::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUSLULARIN İSTEK VE TALEPLERİ

16 Ekim 2020 Cuma 14:54

 

Tarsus 400 bine yaklaşan nüfusu ile büyük bir kent diyoruz. Birde Suriye’den gelen misafirlerle nüfusumuz iyice kabardı. Bunun yanında 10’a yakın fabrika son 20 yıl içinde kapandığından işsizlik sorunu da büyük sorun oldu.

Yani kent büyüyor, nüfus artıyor.. Ama sorunlarda artıyor..

Bunlar zaman zaman bizlere vatandaşlar , okuyucular kanalıyla ulaşıyor.

Bize ulaşan sorunları bizde ilgili ve yetkililere duyurmak için gayret ediyoruz.

Sorunlar çözülsün sıkıntılar bitsin, Tarsus daha yaşanır bir kent olsun istiyoruz..

Tarsus’ta  bundan aylar önce Mersin Büyükşehir Belediyesi   sürücülerin yoğun olarak kullandığı ve trafik akış altyapısında eksikler olan Atatürk Caddesi ile Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’nin kesiştiği ve “Konak Kavşağı’nda bir   yapılan trafik düzenlemesiyle büyük bir hizmete imza atmıştı.Kavşakta  yol genişletme faaliyetleri ile asfaltlama ve çevre düzenlemesi ile trafik ışıkları konuldu.Fakat trafik ışıklarının tam faaliyete geçmemesi ve birde  sürücülerin birbirlerinin geçiş üstünlüğüne riayet etmemesi tehlike çanlarının çalmasına neden oluyor. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren vatandaşlar’’ Özellikle  sabah ve akşam saatlerinde tehlikeli hal aldığı bu nedenle trafik ışıkların biran önce çalışması istiyoruz.’’demekteler.

Yine cadde, yol ve trafik konusunda sıkıntılar çok. Mesela kent merkezinde Atatürk caddesinde sağlı sollu araç park edenleri görmemek mümkün değil. Özellikle de Atatürk caddesinin Bankalar mevkiinde bu sorunu çok yaşıyoruz.

Kent merkezinden Eski Hal caddesine dönüş yine aynı. Buradaki tüm esnaflar kaldırımları işgal ediyor. Mallarını kaldırımlardaki sarı çizginin dışına çıkaranlar bile var. Bu yetmezmiş gibi birde sağlı sollu araç parkları   engellenemiyor.

Makamda Hz. Danyal A.S. kabrinin arkasındaki caddeden geçebilene aşk olsun. Buradan bırakın tek araç geçmeyi, insanlar yaya yada bisikleti ile bile geçemiyor. Sağa bakıyorsunuz, araç, sola bakıyorsunuz araç..

Eski Hal Camisinin arkasında küçük bir otopark var. Burası St. Paul kuyusu ve Antik yola gelen turist araçları için tahsis edilmiş. Ama gelin görün ki adamlar bariyeri açış, her gün burayı dolduruyor. Caminin önü, arkası,sağı solu araç dolu. Adamlar  gün boyu burayı işgal ediyor. “Sen bu yasak alana nasıl park edersin” diyen yok.

Sürücülerde kendince haklı. Çünkü kent merkezinde yeterli otopark yok. Eski Adliye arkasındaki otopark da boşaltıldı. Çünkü burası yeni müzeye tahsis edildi ve burası özel park konumundan çıkarıldı. Artık resmi araçlar için otopark olacağından vatandaşın aracını koyacağı bir otopark alanı daha ortadan kalktı.

KAZIK GİBİ BİR DİREK

Gazetemizde 2-3 kez yazdık. İlçe Tarım Müdürlüğü karşısında Zübeyde hanım anıtına giderken kaldırımın ortasında bir direk var. Bu uyarı levhası daracık kaldırımın tam ortasında. Gelip geçerken çarpmamak mümkün değil. Hem de kentin göbeğinde bir direk. Adeta kazık gibi. Yazıyoruz, çiziyoruz biz dinliyoruz. 10 dakikada kesilip yan tarafa monte edilebilecek olan bu direği hangi belediye ekibi kaldıracaksa, artık lütfedip kaldırsın, insanlar rahat etsin. Çünkü küçük bir konu ama insanlara zarar verdiği için tepki çekmeye başladı.

Bu küçük talep, istek ve sorunları dile getirdi.

İnşallah ilgililer ilgilenir..

Yoksa biz yazmaya uyarmaya devam edeceğiz. Bıkmadan usanmadan..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI