ve kurumlarını  tanıtıp halkın kafasındaki soruları cevaplayarak kamuoyunu aydınlatırlarsa bunlarıda memnuniyetle halkımıza duyururuz.

ÇÜNKÜ HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ..

ÖNCE SAĞLIKTIR..

SAĞLIK AÇISINDAN TARSUS ELİNDEKİ ŞANSLARI İYİ DEĞERLENDİRMELİDİR.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI