::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

TARSUS'TA BELEDİYE HİZMET USTASI

22 Ocak 2018 Pazartesi 18:50

Bir isteğimiz var. Bu istek önce Mersin Büyükşehir Belediyesi yol hizmet müdürü değerli dost Mehmet Akça'ya telefonla ulaştım.

İlk sorumu sordum.

“Sayın Müdürüm. Tarsus'ta siz hangi yollara bakıyorsunuz?

“Cevabı:

“Mehmet abi, biz Büyükşehir olarak sadece caddelere bakıyoruz. Şehrin ara sokaklarının bakımı ve tamiri Tarsus belediyesinin uhdesinde.”

Bu cevabı alınca sayın Mehmet Akça'ya teşekkür ettim.

Telefonları kapattık. Şimdi sayın Tarsus belediye yetkililerinden isteğimiz var. Sayın başkan büyük hizmetlere yaparken şehrin merkezindeki ara sokaklardaki çukur yolların bizleri nasıl rahatsız ettiğini bir görseler.

 Belki şehrin kalbindeki trafiği durdurup bu çukurları tamir etmek zor ama.

Birde rahmetli belediye başkanlarımızdan Sait Polat'ın yıllar önce bizim hizmetimize hediye ettiği Yeşil mahalle 4206 sokaktaki o beton yol bir abide gibi durmakta. Aradan tam 56 yıl geçmiş ama bu yol hiç yıpranmamış.

Ama sokağın başındaki trafo merkezinin olduğu yerde bir yıldan beri bir çukur oluştu. O çukur bir türlü onarılmıyor.

Acaba ilgililer mi görmüyor?

Yoksa biz mi belediyeye bildirmemişiz.

Birde  bu 4206 sokak meşhurlar sokağıdır.yeşil mahalle mezarlığı giriş kapısının yan sokağından kim geçse o çukurları mutlaka görür. Cenazesi olanlar bu çukuru daha iyi     görüyor.Yada bir cenaze törenine gelenler bunun farkına varıyorlar.

Herkes   bunu yıllardır görüyor ama bir türlü bu çukurlar doldurulmuyor.

İnşallah en kısa zamanda bu çukur yollar yapılıyor.

Gelelim bizim meşhurlara..

1-TarsusluYusuf Akçayoğlu, şuanda İstanbul'daki 3.havaalanı Ceo'sudur. Onunda doğup büyüdüğü Yeşil mahalledeki bu sokakta halen kardeşleri ikamet ediyorlar.

2-Türk sinemasının ünlü aktörlerinden  aslen Adanalı olup eşi Tarsuslu olan Cevdet Arıkan'da Yeşil mahallede bu sokakta oturuyor.

3-Ünlü sanatçı Tarkan'ı bilirsiniz. Tarkan'ın yakınlarının ikamet ettikleri mahalle de Yeşil mahalle olup bu sokaktır. Tarkan'ın annesi Tarsus'a geldiğinde Yeşil mahallede ikamet eden yeğenlerini ziyaret ederken bu  mahalleye ve sokağa gelir.

4- Almanya'da ikamet eden Tarsuslu Turgut Altuğ, halen Yeşiller Partisindedir. İki dönemdir Yeşiller partisinden milletvekili seçilen Turgut Altuğ, bu sokakta doğdu. Burada okula gitti, okudu. Halen ağabeyside bu mahallede ve sokakta ikamet ediyor.

5- Bu sokak da Dünya Bankasından emekli olan İbrahim Akçayoğlu da ikamet ediyor. Yurtdışından dönüp geldi Yeşilmahalle'ye..

6- Ve bendeniz Mehmet Yaşot da bu mahallede ve sokakta ikamet edenlerdenim. Bu insanları ziyarete gelenlerin misafirlerin  isteği de bu yolun yapılmasıdır.

Belediyeyi iyi bilen usta belediyeci belediye başkanımız sayın Şevket Can'ında bu çukurlu yoldu görmesini ve en kısa zamanda onarımını yaptırmasını bekliyorum.

Dost acı söyler derler ya?

Ben  sadece vatandaşların isteğini dile getiriyorum. Kırıcı olmadan yapıcı bir eleştiri ile bu isteği dile getirdim.

Bu gibi konuları bizler yazmazsak, ilgili kuruma bildirmezsek,söylemezsek yapılır mı?

Yoksa yanlış yapmış oluruz değil mi?

Bu kent bizim, bu belediye bizim. O halde esiklikleri elbirliği ile gidermeliyiz.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI